روند اقلیمی موجب کاهش تولید گندم‌های باکیفیت مازندران شد

روند اقلیمی موجب کاهش تولید گندم‌های باکیفیت مازندران شد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">کارشناس صنعت غذای مازندران با بیان اینکه سیاست&zwnj;گذاری در بهبود کیفیت گندم با امنیت غذایی 3 میلیون نفر در مازندران ارتباط دارد، گفت: گندم&zwnj;های مازندران رتبه دوم کشور را در بحث کیفیت داشتند اما روند اقلیمی موجب کاهش تولید گندم&zwnj;های با کیفیت شد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف سلمان صفایی طی گفت‌وگویی اظهار کرد: مسؤولان امر باید تمامی فرآیند تولید، نگهداری و توزیع گندم، آرد و نان را با یک بررسی علمی تبدیل به دستورالعمل اجرایی کنند که کشاورز بداند چه زمانی بکارد و چه زمانی برداشت کند و همچنین ذخیره‌ساز بداند به چه مقدار و به چه شرایطی می‌تواند ذخیره‌سازی کند.

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاری در بهبود کیفیت گندم با امنیت غذایی 3 میلیون نفر در مازندران ارتباط دارد، افزود: گندم‌های مازندران رتبه دوم کشور را در بحث کیفیت داشتند اما روند اقلیمی موجب کاهش تولید گندم‌های با کیفیت شد.

عضو انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران با بیان اینکه سیاست جدید در کشت گندم تا حد زیادی کیفیت تولیدی گندم‌ها را بهبود بخشیده است، تصریح کرد: سه رقم گندم در مازندران تولید می‌شود که حداکثر پروتئین آن‌ها 11 تا 12 درصد است، در این میان رقم مروارید نیز به تغییرات آب و هوایی بسیار حساس است.

خودکفایی در تولید گندم کیفیت آن را کاهش داده است

صفایی به خودکفایی گندم نیز اشاره کرد و گفت: دولت به سمت خودکفایی پیش رفت اما این خودکفایی ناگهانی یقینا از کیفیت آرد کاست و باید برای خودکفایی تولید گندم داخلی برنامه چند ساله در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه امسال دقت کشاورزان در زمان درست کشت گندم باعث تولید کیفی آن خواهد شد، خاطرنشان کرد: از زمان حساس کشت گندم خارج شده‌ایم اما باید بدانیم در زمان درست برداشت کنیم تا گندم‌ها کیفیت مناسب را داشته و به رطوبت مورد نظر رسیده باشند.

صفایی خواستار اصلاح روند موجود در کشت گندم استان شد و گفت: بهبود مسمتر برای افزایش کیفیت باید از کشت گندم شروع شود و این نیازمند انتخاب یک رقم خوب و مناسب است که به شرایط اقلیمی مقاوم باشد و گندمی تولید کند که حداقل 12 درصد پروتئین داشته باشد.

عضو انجمن مهدنسی کیفیت صنعت غذای مازندران تاکید کرد: عدم رعایت کاشت بذر گندم در زمان دقیق آن موجب افت کیفیت گندم می‌شود و در زمان برداشت، کشاورز را دچار مشکل می‌کند.

وی در پایان در مورد شرایط استاندارد نگهداری گندم در مراکز ذخیره‌سازی، بیان کرد: در انبار گندم دما باید 18 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 65 درصد باشد که عدم رعایت آن در ذخیره‌سازی درست تاثیرگذار خواهد بود.

 

* بلاغ


ارسال دیدگاه