به گزارش مازند اصناف؛ از ابتدای هفته جاری، شاهد کاهش چشمگیر قیمت آهنآلات در بخشهای مختلف بودیم که موجب شد تا خریداران با انصراف مقطعی از خرید، در انتظار کاهش بیشتر قیمتها بمانند.
با توجه به اینکه در نیمه دوم هر سال، رفته رفته بر میزان برودت هوا افزوده خواهد شد، لذا کاهش ساختوسازها و در نتیجه کاهش تقاضا را بدنبال خواهد داشت که بنا بر قانون ثابت بازار، کاهش تقاضا همواره اثر مستقیمی بر قیمتها خواهد داشت که این بار نیز در خصوص بازار آهن نیز مصداق عینی پیدا کرد.
کاهش حجم تقاضا طی هفتههای اخیر موجب شد تا قیمت ها در بازار آهن روی سراشیبی قرار گرفته و روند کاهشی به خود بگیرد.
البته ناگفته نماند که در کنار سرما که عامل اصلی هر ساله در کاهش ساختوساز در فصول پاییز و بهویژه زمستان است، افزایش هزینه حملونقل نیز مزید بر علت شد تا با کاهش رغبت فعالان ساختمانی برای ساختوساز، تقاضا در بازار نیز افول پیدا کند، عواملی زنجیرهای که دست به دست هم داده تا در نهایت شاهد کاهش ناگهانی قیمت آهنآلات در بازار باشیم.
علیرضا عمادی یکی از فعالان بازار آهن در مازندران با تأیید کاهش قیمت آهنآلات در بازار میگوید: بازار طی سالجاری روی دلار میچرخد و نوسانات ارزی طی سالجاری و سال گذشته بازار آهن را با نوسانات مواجه کرده است.
وی با کاهش ساختوسازها در این فصل، قیمت آهن نیز روند نزولی به خود گرفته است؛ افزود: قیمت هر کیلوگرم میلهگرد طی روزهای جاری از 4 هزار و 700 تومان به 4 هزار و 200 تومان رسیده است.
این عرضهکننده آهنآلات در بازار استان خاطرنشان کرد: قیمت قوطیجات نیز طی روزهای اخیر از هر کیلوگرم 6 هزار و 800 تومان به 6 هزار و 350 تومان رسیده است.
عمادی اضافه کرد: هر شاخه تیرآهن در بازار 50 الی 60 هزار تومان کاهش یافته است.
وی در خصوص مقایسه قیمت آهنآلات طی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل عنوان کرد: قیمت هر کیلوگرم میلهگرد در نیمه نخست سال قبل از دو هزار و 800 تومان تجاوز نمیکرد و این در حالی است که طی سالجاری، این میزان به مرز 5 هزار تومان نیز نزدیک شده است.
این فعال صنفی بازار آهن اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم آهن آلات نیز در سال قبل، در نهایت 4 هزار تومان بود که طی سالجاری به مرز 7 هزار تومان نیز نزدیک شده است.
عمادی تصریح کرد: نوسانات ارزی طی سالجاری موجب شد تا کشش بازار، خیلی پایین بیاید و با کاهش ساختوسازها، بازار آهن نیز دستخوش رکود شود.
به گفته وی، نوسانات ارزی، ارزش افزوده و مالیات مهمترین چالشهای فعالان صنفی بازار آهن طی سالجاری بوده است که در کنار سایر مشکلات این صنف، کسبوکار را بیشتر از گذشته برای کسبه سخت کرده است.
بر این اساس، سرما یک تنه با متقاعدکردن بساز بفروشها برای کاهش ساختوساز، فتیله تقاضا را در بازار آهنآلات پایین کشید و موجب شد تا با کاهش تقاضا، کاهش قیمتها را رقم بزند.
آری، سرما در سکوت تنظیمبازاریها، یک تنه بازار را تنظیم کرد!
گزارش از مجتبی قربانی
مرجع: بلاغ
ارسال دیدگاه