گرایش جدید مشتریان به خرید طلاهای کم اجرت و بی اجرت/ حرکت خلاف جهت فروشندگان در شانه خاکی بازار طلا

گرایش جدید مشتریان به خرید طلاهای کم اجرت و بی اجرت/ حرکت خلاف جهت فروشندگان در شانه خاکی بازار طلا

<div class="row"> <div class="col-lg-36 col-md-36 col-sm-36 col-xs-36 titr_box"> <p><span style="font-size: larger;">این روزها شیوه جدیدی از معاملات در بازار طلا به نام خرید طلای کم اجرت و بی&zwnj;اجرت گل کرده است که در مدت کوتاهی توانسته جایی برای خود در بازار کساد معاملات، باز کند.</span></p> </div> </div> <p>&nbsp;</p> <p><article id="docleadarea"></article></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: larger;"><br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ تا چند سال پیش یعنی قبل از شروع نوسانات قیمتی دلار در کشور، طلا برای خود اُبُهتی داشت و به عنوان یک کالای لوکس یکی از مهم‌ترین منابع سرمایه‌گذاری برای اقشار گوناگون با رده‌های متفاوت درآمدی محسوب می‌شد.

آن وقت‌ها خرید طلا یک جورایی، دوراندیشی برای روز مبادا به حساب می‌آمد و هر کس بسته به توان مالی‌اش، با خرید طلا، پس‌اندازی مطمئن برای خود کنار می‌گذاشت تا هم از آن در مراسمات استفاده کند و هم به وقت نیاز، با فروش آن گره‌ای از مشکلاتش را باز کند.

اما روال به همین منوال ادامه داشت تا تسونامی نوسانان ارزی، همه چیز را به هم ریخت و دیگر فکر خرید طلا هم از سر مردم بیرون اُفتاد؛ دیگر کمتر کسی پیدا می‌شد که اسم طلا را هم بیاورد، هر چند در همین بلبشو، بازار خرید سکه داغ شد اما با به بیراهه رفتن آن، اوضاع بدتر هم شد.

ماحصل همه این اتفاقات، افزایش نجومی قیمت طلا بود و کوچکی جیب مردم و دیگر هر طوری که حساب می‌کردی، هیچ جوره دو دوتا چهار نمی‌شد که نمی‌شد تا مثل سابق، به فکر روز مبادا باشی!

آن‌هایی هم که خواستند در این اوضاع آشفته، دست‌شان را با خرید سکه به جایی بند کنند، حسابی متضرر شدند و نه تنها دست‌شان به جایی بند نشد، زیر پایشان هم خالی شد...


                                       


در ادامه با بهتر شدن اوضاع، خرید طلای دست دوم میان خیلی‌ها، باب شد، خرید طلای نو بدون فاکتور هم که باعث می‌شد ارزش افزوده‌ای وسط حساب و کتاب‌ها نباشد، میان عده‌ای دیگر باب شد؛ اما این ماجرا با این "من بمیرم و تو بمیری‌ها" درست نمی‌شد که نمی‌شد.

کم کم نوع نوینی از خرید در بازار طلا به نام خرید طلای کم اجرت و بی اجرت گل کرد که در مدت کوتاهی توانست جایی برای خود در بازار کساد معاملات، باز کند و این روزها حتی دارد به خرید یک کفش جدید با شماره بالاتر هم فکر می‌کند!

خریداران طلاهای کم اجرت و بی اجرت از اینرو به خرید این طلاها روی آورده‌اند که می‌توانند با اندک سرمایه‌ای که دارند، میزان طلای بیشتری را خریداری کنند و معتقدند این طلاها برای‌شان، مقرون به صرفه‌تر است و با همین پول به نسبت طلای نو، می‌توانند وزن بیشتری طلا بخرند.


                                         


یک کسبه قدیمی بازار طلا در مرکز استان در خصوص اینکه اصلاً طلای کم اجرت و بی اجرت به چه طلاهایی اطلاق می‌شود؛ گفت: طلای کم اجرت در واقع طلایی است که کارگر روی آن کار می‌کند اما اجرت آن خیلی کم است.

وی افزود: البته طلای کم اجرت می‌تواند عیارش کمتر از 18 باشد و در واقع عیار آن‌ها ممکن است خیلی پایین باشد.

این فعال صنفی بازار طلا خاطرنشان کرد: طلای بی اجرت هم به طلاهای دست دوم موجود در بازار اطلاق می‌شود که مالک آن به هر دلیلی مثل تعویض یا نیاز به رقم ریالی آن، مبادرت به فروش آن می‌کند و از فروشنده می‌خواهد تا آن را برایش بفروشد.

سیدفاضل تاج‌الدین نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: عیار این نوع از طلاها، نامشخص است و حتی مشخص نیست که این نوع طلاها، در کجا ساخته می‌شود.


                                        


وی افزود: یک طلاساز در قبال ساخت طلا، اجرت دریافت می‌کند و اینکه اجرتی نگیرد یا اینکه دستمزد کمی بگیرد، حتما یک دلیلی دارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان مرکز مازندران با غیرقانونی اعلام کردن فروش طلای کم اجرت و بدون اجرت در بازار طلا، تصریح کرد: هر واحد صنفی که نسبت به فروش این‌گونه طلاها اقدام کند، خلاف قانون عمل کرده است و بالطبع با وی برخورد خواهد شد.

این کسبه قدیمی بازار طلا به خریداران توصیه کرد: برخی از این طلا‌ها فاقد کد استاندارد هستند و لذا صحت و سلامت آن را نمی‌توان تأیید کرد؛ البته ممکن است برخی از این کدها هم جعلی باشند.


                                          


تاج‌الدین متذکر شد: خریداران به هنگام خرید طلای نو باید دقت کنند که فرشنده کد استاندارد درج شده روی طلا را در فاکتور قید کند تا قابل پیگیری و رصد باشد، اما در طلاهای دست دوم و کم اجرت از آن‌جا که در ویترین مغازه‌ها وجود ندارد و یا کد ندارند و ممکن است کدهای درج شده روی آن‌ها، تقلبی باشد، قابل رصد و پیگیری نیست و در نهایت در صورت تقلبی بودن آن، این تنها خریدار است که متضرر می‌شود و نه تنها نتوانسته چیزی پس انداز کند، اصل سرمایه خود را نیز از دست داده است.

البته این ماجرا چندین جنبه دارد که هم به خریدار و هم به فروشنده بر می‌گردد؛ خریداران این نوع طلاها هم برای خود استدلالاتی دارند، آن‌ها از یک سو بدنبال حفظ ارزش پول‌شان با خرید وزن بیشتری از طلا هستند و هم با خرید این نوع طلاها بدنبال آن هستند تا با کم شدن اجرت، به هنگام فروش زیان کمتری ببینند.

فروشندگان هم معتقدند در این بازار کساد، خرید و فروش این نوع طلاها از هیچی بهتر است و حداقل می‌تواند هزینه برخی از امورات‌شان را تامین کند، آن‌ها می‌گویند خریدو فروش این نوع طلاها در بین طلافروشان مرسوم شده است و آن‌ها با خرید این نوع طلاها و سپس آب‌کاری و تمیزکاری، آن را حتی با قیمت طلای نو به خریداران می‌فروشند و درآمد آن خیلی بیشتر از خرید و فروش طلای نو است.


                                    


با این اوضاع احوال، گویی در این معاملات، هم فروشنده و هم خریدار راضی‌اند و هر دو طرف، صابون زیان و سوخت سرمایه‌شان را به تن خود مالیده‌اند و از طرف دیگر، این بازار جدید، پای خیلی از دلالان و سودجویان را که نان و آب خوبی هم برای‌شان دارد را به بازار باز کرده است تا ضلع سوم این مثلث هم تکمیل شده باشد.

در هر صورت، سمت و سوی فعلی بازار طلا با این شرایط، به نحو سابق نیست و بی شک حرکت در شانه خاکی و خلاف جهت خیلی از خریداران و فروشندگان با وجود مسیر دوبانده بازار طلا حتی با سرعت‌گیرهای بی‌شمار، همراه با مخاطرات فراوانی است که ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد.

گزارش از مجتبی قربانی

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه