به گزارشمازند اصناف؛ ابوالفضل واعظ جوادی با اشاره به آزادسازی سهام عدالت اظهار کرد: یکی از موضوعات مندرج در اصل ۴۴ قانون اساسی خصوصی سازی شرکتهای دولتی است، که در کشور حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول داشتن سهام عدالت شده اند و این سهام در واقع بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین است.
وی با تاکید اینکه اخیرا رهبر معظم انقلاب با صدور ابلاغیه ای موافقت خودشان را با در خواست رئیس جمهور برای آزادسازی سهام عدالت اعلام کردند، عنوان کرد: آزاد سازی سهام عدالت به این معناست که سهامداران مالکیت سهام خود را به عهده بگیرند، طی سالیان گذشته این مسئولیت بر عهده سازمان خصوصی سازی بوده و سود ناشی از فعالیت های شرکتهای مذکور به حساب سهامداران واریز می شد.
تحلیلگر، استراتژیست و معامله گر بازار های سرمایه، آزادسازی سهام عدالت را به دو روش مستقیم و غیر مستقیم خواند و خاطرنشان کرد: در روش مستقیم فرد مدیریت سهام خود را به عهده می گیرد، در این روش تعداد مشخصی از سهام ۳۶ شرکت بورسی به سهامدار داده می شود، به عبارت دیگر سهام فرد در بورس مشخص و سهامدار به منظور دسترسی به سبد سهام خود باید کد بورسی بگیرد.
وی ادامه داد: در روش غیر مستقیم فرد مدیریت سهام عدالت خود را به شرکتهای سرمایهگذاری استانی واگذار می کند.
جوادی با بیان روش غیرمستقیم مدیریت سهام در بورس، عنوان کرد: در روش غیرمستقیم ۷۰ درصد از سهام در قالب صندوق های سرمایهگذاری قابل معامله و ۳۰ درصد آن از طریق صندوق های سرمایه گذاری استانی مدیریت می شود.
وی ماهیت دو روش مستقیم و غیر مستقیم را متفاوت نخواند و اظهار کرد: هر دو تابع قوانین تجارت و ساز و کار های بازار سرمایه است، شخصا پیشنهاد می کنم به منظور کنترل بیشتر روی دارایی روش مستقیم را انتخاب کنند؛ چراکه هم مسیر ورود به بورس را طی میکنند و هم اختیار مالکیت سهام در دستشان است.
دکترای مدیریت بازرگانی راهبردی تصریح کرد: افرادی که آشنایی با بازار ندارند در صورت امکان حتما آموزش های لازم را ببیند تا از فرصتهای پیش رو نهایت استفاده را ببرند.
وی نگهداری و یا فروش سهام عدالت را بسته به شرایط و مقتضیات زمان دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انتخاب روش آزاد سازی قابل ویرایش نیست در خصوص این تصمیم گیری دقت کافی را داشته باشند، البته افرادی که از سواد کافی برخوردار نیستند یا به هر دلیلی امکان دریافت کد بورسی ندارند از روش غیر مستقیم استفاده کنند.
مشاور کسب و کار در ادامه پیشنهاد کرد: در صورتی که روند رو به رشد بازار سرمایه پایدار باشد و آزادسازی ها به صورت مرحله ای اتفاق بیافتد، نگهداری برای افرادی که امکان تحلیل و شناسایی سهام پربازده را ندارند بهترین راهکار است.
وی خاطرنشان کرد: اما افرادی که امکان یادگیری و کسب مهارت معامله گری دارند در صورتی که سهام جذاب تری را شناسایی کردند به راحتی می توانند جابجا کنند.
جوادی به حفظ سرمایه در بازار بورس تاکید کرد و یادآور شد: با توجه به وضعیت بنیادی اقتصاد کشور، تورم بیش از پنجاه درصدی قابل پیشبینی ناشی از کسری بودجه دولت و سیاستهای انبساطی، حفظ سرمایه در بازار بورس است و چگونگی این اتفاق بسته به نگاه افراد متفاوت است.
وی سیاستهای دولت در راستای خصوصی سازی و همچنین جبران کسری بودجه ناشی از کاهش شدید درآمدهای نفتی و بحران کرونا را کمک بزرگی در رشد و توسعه بازار بورس و جذب نقدینگی خواند و اظهار کرد: حجم سنگین نقدینگی در کشور به میزان ۲ هزار و ۴۰۰میلیارد تومان و جذابیت بازار بورس زمینه رشد و توسعه این بازار را در سال ۹۹ بیش از پیش فراهم کرده است.
کارشناس بورس آزاد سازی در پایان تصریح کرد: سهام عدالت زمینه را برای بیشتر شدن عمق بازار بورس و بزرگ شدن ظرف جذب نقدینگی فراهم می کند و از طرف دیگر فرهنگ سرمایه گذاری در بورس را به عنوان یک جایگزین در بین آحاد مردم نهادینه خواهد کرد.
به گزارش بلاغ، مردم به سمت فروش فوری سهام خود نروند زیرا با توجه به شرایط مناسب بازار سرمایه ممکن است که در ماههای آینده ارزش سهامشان چندین برابر ارزش کنونی شود. همچنین، در این امر، عجله نکنند، زیرا مردم با آزادسازی سهام عدالت میتوانند فعالیت در بورس را یاد بگیرند و در آینده در این بازار خرید و فروش کنند تا یک منبع درآمدی هم داشته باشند.
اکنون بازار سرمایه به سرعت در حال رشد کردن است و قیمت سهام با رشد بالایی مواجه شده است. بر اثر آزادسازی سهام عدالت مردم متوجه خواهند شد که سهامدار کدام بنگاه و شرکت دولتی هستند. قیمت این سهام هم که ۵۰۰ هزار تومان بود، اکنون چندین برابر شده است؛ یعنی زمانی که این سهم به مردم داده شود، آن ۵۰۰ هزار تومان شاید معادل ۱۰ میلیون تومان باشد./بلاغ نیوز
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه