ورود برنج ایرانی به چرخه تجارت جهانی

ورود برنج ایرانی به چرخه تجارت جهانی

<p><span style="font-family: Tahoma;">رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تنها سالانه حدود ۵ درصد برنج تولیدی وارد چرخه تجارت جهانی می&zwnj;شود.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تنها سالانه حدود ۵ درصد برنج تولیدی وارد چرخه تجارت جهانی می‌شود. «علیرضا شعبان‌نژاد» در اجلاس دو روزه بین‌المللی- منطقه‌ای برنج آسیای مرکزی و غربی با حضور نمایندگان ۱۰ کشور از دیروز آغاز شده است و امروز به کار خود پایان می‌دهد با بیان این‌که بر اساس آمارهای جهانی سطح برنج‌کاری و تولید شلتوک در دنیا به‌ترتیب حدود ۱۶۰ میلیون هکتار و ۶۷۰ میلیون تن است، گفت:تولید حدود ۹۰ درصد برنج جهان در قاره آسیا صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به این‌که برنج یکی از غذاهای اصلی مردمان منطقه است، افزود: حدود ۹۵ درصد برنج تولیدی در دنیا صرف برطرف کردن نیاز کشورهای تولیدکننده می‌شود و تنها سالیانه حدود ۵ درصد برنج تولیدی وارد چرخه تجارت جهانی می‌شود.

شعبان‌نژاد جمعیت کشورهای عضو مرکز منطقه‌ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی و غربی را بالغ بر ۳۰۵ میلیون نفر دانست و گفت: سطح زیرکشت برنج در این ۱۰ کشور حدود یک میلیون و ۲۴۰ هزار هکتار است که با تولید بیش از ۵ میلیون تن نیاز کشورهای تولیدکننده تأمین نمی‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ابراز امیدواری کرد با مساعدت و پشتیبانی سازمان‌های بین‌المللی تجارب و دستاوردهای ارزشمندی در این بخش به دست آورد.

 

تراز


ارسال دیدگاه