خاویار ایران ثبت جهانی می‌شود

خاویار ایران ثبت جهانی می‌شود

<p><span style="font-size: larger;">مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: به دنبال تشکیل پرونده برای ثبت جهانی خاویار ایران هستیم.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف سید مهدی میر صالحی ظهر چهارشنبه در جلسه هماهنگی ثبت ملی و جهانی نشان جغرافیایی خاویار دریای خزر، اظهار کرد: ثبت ملی و جهانی خاویار سبب می‌شود تا مزیت رقابتی در تولید و فضای تجارت ایجاد شود.

وی افزود: حفظ انحصار صادرات برای محصولاتی که نیاز جهانی را تأمین می‌کنند مانند زعفران ایران که نزدیک به ۹۵ تا ۹۸ درصد نیاز جهان را تأمین می‌کند از دیگر آثار و مزایای ثبت جهانی است.

مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: افزایش قیمت صادراتی محصول، افزایش ارزش‌افزوده و بالا رفتن درآمد سرانه دست‌اندرکاران تولید محصول هم از دیگر مزایای ثبت جهانی یک محصول است.

میر صالحی گفت: وقتی چیزی ثبت جهانی می‌شود دیگر برگشت‌پذیر نیست اما باید در ابتدا آن را ثبت ملی کرده و پس از دریافت کد ثبت ملی برای آغاز فرآیند ثبت جهانی اقدام کنیم.

به گفته وی، در سال‌های  گذشته میزان صادرات خاویار از ۲۰۰ تن به دو تن و در سال گذشته به ۱.۵ تن رسیده و شرایط خوبی ندارد.

میر صالحی اظهار کرد: در مالکیت فکری یا معنوی، دارایی‌های فکری، اندیشه و نوآوری ارزش مبادلاتی پیداکرده و قابلیت سهامی دارند، مالکیت فکر ورود به قلمرو تفکر و اندیشه بوده و از مرحله حق و دارایی گذشته و تبدیل به مال شده است.

وی افزود: از مجموع سرمایه جهان ۷۰ تا ۸۰ درصد داراییهای فکری و ۲۰ درصد سرمایه‌های تجهیزاتی هستند.

میر صالحی گفت: مالکیت صنعتی به دو گروه اصلی حقوق مالکیت صنعتی در حمایت از اختراعات و اکتشافات و نشان‌های تجاری و حقوق مالکیت ادبی هنری یا کپی‌رایت تقسیم می‌شود.

وی با اشاره به مزیت‌های مالکیت جهانی گفت: محصولی که به ثبت جهانی می‌رسد می‌تواند با نام ایران در دنیا صادر شود، کشورهایی مانند چین، بلغارستان و فرانسه قصد دارند خاویار خود را به نام ایران بفروشند که با ثبت جهانی جلوی این کار گرفته می‌شود.
 
منبع: مهر


ارسال دیدگاه