چرا اقتصاد ایران تولیدگرا نیست؟/ دولت باید به مبانی اقتصاد مقاومتی اعتقاد داشته باشد
دبير انديشکده جهاد اقتصادي

چرا اقتصاد ایران تولیدگرا نیست؟/ دولت باید به مبانی اقتصاد مقاومتی اعتقاد داشته باشد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">ایزدخواه گفت: اگر مردم در تمام صحنه ها و رخدادهای اقتصادی نقش&zwnj;آفرین باشند، قطعا آمار فساد در کشور کاهش خواهد یافت.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ روح الله ایزدخواه کارشناس اقتصادی و دبیر اندیشکده جهاد اقتصادی درباره راه های جلوگیری از فساد اقتصادی گفت: در اقتصاد گسترده ای مانند اقتصاد ایران، دخیل کردن مردم در تمام مراحل فعالیت های اقتصادی اهم از نظارت و مدیریت باعث سالم سازی اقتصاد خواهد شد. وی با تاکید بر لزوم حضور مردم در عرصه های اقتصادی اظهار داشت: متاسفانه امروز مردم درصحنه اقتصاد نیستند، بلکه در حاشیه اقتصاد بوده و تبدیل به یک مصرف‌کننده و تماشاچی شده اند. اگر مردم در تمام صحنه ها و رخدادهای اقتصادی نقش‌آفرین باشند، قطعا آمار فساد در کشور کاهش خواهد یافت.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سال های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در زمان جنگ باوجود اینکه ساختارهای اقتصادی قدیمی تر و نابسامان‌تر بودند اما به دلیل حضور مردم در صحنه میزان فساد به حداقل خود رسیده بود.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: مهمترین و اصلی ترین عملکرد عمومی سازی اقتصاد بحث ضد انحصاری آن است. در واقع وجود انحصار در هر اقتصادی یکی ازریشه های ایجاد فساد محسوب می شود.

دبیر اندیشکده جهاد اقتصادی تصریح کرد: کاهش معاملات سوداگرایانه و حرکت اقتصاد به سمت تولید محور بودن یکی دیگر از راه های فساد ناپذیری اقتصاد است. وی تصریح کرد: حضور همگانی مردم در اقتصاد باعث جوشش خلاقیت ها، جلوگیری از انحصارات و کارآمد تر شدن اقتصاد شده و در واقع اقتصاد کشور را در مقابل فساد واکسینه می کند.

ایزدخواه با تاکید بر نقش فرهنگ در مسائل اقتصادی اظهار داشت: در این میان فرهنگ به نوعی باعث سرعت بخشیدن به حرکت اقتصاد به سمت یک اقتصاد سالم است. وی درباره ارتباط اقتصاد مقاومتی با کاهش فساد در اقتصاد به تراز گفت: از سوی دیگردولت و مردم باید به اقتصاد مقاومتی و تولید محور باور داشته باشند. چرا که مولفه هایی مانند اعتقاد و انگیزه جز مولفه های فرهنگی هستند که سهم بسیار زیادی در شکل گیری اقتصاد مقاومتی دارند. .

وی در ادامه با انتقاد از مدل مدیریت تکنوکرات ها گفت: امروز به جای مدل های وارداتی مدیریت اقتصادی، باید مدیریت جهادی وارد اقتصاد ما شده و تمام عموم مردم در مدیریت و نظارت بر این اقتصاد نقش ایفا کنند. ایزدخواه با اشاره به نقش سوداگری در اقتصاد تصریح کرد: اتفاقا یکی از دلایل تولیدگرا نبودن اقتصاد ایران عدم مردمی بودن آن و رفتن نقدینگی های جامعه به سمت بازارهای واسطه ای و دلالی است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه خصوصی سازی برای اقتصاد دولتی ما گام اول است افزود: مردمی شدن اقتصاد خیلی فراتر و عمیق تر از خصوصی سازی است. مردمی شدن اقتصاد به این معناست که حتی تصمیم گیری، نظارت و مدیریت اقتصادی به مردم واگذار شود.

دبیر اندیشکده جهاد اقتصادی در باره وظایف دولت خاطرنشان کرد: دولت به جای اینکه به سیاستگذاری، هدایت گری و پرورش ظرفیتها پرداخته و شرایط را برای حضور مردم در اقتصاد تسهیل کند. متاسفانه امروز به یک کارفرمای بزرگ تبدیل شده و سهم ونقش بسیار زیادی در اقتصاد ایران دارد.

وی در خاتمه ضمن انتقاد از عدم شفافیت اطلاعات اقتصادی مشکل اصلی اقتصاد ایران را حضور بیش از اندازه دولت در اقتصاد دانسته و افزود: نظام اقتصادی و مالی ما از یک بیماری ساختاری رنج می‌برد که تنها راه نجات این اقتصاد مردمی سازی آن است.

 

 

 

 

 

تراز


ارسال دیدگاه