به گزارش مازند اصناف؛ روز پنجشنبه دلار 5 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 731 تومان رسید. این افت موجب شد میزان بازدهی هفتگی این ارز به منفی 2 دهم درصد برسد؛ این در حالی بود که دو هفته پیش افت 2/ 1درصدی را تجربه کرده بود. برخلاف افت دلار، روز پنجشنبه سکه تمام بهار آزادی 2 هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به قیمت یکمیلیون و 201 هزار تومان رسید. البته افت روز آخر مسیر هفتگی آن را تغییر نداد و این فلز گرانبها یک دهم درصد از ارزش خود را از دست داد. نکته جالب توجه این بود که نوسان سکه نیز مانند دلار در هفته گذشته کاهش یافت. سکه که در هفته گذشته به افت یک دهم درصدی اکتفا کرد، 2 هفته پیش 8/ 1 درصد از ارزش خود را از دست داده بود.
در واقع با توجه به کاهش نوسانها میتوان گفت که فضای بازارها در هفته گذشته عادی و از فاز هیجانی پس از اعلام نتایج انتخابات خارج شد. شنبه 30 اردیبهشت، هم زمان با اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری، دلار 38 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 748 تومان رسید. این بیشترین میزان افت در سال 96 بود. هم زمان در این روز سکه نیز با 6 هزار تومان افت از کانال یک میلیون و 220 هزار تومان خارج شد و روی عدد یکمیلیون و 218 هزار تومان قرار گرفت. این روند تقریبا تا انتهای هفته پس از اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری ادامه یافت. این موضوع موجب شد هر دو دارایی بالای یک درصد از ارزش خود را از دست بدهند؛ ولی از ابتدای هفته گذشته روند حرکت سکه و دلار آرامتر شد.
تنگی زندان دلار
دلار از اولین شنبه پس از انتخابات ریاستجمهوری، قیمت بالای 3 هزار و 750تومان را تجربه نکرد. قیمت این ارز از 30 اردیبهشت تا پنجشنبه 4 خرداد در دامنه 3 هزار و 730 تا 3 هزار و 750 تومان نوسان کرد. با این حال، در هفته گذشته، دامنه نوسانی دلار تنگتر شد و این ارز تنها در محدوده 3 هزار و 730 تومان تغییرات خود را به ثبت رساند. البته در مقاطعی نیز نرخهای زیر 3 هزار و 730 تومان را تجربه کرد، ولی در طول 6 روز کاری، تمام قیمتهای بسته شده این ارز در محدوده یاد شده بود. به این ترتیب میتوان گفت که زندان دلار در هفته گذشته تنگتر شد و از دامنه نوسان 20 تومانی به بازه 10 تومانی تغییر پیدا کرد.
6 روز نوسان در محدوده3730
دلار در اولین روز هفته گذشته از محدوده 3 هزار و 740 تومان خارج شد. شنبه گذشته، شاخص بازار ارز 4 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 736 تومان رسید. به گفته فعالان، در ششمین روز خردادماه عامل افزایشی خاصی در بازار حضور نداشت. از یکسو نرخ حواله درهم تغییر قیمت خاصی را ثبت نکرد و از سوی دیگر، ارزش دلار در کشورهای همسایه چندان جابهجا نشد. در چنین فضایی، خریداران ارزی رمقی برای تحرک نداشتند تا قیمت دلار را بالاتر بیاورند و غلبه فروشندهها موجب بازگشت قیمت به محدوده 3 هزار و 730 تومان شد. در ادامه روند کاهشی، این ارز روز یکشنبه 6 تومان دیگر از ارزش خود را از دست داد تا روی کف محدوده 3 هزار و 730 تومانی قرار بگیرد.
در این شرایط، برخی نوسانگیران که از افزایش بهای دلار ناامید شده بودند، سعی کردند در بازار این شایعه را ایجاد کنند که بازارساز قصد دارد قیمت دلار را پایینتر ببرد. هدف آنها از این اقدام آن بود که بیشتر بازیگران ارزی در موقعیت فروش قرار بگیرند و قیمت کاهش هیجانی را تجربه کند. در نتیجه آنها میتوانستند از افزایش نوسانات کسب سود کنند. این شایعه در حالی از سوی این عده برجسته شد که بهنظر میرسید برای بازارساز مدیریت نوسان از اهمیت خاصی برخوردار است. در این شرایط، در حالی که برخی انتظار داشتند، شاخص بازار ارز روز دوشنبه افت بیشتری را تجربه کند و وارد محدوده 3 هزار و 720 تومان شود، چنین اتفاقی رخ نداد و این ارز با 5 تومان افزایش به قیمت 3 هزار و 735 تومان رسید. این رشد طرح نوسانگیران ارزی برای بالا بردن تغییرات قیمت دلار را ناکام کرد؛ بهطوریکه این ارز روز سهشنبه تنها یک نوسان تکتومانی و روز چهارشنبه یک تغییر دو تومانی را تجربه کرد. پس از روزهای کمنوسان سهشنبه و چهارشنبه، دلار در آخرین روز هفته، 5 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 731 تومان رسید. افت روز آخر این ارز بیشتر به علت کاهش تقاضا و احتیاط معاملهگران در خرید ارز بود. البته عامل افزایشی خاصی نیز در بازار وجود نداشت که زمینهساز بالا رفتن قیمتها شود.
دوگانگی دیدگاههای ارزی
در حالی که عدهای از معاملهگران انتظار دارند، شاخص بازار ارز در ابتدای هفته جاری با افزایش قیمت مواجه شود، دسته دیگری در بازار به کاهشی شدن آن چشم دوختهاند. به گفته فعالان، گروه اول، دو دلیل عمده برای بالا رفتن قیمت عنوان کردهاند. این دسته باور دارند، عدد 3 هزار و 730 تومان کف بهای دلار است، این موضوع موجب میشود معاملهگران در برابر پایین رفتن این ارز به محدوده پایینتر مقاومت کنند و با افزایش خریدهای خود زمینه افزایش قیمت را فراهم کنند.
از سوی دیگر افزایشیها اعتقاد دارند، پیش از 2 روز تعطیلی رسمی بازار، تقاضا برای خرید ارز افزایش پیدا خواهد کرد. در واقع به گفته آنها، افراد تقاضای روزهای آینده خود را به روز ابتدایی هفته منتقل خواهند کرد و این موضوع سبب تحریک قیمت خواهد شد. در مقابل کاهشیهای بازار استدلال میکنند، کسانی که قصد تهیه دلار داشتند، در روزهای انتهایی هفته گذشته برای این موضوع اقدام کرده و تقاضای خود را به روز شنبه موکول نکردهاند. از سوی دیگر، به باور این عده، عامل افزایشی خاصی در بازار حضور ندارد و با توجه به عرضه بازارساز، زمینهای برای بالا رفتن قیمت وجود نخواهد داشت.
سقوط سکههای کوچک
روند کاهشی سکههای کوچک نیم و ربع در هفته گذشته نیز ادامه یافت. نیمسکه که دو هفته پیش 1/ 1 درصد از ارزش خود را از دست داده بود، هفته گذشته افت بیشتری را تجربه کرد و 6/ 2درصد کاهش را به ثبت رساند. نیمسکه در 3 روز ابتدایی هفته تنها 3 هزار تومان کاهش را به ثبت رساند، ولی از روز سهشنبه شدت افت این فلز ارزشمند تندتر شد تا در 3 روز انتهایی هفته 14 هزار تومان افت را به ثبت برساند. ربع سکه نیز که 2 هفته گذشته 8/ 1 درصد از ارزش خود را از دست داده بود، هفته گذشته 9/ 1 درصد دیگر از ارزش خود را از دست داد.
سقوط بهای سکههای کوچکتر بیشتر بهدلیل کاهش تقاضای فیزیکی در ماه مبارک رمضان بود. با وجود ریزش نیم و ربع، هفته گذشته سکه تمام بهار آزادی کاهش چندانی را تجربه نکرد. سکه تمام بهار آزادی هفته گذشته تنها یک دهم درصد از ارزش خود را از دست داد، این در حالی بود که میزان بازدهی آن در هفته پس از انتخابات منفی 8/ 1درصد بود. /دنیای اقتصاد
*صبحانه
ارسال دیدگاه