به گزارش مازند اصناف گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران به دنبال شکایتهای واصله، به ریاست قاضی بهمن حسنبیگی و با حضور نمایندگان اداره بهداشت و بازرسان اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت در یکی از فروشگاههای بزرگ تهران حضور یافت تا ضمن نظارت بر قیمت کالاهای این فروشگاه، با تخلفات برخورد کند.
گشت تعزیرات که بهروز طالبیان رییس شعبه 46 تعزیرات نیز آنها را همراهی میکرد در بدو ورود به فروشگاه، در بخش عرضه میوه و سبزیجات حضور یافت اما قیمتهای درج شده بر روی برخی کالاها، تعجب آنها را به دنبال داشت.
محمد جعفری مسئول اجرای احکام گشتهای مشترک درباره قیمت میوههای این فروشگاه گفت: در این فروشگاه یک کیلو انبه، 19 هزار تومان قیمت خورده در حالی که در میدان میوه و ترهبار با هفت هزار تومان میتوان بهترین انبه را خرید. طبق قیمتی که میدان میوه و ترهبار برای ما فرستاده، قیمت بهترین نوع گیلاس، 9 هزار تومان است اما در اینجا 18 هزار تومان قیمت خورده است.
این مقام مسئول در تعزیرات حکومتی استان تهران افزود: قیمت 950 گرم هلو، 7 هزار و 950 تومان درج شده آن هم هلویی که چندان مرغوب نیست. در حالیکه بهترین نوع هلو را در میدان میوهوترهبار میتوان چهار تا چهار هزار و 500 تومان خرید. 700 گرم سیب گلاب، 11 هزار و 500 تومان قیمت خورده یعنی حدود 16 تا 17 هزار تومان قیمت هر کیلو سیب گلاب میشود. بهترین نوع زردآلو، زردآلوی شیراز است که در اینجا قیمت یک کیلوی آن، 15 هزار تومان درج شده در حالیکه قیمت زردآلوی شیراز درجه یک، 12 هزار تومان در هر کیلو است.
طالبیان رئیس شعبه 46 تعزیرات نیز درباره قیمت میوهها گفت: گران فروشی این فروشگاه احراز شده و مشخص است. شما نگاه کنید قیمت 720 گرم سیب گلاب، نزدیک به 12 هزار و قیمت 630 گرم انجیر، 24 هزار تومان درج شده است. این قیمتها بر چه اساس و مبنایی است. متاسفانه قیمت میوه در این فروشگاه بسیار فضایی و گران است. البته مسئولان این بخش نسبت به اصلاح قیمتها اقدام کردند اما باید طی روزهای آینده خرید صوری انجام شود تا ببینیم تغییر قیمتها واقعی است یا خیر.
برخی محصولات نیز قیمت نداشت که قاضی حسن بیگی رئیس گشت تعزیرات به مسئولان فروشگاه ایراد گرفت و گفت: با توجه به اینکه اینجا فروشگاه است، با تخلف عدم درج قیمت، طبق ماده 6 قانون تعزیرات حکومتی یعنی نصب پارچه، برخورد میشود. ضمن اینکه در بخش میوه این فروشگاه، هندوانه را قاچ کرده و بر اساس قاچ میفروشند در حالیکه اجازه چنین کاری را ندارند و از نظر قانون، این کار تخلف است.
بازرسان گشت تعزیرات در ادامه به نحوه عرضه گوشت و مرغ در این فروشگاه نظارت کردند که در این قسمت نیز ضمن مواجه با تخلف گران فروشی با مشکلات بهداشتی مواجه شدند. از جمله مشکلات بهداشتی این بخش که انتقاد شدید کارشناس اداره بهداشت را نیز به همراه داشت، عرضه گوشت چرخ کرده به صورت فلهای بود در حالی که طبق نظر نماینده اداره بهداشت این کار خلاف اصول بهداشتی است و فروشگاهها مجاز به این کار نیستند.
کارشناس بهداشت در این ارتباط گفت: گوشت باید در همان لحظهای که مشتری درخواست خرید دارد چرخ شود نه اینکه به صورت فلهای چرخ و نگهداری شود. در بازدید قبلی هم به این فروشگاه درباره این موضوع اخطار دادیم و خواستیم اصلاح شود اما هیچ توجهی نکردهاند و همچنان به کار خود ادامه میدهند.
جعفری مسئول اجرای احکام گشت تعزیرات نیز در این ارتباط اظهار کرد: طبق اعلام سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، فروشگاهها و قصابیها اجازه ندارند از قبل گوشت را چرخ کرده و آماده کنند بلکه باید در همان زمان درخواست مشتری، نسبت به چرخ کردن گوشت اقدام کنند. قصابیها و فروشگاهها فقط اجازه دارند در حضور مشتری گوشت را چرخ کنند. متأسفانه به رغم اینکه قبلاً به این واحد در خصوص این مسئله تذکر داده شده بود اما توجهی نشده است. نظر کارشناسان اداره دامپزشکی و بهداشت، معدوم کردن گوشتهایی است که از قبل و به صورت فلهای چرخ شده است.
از جمله مشکلات در این بخش، گرانفروشی در عرضه ران مرغ بود. طالبیان قاضی شعبه 46 تعزیرات در همین ارتباط گفت: بعید میدانم قیمت راغ بالاتر از 6 هزار تومان باشد اما در اینجا دو برابر یعنی 12 هزار و 800 تومان عرضه میشود. در این فروشگاه، قیمت جوجه کباب 18 هزار تومان درج شده که هیچ مبنایی ندارد. گرانفروشی در این فروشگاه بسیار زیاد است.
گران فروشی در عرضه گوشت ران گوسفندی و گوشت ران گوساله از دیگر تخلفات این بخش بود به طوری که در عرضه هر کیلو گوشت ران گوسفندی 5 هزار تومان و هر کیلو گوشت ران گوساله 4 هزار تومان گران فروشی داشت.
درباره استفاده سس در محصولات پروتئینی و مزهدار کردن مرغها و گوشتها نیز کارشناس اداره بهداشت به خبرنگار تسنیم گفت: این بخش برای محصولات خود از سُسی استفاده میکند که مسئولان واحد میگویند آلمانی است اما تأییدیه بهداشت و سازمان غذا و دارو را ندارد بنابراین باید نمونهبرداریهای لازم صورت گیرد تا مجاز یا غیر مجاز بودن استفاده از این سس مشخص شود. همچنین مسئولان این بخش، ادعای استفاده از زعفران در محصولات خود دارند که این موضوع نیز باید آزمایش شود تا ببینیم زعفران است یا رنگ.
این فروشگاه همچنین در بخش عرضه محصولات لبنی، ضمن گران فروشی در پنیر، کم فروشی هم داشت که در این ارتباط، پرونده تشکیل شد. از دیگر مشکلات این بخش، رعایت نکردن نکات بهداشتی در عرضه ترشیجات بود که با نظر کارشناس اداره بهداشت، تمام محصولات ترشیجات، معدوم شد.
/تسنیم
ارسال دیدگاه