به گزارش مازند اصناف؛ محمدرضا مرتضوی در پاسخ به این سوال که آیا مردم میتوانند تولیدات صنایع غذایی را با اجرای برجام ارزان تر بخرند یا خیر؟ اظهار کرد: در صورت سرمایه گذاری مشترک با شرکتهای بزرگ اروپایی، ظرفیتهای خالی کارخانجات صنایع غذایی ایران پرمیشود، این امر میتواند رونق، فراوانی و در نهایت تعدیل قیمت ایجاد کند.
وی با بیان اینکه همانکه باوجود نرخ تورم ۱۵ درصدی، شاهد افزایش قیمت محصولات خارجی نیستیم؛ یعنی دارد اتفاقات خوبی میافتد، افزود: امیدواریم که در اردیبهشت ماه سال آینده با ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار ایران، شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران ادامه داد: تنها راه عبور از افزایش قیمت مواد غذایی و تطبیق قیمت مواد غذایی با تورم افزایش بهره وری است که من فکر می کنم این اتفاق در حال جریان است.
وی خاطر نشان کرد: با برداشته شدن تحریم، سویفت باز میشود و ما می توانیم مواد اولیه خود را قالب اعتبارات اسنادی مدت دار یوزانس با بانک های خارجی انجام دهیم، یعنی برای پر کردن ظرفیتهای خالی صنایع نیاز به پول داخلی نداریم و میتوانیم از اعتبارات بین المللی استفاده کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه برداشته شدن تحریم ها، ۲۰ درصد از هزینههای ما را کاهش میدهد، تصریح کرد: این باعث می شود که جریان سفارش گذاری مواد اولیه شکل طبیعی به خود گیرد.
مرتضوی یادآور شد: من فکر میکنم که سویفت بانکی از آذر ماه سال جاری باز می شود.
مرتضوی با بیان اینکه قیمت جهانی عرضه مواد اولیه کاهش یافته است، گفت: دلیل آن بازگشت بخشی از مواد اولیه غذایی که برای سوخت استفاده میشد به چرخه تولید مواد غذایی است. در صورتی که شرایط عادی شود ما نیز از این تاثیرات، متاثرمیشویم.
ورود برند های اروپایی صنایع غذایی به بازار ایران
وی با بیان اینکه، حتما برندهای خارجی به بازار مواد غذایی ایران ورود می کنند، افزود: محصولات لبنی، رشته و پاستا،سرمایه گذاری مشترک در زمینه واردات غلات و صاردات محصولات تمام شده به سایر کشورها و ... از مواردی است که با اجرای برجام در بخش صنایع غذایی شاهد خواهیم بود.
مرتضوی در پایان گفت: یکی از مورادی دراین زمینه حتما رونق میگیرد، خرید گندم از قزاقستان، روسیه و اکراین و صاردات محصول آماده به کشورهای دیگر از جمله عراق است.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه