به گزارش مازند اصناف عزیزالله شهیدی فر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امسال پیشبینی میشود بیش از ۲۰۰ هزار تن شلتوک معادل ۱۲۰ هزار تن برنج از کشت دوم و رتون در استان برداشت شود.
شهیدی فر گفت: امسال در ۶۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج (رتون) انجامشده و ۳۵ هزار هکتار هم پس از برداشت محصول کشت اول، دوباره نشاکاری شده است.
وی وضعیت کشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تاکنون حدود ۳۰ درصد برداشت برنج کشت دوم استان انجامشده است و برنج طارم محلی کشت دوم و دونوج در هفتههای اخیر به بازار آمده و در حال حاضر بهطور متوسط حدود هر کیلوگرم ۹۸ هزارتا ۱۰۰ هزار ریال خریدوفروش میشود.
شهیدی فر یادآور شد: علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن بهصورت بیولوژیک و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد، کیفیت بهتر و داشتن عطروطعم مناسبتر است.
شهیدی فر بابیان اینکه اگر شرایط زمینهای شالیزاری پاییندست به لحاظ غرقابی شدن مناسب شود، سطح زیر کشت دوم به روش نشاکاری مجدد و دونوج افزایش چشمگیری مییابد، اظهار داشت: با عملیاتی شدن طرح تسطیح و یکپارچهسازی اراضی و انجام زهکشی، شرایط برای انجام بیشتر کشت دوم در زمینهای مازندران فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه تقاضای برنج طارم محلی کشت دوم و رتون بالا است و طعم مناسبتری دارد گفت: خوشههای برنج طارم محلی کشت دوم برخلاف کشت اول در درجه هوای مناسب ۲۰ تا ۲۴ درجه به مرحله برداشت میرسد.
وی گفت: هرچند خطر سرمازدگی همواره کشت دوم برنج را بهصورت جدی تهدید میکند، اما اگر زودتر نشاکاری کشت اول صورت بگیرد، مشکلی باوجود نخواهد آمد.
ارسال دیدگاه