به گزارش مازند اصناف یوسف ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان فریدونکنار اظهار کرد: با پیگیری و جدیت کارکنان و مسؤولان گمرک و بندر فریدونکنار، سایت سوخت این منطقه پس از وقفه ای کوتاه شروع به کار کرده است.
وی افزود: با توجه به زمان کوتاهی که از آغاز به کار مجدد سایت سوخت بندر فریدونکنار میگذرد ترانزیت سوخت از این بندر به سایر کشورهای جهان از سر گرفته شده است.
رئیس اداره گمرک فریدونکنار تصریح کرد: در حال حاضر سوخت از این بندر به اربیل عراق و هرات افغانستان ترانزیت میشود و میزان ترانزیت در دو ماهه نخست امسال به میزان 512 تن و به ارزش 4/5 میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل از رشد 100 درصدی برخوردار بوده است.
ابراهیمی بیان کرد: کشور افغانستان به دلیل نداشتن پالایشگاه، سوخت مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه تامین میکند و کشورهای ایران، پاکستان، ترکمنستان از جمله کشورهایی هستند که سوخت مورد نیاز افغانستان را تامین میکنند که به ترتیب اولویت نیاز این کشور شامل گازوییل، سوخت جت و بنزین است.
وی با تاکید بر اینکه در مجموع حدود ۳۰ درصد سوخت مورد نیاز افغانستان از مرز ایران وارد و باقی آن از طریق جمهوریهای آسیای میانه تامین میشود، ادامه داد: کشور عراق نیز با داشتن ۱۱۵ میلیارد بشکه ذخایر نفت، به دلیل توقف توسعه فعالیتهای اقتصادی و صنعتی به دلیل شرایط جنگی تنها دارای ۶۸۱ هزار بشکه ظرفیت پالایشی است که این میزان هشت درصد سهم جهانی را تشکیل میدهد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه ایران می تواند از این طریق ظرفیت مناسبی را برای ترانزیت و سوآپ فرآورده به این کشور ایجاد کند، خاطرنشان کرد: همه ساله با آغاز فرارسیدن فصل سرما قیمت انواع سوخت در افغانستان افزایش پیدا میکند.
رئیس اداره گمرک فریدونکنار گفت: این موضوع باعث نگرانیهای بسیاری هم برای مردم و هم دولت افغانستان میشود و کشور ایران برای غرب افغانستان به لحاظ همجواری و نزدیکی یکی از مهمترین مسیرها است که در کاهش هزینههای ارسال سوخت به افغانستان تاثیر بهسزایی را دارد.
پایان پیام/
ارسال دیدگاه