به گزارش مازند اصناف؛ سید محسن محمودی رئیس اتحادیه صنف بارفروشان درباره دلایل کاهش تقاضای میوه از سوی مردم به خبرنگار تراز گفت: معمولا با آغاز ماه مهر که زمان بازگشایی مدارس است، با اضافه شدن هزینه های تحصیل فرزندان خانواده ها و خرید لوازم تحریر، پوشاک و لوازمی از این قبیل، بخشی از درآمد خانوارها به این سمت رفته و وزن و اولویت میوه در سبد هزینه خانوارها کاهش می یابد.
وی افزود: البته مصرف و خرید میوه در کشور مقدار مناسبی بوده و به دلیل عرضه زیاد وفور میوه در بازار وجود دارد که این موضوع دلیل اصلی کاهش قیمت میوه ها نیز محسوب می شود. محمودی در باره منشا وجود میوه های قاچاق در کشورخاطرنشان کرد: دولت به بهانه ایجاد اشتغال و درآمد برای مرزنشینان به آنها اجازه می دهد تا بتوانند به کشور میوه وارد کنند اما متاسفانه این واردات توسط قاچاقچیان به نام پیله وری مدیریت می شود.
رئیس اتحادیه بارفروشان در ادامه تصریح کرد: از واردات میوه به صورت پیله وری هیچ عایدی خاصی نصیب مرزنشینان نشده و قاچاقچیان بیشتر استفاده را از این موضوع می کنند. وی خطاب به مسئولین دولتی نیز به تراز گفت: بهتر است پیله وری کنار گذاشته شده و دولت با استفاده از واردات قانونی از مبادی قانونی کسری میوه موجود در بازار را جبران کند. وی در ادمه خاطرنشان کرد: در حال حاضر، فقط واردات موز، آناناس، نارگیل و انبه به کشور آزاد و قانونی بوده و مابقی میوه های خارجی موجود در بازار از طریق قاچاق وارد کشور شده است.
محمودی با اشاره به افزایش درآمدهای دولت با واردات قانونی میوه گفت: اگر این میوه ها از طرق قانونی وارد کشور شوند ضمن مدیریت بهتر بازار، درآمدهای گمرکی نیز نصیب دولت خواهد شد. وی اظهار داشت: باید برای ایجاد درآمد پیله وران به روش ها و کانال هایی دیگری فکر کرد چرا که ضرر اجازه واردات میوه از طریق پیله وری بسیار بیشتر از منعفت آن برای مرزنشیان است و دولت باید به راهکارهای دیگری جهت کسب درآمد این افراد بیندیشد.
محمودی در باره میوه هایی که به صورت پیله وری وارد کشور می شوند بیان داشت: پرتقال، سیب و انگور از مهمترین میوه هایی هستند که از طریق پیله وری و به صورت قاچاق وارد کشور می شوند که بیشتر این پرتقال ها از طریق آفریقا وارد کشور می شود.
وی در باره میوه های نوبرانه به تراز گفت: انار، نارنگی و خرمالو جزء میوه های نوبرانه زمستانه هستند. محمودی در مورد قیمت نارنگی اظهار داشت: قیمت نارنگی در داخل میادین از ۱۵۰۰ تومان تا ۴۰۰۰ تومان است. که بیش از ۹۰ درصد نارنگی موجود در بازار قیمتی کمتر از ۳۰۰۰ تومان دارد و فقط ۱۰ درصد از این نارنگی ها در برخی واحدها به دلیل کیفیت بالا و به صورت محدود قیمتی حدود ۴۰۰۰ تومان دارند.
محمودی درباره راه های مبارزه با قاچاق میوه افزود: به نظر من بارو میوه های قاچاق نباید مصادره شوند چرا که جمع آوری این میوه ها از سطح شهر کار بی فایده ای است. وی در ادامه گفت: واحدهای صنفی که میوه های قاچاق در آن ها فروخته می شود باید ملزم به معرفی منبع خریداری این میوه ها شوند. با این روش می توان به سرخط و قاچاقچیان اصلی میوه رسید وگرنه جمع آوری این میوه ها از سطح شهر فایده چندانی ندارد.
تراز
ارسال دیدگاه