70 درصد برنج مازندران بومی است/ دلیل عدم استفاده مردم از برنج‌های پرمحصول بررسی شود
رئيس دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري:

70 درصد برنج مازندران بومی است/ دلیل عدم استفاده مردم از برنج‌های پرمحصول بررسی شود

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری 70 درصد از ارقام برنج کشت شده در مازندران را بومی دانست و گفت: باید دلیل این موضوع بررسی شود که چرا مردم ترجیح می&zwnj;دهند برنج&zwnj;های پرمحصول را استفاده نکنند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف محمدعلی بهمن‌یار در هفدهمین همایش ملی برنج ایران که در ساری برگزار شد، اظهار کرد: چرا با سرنوشت برنج‌کاران درست برخورد نمی‌شود و شاهد واردات بی‌موقع و بی‌منطق برنج به کشور هستیم.

وی افزود: مراکز تحقیقاتی زیادی در استان وجود دارد که ارقام خوبی تولید می‌کنند اما بازار پذیرای آنها نیست.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری 70 درصد از ارقام برنج کشت شده در مازندران را بومی دانست و گفت: باید دلیل این موضوع بررسی شود که چرا مردم ترجیح می‌دهند برنج‌های پرمحصول را استفاده نکنند، چرا نتوانستیم ارقام بومی را از نظر عملکرد ارتقا دهیم؟

بهمن‌یار اضافه کرد: این نشان می‌دهد که ارتباط بین دانشگاه و مراکز تولید ضعیف است.

وی خواستار بررسی خلاء‌های موجود در ارتباط دانشگاه و مزرعه شد و تصریح کرد: سیاست‌های کشت با توجه به مصرف بالای منابع آبی باید تغییر یابد و این موارد بنیادی نیاز به تمرکز جدی دارد.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه باید تحقیقات جایگاه کاربردی در تولید و عرضه برنج به بازار داشته باشند، تاکید کرد: آنچه که دانشگاه انتظار دارد، ترویج درست ارقام تولید داخلی است تا بتوان به گسترش آن در بازار و تغییر ذائقه مردم فکر کرد.

 

بلاغ


ارسال دیدگاه