به گزارش مازند اصناف؛ تخممرغ یکی از رایجترین اقلام درون یخچال و غذایی مقوی محسوب میشود. شاید سهولت در تهیه را بتوان به عنوان مهمترین ویژگی تخممرغها برشمرد و آن را دلیلی برای محبوبیتش دانست.
در سالهای اخیر، بحثهایی در فضای مجازی به صورت غیر رسمی در خصوص نحوه نگهداری تخممرغ و اینکه آیا نگه داشتن آن در یخچال درست است یا غلط، مطرح شد.
در جریان این بحثها عدهای بیان کردند نگهداری تخممرغ در یخچال کار اشتباهی است. به عقیده آنان، افرادی که از تخممرغهای نگهداری شده در یخچال استفاده میکنند، بیشتر در معرض خطر باکتری "سالمونلا" هستند.
سالمونلا نوعی باکتری است که باعث مسمومیت شدید و ورم معده میشود و بسته به سن افراد و ایمنی بدن ممکن است مرگبار ظاهر شود.
این باکتری از طریق مرغهای بیمار به تخممرغ منتقل میشود. به گفته مرکز کنترل بیماریها، یک عدد از هر ۱۰ هزار تخم مرغ ممکن است ناقل این باکتری باشد.
از آنجایی که این باکتری بو و ظاهر تخممرغ را تغییر نمیدهد، تشخیص مرغهای سالم از مرغهای مبتلا به سامبولا عملاً غیر ممکن است.
در حال حاضر اخبار مربوط به نگهداری تخممرغها ضد و نقیض به نظر میرسد. اما عموماً توصیه شده از مصرف تخممرهایی که پوستشان شکسته است، پرهیز شود. همچنین متخصصان بر این باورند تخممرغهای خام به احتمال بالاتری باعث انتقال باکتریهایی مثل سالمونلا به بدن میشود.
رادیوی عمومی ملی آمریکا (NPR) به تازگی در گزارشی جنجالی اعلام کرده است که نباید تخم مرغها را در یخچال نگه داشت. به گزارش این شبکه رادیویی: «قبل از اینکه تخممرغها به عموم عرضه شوند، اقدامات لازم مثل بررسی، ردیابی و شستشوی تخممرغها و واکسیناسیون مرغها از سوی شرکتها صورت میپذیرد. از این رو مردم نباید نگران آلوده بودن تخممرغهای عرضه شده به بازار باشند».
این در حالی است که "ماریان گریولی"، متخصص اطلاعات فنی در بخش خدمات "بازرسی و امنیت غذایی" با اشاره به خطر ابتلا به بیماریها و مسمومیتهای ناشی از خوردن تخممرغ بیان کرد: «خوردن تخم مرغهایی که بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری شدهاند، مضر است».
منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال دیدگاه