افزایش قیمت نان؛ بدون تغییر در وزن و کیفیت؟!
اختصاصي/مازنداصناف گزارش مي‌دهد

افزایش قیمت نان؛ بدون تغییر در وزن و کیفیت؟!

<p><span style="font-size: larger;">طبق تصویب ستاد تنظیم بازار افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان از ابتدای آذر در تهران اعمال می&zwnj;شود و برای شهرستان&zwnj;ها و استان&zwnj;های دیگر، طبق روال چند سال اخیر، استانداری&zwnj;ها و فرمانداری&zwnj;ها تصمیم می&zwnj;گیرند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ با توجه به این‌که طی سه سال گذشته با وجود افزایش هزینه‌های تولید مانند هزینه‌های کارگری قیمت نان افزایش نیافته بود، ستاد تنظیم بازار مصوب کرد در کشور 15 درصد قیمت انواع نان بدون تغییر وزن چانه و با شرایط کنونی تولید، افزایش یابد که این قیمت‌ها از ابتدای آذرماه اجرایی می‌شود.

طبق تصویب ستاد تنظیم بازار افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان در تهران اعمال می‌شود و برای شهرستان‌ها و استان‌های دیگر، طبق روال چند سال اخیر، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها تصمیم می‌گیرند.

همچنین قرار نیست در وزن چانه نان تغییری صورت گیرد و شرایط و وضعیت تولید نان مانند سابق خواهد بود.

 

قیمت احتمالی انواع نان از ابتدای آذر

با توجه به قیمت کنونی نان (سنگک ۸۰۰ تومان، لواش ۲۲۰ تومان، تافتون ۴۰۰ و بربری ۸۰۰ تومان) که در خبازی‌های دولتی پخته و عرضه می‌شوند، بنابراین با احتساب افزایش ۱۵درصدی، احتمالا قیمت نان سنگک و بربری به ۹۲۰ تومان، نان تافتون به ۴۶۰ تومان و نان لواش به ۲۵۰ تومان خواهد بود.

البته این نرخ‌ها بر اساس افزایش ۱۵ درصدی به قیمت فعلی محاسبه شده و قطعی نیست.

 

نان از هفته آینده 15 درصد گران می‌شود

قاسم زراعتکار طی گفت‌وگویی اظهار کرد: در تهران با تصمیم‌گیری در اتاق اصناف و در شهرستان‌ها و استان‌های دیگر با تصمیم‌گیری استانداری‌ها و فرمانداری‌ها قیمت نان تغییر می‌کند.

وی افزود: تا یک ماه آینده باید جلسات، طرح و برنامه موردنظر برای طرح یکسان‌سازی طرح گندم، آرد و نان به نتیجه برسد و اجرایی شود، اما در یکسان‌سازی، افزایش قیمت نداریم.

 رئیس اتحادیه نانوایان سنتی اعلام کرد: با توجه به اینکه سه سال است قیمت نان تغییر نکرده است، افزایش 15 درصدی مصوب می‌تواند تنها هزینه‌های کارگری را پوشش بدهد و به زودی طرح یکسان‌سازی گندم، آرد و نان در دستور کار قرار گرفته و اجرا می‌شود.

 

مخالفت رئیس اتاق اصناف ایران با افزایش قیمت نان

علی فاضلی نیز طی گفت‌وگویی از موافقت ستاد تنظیم بازار برای افزایش ۱۵درصدی قیمت نان به شرط اصلاح چانه‌ نان در مجموعه صنعت تولید نان خبر داد و گفت: پیشنهاد نانوایان ۳۰درصد افزایش نرخ بود که با آن موافقت نشد.

رئیس اتاق اصناف ایران تآکید کرد: به‌عنوان رئیس اتاق اصناف ایران شخصا با افزایش قیمت نان مخالف هستم و معتقدم نان باید تک‌نرخی باشد.

 

اعمال نرخ جدید نان در مازندران از اول آذر

حسین نگهدار با خبرنگار مازند اصناف گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور، قیمت نان از ابتدای آذر 15 درصد افزایش می‌یابد و این امر، همزمان با سراسر کشور در استان مازندران نیز اجرایی می‌شود.

مدیر تنظیم بازار جهادکشاورزی مازندران افزود: از ان‌جا که این تصمیم کشوری است؛ کارگروه‌های استانی، مجری آن هستند و دخل و تصرفی در اجرا یا عدم اجرای آن ندارند و تنها چانه‌زنی‌ها بر سر قیمت نان در حدود تعیین شده، انجام می‌شود.

 

نانوایان ساری خواستار آرد آزاد به‌جای آرد دولتی هستند

محمود صاحبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: براساس اعلام ستاد تنظیم بازار کشور، قیمت نان در مازندران نیز 15 درصد افزایش می‌یابد.

وی افزود: با احتسای این میزان، نان بربری که در حال حاضر با قیمت 500 تومان در حال عرضه است؛ از ابتدای آذر ماه، با قیمت 575 تومان به فروش می‌رسد.

رئیس اتحادیه خبازان ساری در پاسخ به این سوال که آیا در کنار افزایش قیمت نان، شاهد افزایش کیفیت و وزن چانه نان هم هستیم؛ اظهار کرد: در خصوص وزن و قیمت قطعی نان در استان باید منتظر تصمیم شورای آرد و نان استان باشیم؛ اما در خصوص کیفیت نان، تمامی خبازان مرکز استان خواستار عدم در یافت آرد دولتی و خرید مستقل آرد به‌صورت گزینشی هستند.

افزایش کیفیت نان رویایی نافرجام

پس از گذشت سه سال نانوایان خواستار افزایش قیمت نان بودند مکرر با درخواست‌های آن‌ها مخالفت می‌شد، سرانجام موفق به جلب نظر دولت در این باره شدند و مجوز افزایش ۱۵ درصد قیمت نان را کسب کردند.

از آغاز فاز نخست هدفمندی یارانه‌ها تا کنون، قیمت نان چند بار اصلاح شده، اما کیفیت آن تغییری نکرده است.

کیفیتی که از دیرباز مصرف کنندگان همیشه نسبت به آن معترض بودند و گلایه داشتند، این عدم کیفیت حتی با هدفمندی نیز اصلاح نشد و همان روند سابق ادامه داشت و همچنان مصرف کنندگان با نان‌های نیم سوخته، خمیر و بدون کیفیت مواجه بودند و تنها باید هزینه بیشتری برای خرید نان صرف می‌کردند.

 پس از مدتی طرح آزادپز به اجرا گذاشته شد تا شاید شرایط تغییر کند که با توجه به قیمت بالای آن در مناطق پایین شهر مورد استقبال قرار نگرفت.

 

حرف آخر...

در این گیرودار، در حالی‌که از یک‌سو، نانوایان عدم کیفیت مطلوب آرد را عامل اصلی این ماجرا می‌دانند و بهداشتی‌ها، استفاده بیش از حد نمک و برخی افزودنی‌ها را؛ وزیر جهاد کشاورزی مدعی است مردم ایران بهترین نان را در هزاران سال گذشته تولید می‌کنند و نمک هم نمی‌زنند.

باید منتظر ماند و دید از ابتدای آذر و با افزایش قیمت نان، چه تغییری در قیمت نان در نانوایی‌های آزادپز رخ خواهد داد؟

و این تمام ماجرا نیست؛ شاید نانوایان به خواسته خود یعنی افزایش قیمت نان نزدیک شده‌اند؛ اما این خواسته به‌حق مردم، یعنی افزایش کیفیت نان، باز هم حلقه مفقوده این ماجرا است و گویی رویایی است نافرجام...

 

****************

مجتبی قربانی

***************

 

 



ارسال دیدگاه