خواسته خارجی‌ها قبل از ورود به بازار سرمایه ایران

خواسته خارجی‌ها قبل از ورود به بازار سرمایه ایران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">مدیرعامل فرابورس ایران با تشریح نقش صندوق&zwnj;های سرمایه&zwnj;گذاری نوآورانه در بازاریابی ایده&zwnj;های خلاق، گفت: سرمایه گذاران خارجی قبل از ورود به بازار ایران تمایل به رتبه&zwnj;بندی اوراق و ابزارهای مالی ما دارند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛   امیر هامونی درباره کاربرد بازاریابی در بازارهای اولیه به اهمیت استفاده از مفاهیم بازاریابی در تشکیل، جذب و هدایت سرمایه پرداخت و با تاکید بر اهمیت معرفی بازار سرمایه ایران به سرمایه‌گذاران خارجی اظهارداشت: در دیدارهایی که طی ماه‌های اخیر با هیات‌های تجاری کشورهای مختلف داشتیم، بیشترین تاکید آنها بر رتبه‌بندی ابزارهای مالی ما بود.

مدیرعامل فرابورس ایران افزود: با توجه به اینکه سرمایه‌گذاران خارجی قبل از ورود به بازار ایران تمایل به رتبه‌بندی اوراق و ابزارهای مالی ما دارند، در حال حاضر باید تلاش مضاعفی برای معرفی اوراق با درآمد ثابتی که دارای ضمانت بانکی  هستند یا اوراقی که همانند اسناد خزانه اسلامی دولت پشتوانه آن است، شود؛ چون این اوراق با داشتن ضمانت کافی و جذابیت زیاد قابل ارائه به سرمایه‌گذاران خارجی هستند.

وی همچنین از افزایش سهم فرابورس ایران از بازار اوراق با درآمد ثابت کشور از ۲ درصد به ۲۸ درصد خبر داد و گفت: هیچ ریسکی متوجه این اوراق نیست و نرخ بازده تا سرسید و نرخ بازده تا بازخرید تمامی این اوراق در سایت فرابورس ایران به صورت لحظه‌ای و آنلاین قابل محاسبه و مشاهده است.

هامونی با اشاره به متنوع سازی ابزارهای مالی به دلیل طیف وسیع مخاطبان بازار و مردم گفت: از پرریسک‌ترین تا کم‌ریسک‌ترین ابزار در فرابورس ایران بر اساس میزان ریسک‌پذیری مشتریان عرضه شده است.

مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه بر خلاف نظر اقتصاددانان کلاسیک، مطالعات اخیر نشان می‌دهد که توسعه بازارهای مالی در رشد اقتصادی کشورها موثر بوده و این تأثیر از طریق جذب سرمایه و تسریع در توزیع و تخصیص آن، صورت گرفته است، افزود: صنعت مالی در سال‌های اخیر با متنوع سازی بازارها و ابزارها، طیف وسیعی از نیازهای سازمان‌ها و افراد را مرتفع کرده اما تغییر سازمان‌ها، توسعه تکنولوژی و ظهور کسب و کارهای جدید، نیازهای جدیدی را در محیط کسب و کار ایجاد کردند بنابراین لازم است به راهکارهای جدید و منعطفی برای پاسخ به این نیازها اندیشیده شود.

وی، جذب و به جریان درآوردن سرمایه را یکی از مهمترین کارکردهای بازارهای مالی دانست و گفت: باید توجه کرد که سرمایه راکد منجر به خلق ارزش نخواهد شد بنابراین نقش بازاریابی در جذب و توزیع سرمایه حائز اهمیت است.

هامونی در ادامه با اشاره به فعالیت رو به رشد استارت آپ‌ها گفت: در جریان راه‌اندازی بازار دارایی فکری با ایده‌پردازان زیادی آشنا شدم که در پی راه‌اندازی کسب و کار جدیدی در صنایع مختلف از جمله حمل و نقل، خودروسازی، دارو و درمان و ساختمان بودند و در آن زمان، ذهن ما به این نکته معطوف بود که چطور جذب سرمایه و تجهیز یک تیم خوب می‌تواند آینده متفاوتی را با استفاده از ایده‌ها خلق کند.

وی در توضیح این مطلب به برقراری ارتباط بین ایده‌های ناب و سرمایه‌های مادی و معنوی به عنوان نقطه تحول در محیط کسب و کار  اشاره و تاکید کرد: با توجه به ظرفیت بسیار بالایی که در سرمایه‌های انسانی ما وجود دارد، باید اذعان کرد محیط کسب و کار ایران می‌تواند در سال‌های آتی، مسیر توسعه و بالندگی را طی کند.

هامونی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری نوآورانه را یکی از اصلی‌ترین مکانیزم‌ها برای تشکیل، جذب و هدایت سرمایه در بازاریابی برای به ثمر نشستن ایده‌ها معرفی و اضافه کرد: این صندوق‌ها از مهمترین ابزارهای تأمین مالی طرح‌های دانش بنیان به حساب می‌آیند.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری نوآورانه به عنوان مهمترین منبع تأمین مالی شرکت­های نوپا و دانش بنیان در دنیا مطرح شده و اخیرا نقش این نوع سرمایه­گذاری در کشورهای نوظهور همچون چین، کره، مکزیک و برزیل جهت تأمین مالی شرکت­های فعال در زنجیره عرضه صنایع مختلف از جمله فناوری­های زیستی، صنایع دفاعی، خودرو، پزشکی و کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.

هامونی ادامه داد: فعالیت این ساختارها در بازار سرمایه و اقتصاد کشور می‌تواند به توسعه تجاری‌سازی دارایی‌های فکری، بهبود تأمین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط صنعتی و دانش‌بنیان، بهبود ساختار مدیریت و حاکمیت شرکتی بنگاه‌های کوچک و متوسط تحت مدیریت نهاد سرمایه‌گذاری نوآورانه، هدایت منابع مالی خصوصی و عمومی به این ساختارها و افزایش ارزش افزوده تولید داخلی از طریق حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط و صنایع دانش بنیان کشور منجر شود.

مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این مطلب که هنوز جایگاه VC ها در کشور ما به ثبات نرسیده است، عواملی مثل ضعف زیرساخت‌های قانونی را بر این موضوع تأثیرگذار دانست و گفت: در متون قانونی، کمتر به سرمایه‌گذاری نوآورانه اشاره شده و روندهای اجرایی این نهاد در جهت بهبود فضای فعالیت آن کمتر مورد اهمیت قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: مطالعه قوانین و مقررات فعالیت­های سرمایه ­گذاری نوآورانه در کشورهای مختلف دنیا حاکی از آن است که بازار سرمایه نقش فعالی در نظارت و تأمین مالی شرکت­ های دانش بنیان در دنیا ایفا می­ کند و خوشبختانه در بازار سرمایه ایران نیز این جریان آغاز شده و در آینده نزدیک حضور پررنگ‌تری از این صندوق‌ها را شاهد خواهیم بود.

هامونی در تشریح این مطلب گفت: خدمات صندوق‌های سرمایه‌گذاری نوآورانه با مشارکت آگاهانه سرمایه‌گذاران حقوقی و حقیقی معتبر انجام می‌شود و حضور سرمایه‌گذار خرد در این نهاد منتفی است ضمن آنکه گزینه‌های مورد نظر این صندوق‌ها، شرکت‌هایی هستند که در مراحل اولیه رشد و توسعه قرار دارند و به دلیل درجه ریسک بالا نمی‌توانند از کانال‌های سنتی تأمین مالی کنند.

مدیرعامل فرابورس ایران به مشارکت VC ها در مالکيت شرکت‌ها اشاره و تاکید کرد: وام دادن با مفهوم سرمايه‌گذاري خطرپذير همخواني ندارد و خلأ موجود در تأمین مالي پروژه‌هاي نوآورانه مبتني بر تکنولوژي‌هاي پيشرفته را پر نمي‌کند و زماني که صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري نوآورانه در مالکيت شرکت‌ها سهيم  مي‌شوند، از هر ابزاري براي کمک به موفقيت اين شرکت‌ها استفاده مي‌کنند.

وی افق زمان سودآوری این طرح ها را بین ۵ تا ۷ سال عنوان کرد و به کساني که سرمايه خود را در طرح‌هاي نوآورانه در معرض خطر قرار مي‌دهند، توصیه کرد که برنامه بلند مدت براي کسب سود بيشتر داشته باشند چون سود مورد نظر صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري نوآورانه، از محل افزايش ارزش سهم مالکيت آنها در زمان فروش حاصل مي‌شود نه از درآمد جاري شرکت‌ها.

 

 

 


منبع: مهر


ارسال دیدگاه