به گزارش مازند اصناف در اولین روز هفته، دلار از حبس بازهای خارج شد و سکه از مرز روانی یک میلیون و 200 هزار تومان فاصله گرفت. روز شنبه، شاخص بازار ارز 3 تومان از ارزش خود را از دست داد و با خروج از محدوده 3730 تومان به قیمت 3728 تومان رسید. این افت در شرایطی رخ داد که این ارز 2 هفته متوالی در دامنه 3730 تا 3750 تومان نوسان کرده بود. حتی شدت نوسان در هفته پیش چنان محدود شده بود که قیمت دلار توان بالا رفتن یا پایین آمدن از محدوده 3 هزار و 730 تومان را نداشت.
به گزارش دنیایاقتصاد، در واقع، در اولین هفته کامل خردادماهی، دامنه نوسان دلار تنگتر شده بود، ولی در آغاز دومین هفته این حبس شکسته شد. به گفته فعالان، خروج دلار از حبس 14 روزه بیشتر بهدلیل کاهش تقاضا و نبود عوامل افزایشی در بازار بود که با افزایش فشار فروشندههای ارزی همراه شد. البته عدهای از معاملهگران اعتقاد دارند، با بازگشت فضای عادی به بازار، قیمت دلار از روز سهشنبه به محدوده 3 هزار و 730 تومان بازخواهد گشت. این دسته از یکسو باور دارند قیمت توانایی کاهش بیشتری را ندارد و از سوی دیگر، عنوان میکنند که یکی ازدلایل اثرگذار افت دلار در روز شنبه، فعال نبودن معاملهگران ارزی بهدلیل قرار گرفتن روز ابتدایی هفته پیش از 2 روز تعطیل بود.
دوگانگی انتظارات سکهبازان
برخلاف افت قیمت دلار، بازار سکه در اولین روز هفته صحنه افزایش قیمت بود. روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی 3 هزار تومان رشد را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و 204 هزار تومان رسید. به گفته فعالان، مهمترین عامل اثرگذار در رشد بهای فلز گرانبهای داخلی، افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی بود. اونس که روز جمعه به محدوده هزار و 270 دلار رفته بود، روز دوشنبه نوساناتی در یک محدوده بالاتر را نیز تجربه کرد. باید دید در صورت ماندگاری اونس جهانی در سطحی بالاتر از قیمت نهایی روز جمعه، واکنش معاملهگران بازار سکه به این اتفاق چه خواهد بود.عدهای از بازیگران بازار طلا اعتقاد دارند، معاملهگران سکه در شرایطی که تقاضا در ماه مبارک رمضان پایین آمده است، سعی نخواهند کرد که پیرامون افزایش بهای اونس تحرکات زیادی را انجام دهند. این در حالی است که عده دیگری باور دارند، رشد بهای طلای جهانی انتظارات معاملهگران بازار داخلی را نیز میتواند تحتتاثیر قرار دهد. تنشهای کشورهای خاورمیانه اولین عاملی است که عدهای از سکه بازان را به افزایش اونس و به تبع آن بالا رفتن قیمت سکه امیدوار کرده است.
کاهش تقاضای ارزی
به گفته فعالان، در اولین روز هفته، حجم معاملات در بازار ارز پایین بود. در این فضا، تقاضای چندانی نیز در بازار وجود نداشت و همین موضوع موجب شده بود که دامنه نوسانات کاهش پیدا کند. روز شنبه، دلار معاملات خود را با قیمت 3 هزار و 730 تومان آغاز کرد که کاهشی یک تومانی نسبت به قیمت بسته شده پنجشنبه داشت. در ادامه روز، این ارز به سرعت وارد محدوده 3 هزار و 720 تومان شد و در نهایت نیز با قیمت 3 هزار و 728 تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که 3 تومان پایینتر از روز انتهایی هفته گذشته بود، موجب شد که دلار از حبس بازهای خارج شود. قیمت این ارز در روز اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری (30 اردیبهشتماه) کاهش هیجانی را تجربه کرد و با 38 تومان افت به قیمت 3 هزار و 748 تومان رسید. این بیشترین میزان افت روزانه این ارز در سال 96 بود. پس از این تاریخ، شاخص ارزی هرگز نتوانست به بالای مرز 3 هزار و 750 تومان سرکشی کند. از سوی دیگر، قیمت این ارز تا پنجشنبه گذشته نتوانست از محدوده 3 هزار و 730 تومان پایینتر برود. به این ترتیب، افت اولین روز هفته موجب شد که حبس 14 روزه این ارز به پایان برسد.
سرنوشت دلار پس از حبس
با وجود خروج دلار از این حبس، عدهای از بازیگران ارزی باور دارند، ممکن است این ارز روز سهشنبه به محدودههای بالاتری سر بزند. به گفته آنها تنشهای روزهای اخیر بین کشورهای خاورمیانه میتواند با جوسازی معاملهگران همراه شود. از سوی دیگر، عده دیگری باور دارند کف قیمت دلار در محدوده 3 هزار و 730 تومان قرار دارد. این دسته امیدوارند، در چهارمین روز هفته خریداران فنی وارد بازار شوند و سمت تقاضا را تقویت کنند.در مقابل این، عدهای از فعالان باور دارند، عرضه بازیگران بازارساز مهمترین عاملی است که در برابر نوسان گیران قرار دارد. به باور این عده در این مقطع تا زمانی که تقاضا تغییرات مشهودی نکند، بازیگران بازارساز با عرضه متناسب نوسان قیمت را مدیریت خواهند کرد. عرضه بازیگران بازارساز موجب شده است که دلار از ابتدای سال 96 نوسان چندانی را تجربه نکند و تمام تغییرات خود را در کانال 3 هزار و 700 تومان به ثبت برساند. در حالی که انتظار افزایش شدت نوسان دلار در کوتاهمدت کمی دور ازانتظار است، عدهای از بازیگران اعتقاد دارند، ممکن است بهدلیل افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی، قیمت سکه در روز سهشنبه قابلیت رشد بیشتری داشته باشد. این در حالی است که بهطور سنتی در ماه مبارک رمضان، تقاضا در بازار سکه و طلا افت میکند.
ارسال دیدگاه