نامه جمعي از اساتيد و دانشجويان دانشگاه تهران خطاب به اشتون
«پیشرفتها» و «امنیت» در ایران را به اطلاع همتایان خود برسانید
<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma; font-size: 12px; text-align: justify;'>جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران در نامه‌ای خطاب به اشتون اعلام کردند: «پیشرفت‌ها» و «امنیت» در ایران را به اطلاع همتایان خود برسانید و بدانید دشمن ستیزی نقطه مشترک ایرانیان است و ریشه‌های عمیق تاریخی دارد.</span></p>
به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران با انتشار نامهای خطاب به کاترین اشتون اعلام کردند: اگر احترام به نظر دولت ایران نبود شما برای ورود به ایران با «زنجیره گسترده منع مردمی» مواجه میشدید، «پیشرفت ها» و «امنیت» در ایران را به اطلاع همتایان خود برسانید و بدانید دشمن ستیزی نقطه مشترک ایرانیان است و ریشههای عمیق تاریخی دارد.
متن کامل این نامه که توسط انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران منتشر شده به شرح زیر است:
"خانم کاترین اشتون مسئول محترم سیاست خارجی اتحادیه اروپا؛
بعد از سفر شما به ایران، تصویری در خیابانهای تهران نصب شده است که توصیه میکنیم آن را حتماً ببینید. در این عکس نیمی از چهره شما نیمه دیگر چهره صدام (یک جنایت کار جنگی) را تکمیل میکند.
همان طور که می دانید صدام یکی از منفورترین چهره ها برای مردم ایران می باشد. از این جهت این عکس خیلی معنادار است.
دولت ایران در دوره جدید با اعتماد به شما، در یک سفر رسمی میزبان شما بود. اما شما اروپایی ها مثل همیشه از این اعتماد سوء استفاه کردید و غیرقابل اعتماد بودن خود را نشان دادید.
یقیناً اگر احترام به نظر دولت ایران نبود شما برای ورود به ایران با زنجیره گسترده منع مردمی مواجه می شدید.
البته غیرقابل اعتماد بودن اروپایی ها از اول برای ملت ایران مشخص بود اما الان عمیق تر شده است.
این دوره یک تجربه جدید را برای مردم ما و افکار عمومی دنیا فراهم میکند و فرصت می دهد رفتار غربی ها را موشکافانه و طی دیپلماسی فریبنده شان مشاهده کنند.
اگر شما آداب سیاست را می دانستید سعی میکردید از این فرصت برای ترمیم چهره منفور خود استفاده کنید، اما نشان دادید آداب اولیه سیاست را نیز نمیدانید.
شما برای بار اول بود که به ایران سفر کردید و حتماً تصویری که از ایران پیشرفته دیدید با چیزی که تصور می کردید خیلی فرق میکرد.
ما این «پیشرفت» ها را علیرغم تحریم ها و خوی ددمنشی دشمنان مان بدست آورده ایم. همچنین شما با کشوری «آرام» و «امن» مواجه شدید که افراد مختلف با گرایش های اعتقادی متفاوت در آن زندگی می کنند.
در ایران ممکن است مردم در نحوه پوشش و یا بطور عام تر سبک زندگی با هم تفاوت داشته باشند اما در یک چیز مشترک هستند و آن «دشمن ستیزی» ایرانیان است که مربوط به ریشه های تاریخی عمیق میباشد.
امیدواریم از خود صداقت به خرج دهید و واقعیت های ایران را به همتایانتان بگویید، چون این بار اول و آخری بود که شما به ایران راه داده شدید، مطمئن باشید که فشار افکار عمومی در ایران درباره سفر شما خیلی سنگین است و در هیچ سفر رسمی و غیر رسمی دیگری نمی توانید مهمان ایران باشید.
شما در سفرتان اگر دقت کرده باشید دیدید اکثر نام خیابانها و کوچههای ایران به نام یکی از جوانانی مزین شده است که در تجاوز 8 ساله عراق به ایران به شهادت رسیدهاند، در آن جنگ همه مردم به یاد دارند که کشورهای اروپایی که امروز شما به نمایندگی از آنها به ایران سفر کرده اید از رژیم صدام حمایت کردند و او را مسلح کردند.
خانم سیاستمدار؛
مردم ما خاطره خوبی از دولتهای غربی ندارند و حق دارند به شما بی اعتماد باشند، اصرار شما به غیرقابل اعتماد بودن خودتان تنها به منفور شدن بیشتر شما می انجامد. متاسفانه کشورهای غربی با مفهوم «مردم» میانه خوبی ندارند و هرجا را که احساس کنند مردمی اداره میشود و پایههای مشروعیت مردمی استوار است را مورد هجوم و تخریب قرار میدهند، اما بر خلاف آنچه در غرب می گذرد اهمیت به نظر مردم در ایران یک امر مبنایی است.
در چند روزی که از سفر شما به ایران گذشته است مقامات مختلف سیاسی و فرهنگی ایران در مقابل گستاخی شما در خاک ایران موضع گرفته اند. صحبت با طیفهای مختلف مردم نیز نشان میدهد مردم موضع شدیدتری دارند، چون ممکن است گفتار مسئولان به لحاظ رعایت آداب دیپلماسی محتاطانه باشد.
چیزی که شما را نزد مردم ایران منفور کرده است عدم صداقت تاریخی شماست، تجربه تاریخی به ما میگوید به شما نباید اعتماد کنیم، در پایان این درخواست را دوباره مطرح می کنیم که حداقل در مقابل وجدان خود صادق باشید و واقعیات جامعه ایران و پیشرفتهای آن را به همتایان خود انتقال دهید."
ارسال دیدگاه