اقتصاد ایران امسال ۲ درصد رشد می‌کند
موسسه مالي بين المللي گزارش داد

اقتصاد ایران امسال ۲ درصد رشد می‌کند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">موسسه مالیه بین المللی پیش بینی کرد رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایران از ۳ درصد در سال گذشته به ۲ درصد در سال جاری کاهش یابد که اتخاذ سیاست پولی انقباضی یک دلیل آن عنوان شده است.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ موسسه مالیه بین المللی از موسسات وابسته به بانک جهانی پیش بینی کرد که رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایران به دلیل اتخاذ سیاست پولی انقباضی در این کشور، از ۳ درصد در سال مالی منتهی به مارس ۲۰۱۵(سال ۱۳۹۳) به ۲ درصد در سال مالی ۲۰۱۵/۲۰۱۶(سال ۱۳۹۴) برسد.

در این گزارش به افزایش مالیات بر ارزش افزوده در ایران از ۸ به ۱۰ درصد در ابتدای سال مالی جاری اشاره شده، اما پیش بینی شده که کسری بودجه دولت ایران از ۱.۲ درصد تولید ناخالص داخلی در سال مالی ۲۰۱۴/۲۰۱۵ به ۲.۹ درصد در سال مالی ۲۰۱۵/۲۰۱۶ برسد، زیرا انتظار می رود متوسط قیمت نفت در سال مالی ۲۰۱۵/۲۰۱۶، به ۵۷ دلار برسد، در حالی که رقم سر به سر برای هر بشکه نفت در ایران ۱۰۳ دلار است.

در این گزارش همچنین خاطر نشان شده که به رغم کاهش قابل توجه ارزش ریال، نرخ تورم ۱۲ ماهه در ایران از ۴۱ درصد در می ۲۰۱۳ به ۱۴ درصد در اوت ۲۰۱۵ رسیده است. به علاوه، اضافه شده که شکاف بین نرخ رسمی و نرخ بازار ارز در بازار آزاد از ۲۵ درصد در یک سال قبل به ۹ درصد در اوت ۲۰۱۵ رسیده است.

موسسه مالیه بین المللی پیش بینی کرده است که لغو تحریم ها به رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۶/۲۰۱۷ شتاب بخشد که ناشی از افزایش صادرات و سرمایه گذاری بخش خصوصی خواهد بود. همچنین در این گزارش پیش بینی شده که میزان صادرات نفت ایران تا پایان سال ۲۰۱۶ و متعاقب لغو تحریم ها و بازگشت سرمایه گذاران خارجی به بخش انرژی این کشور به ۳.۸ میلیون بشکه قبل از تحریم ها باز گردد.

موسسه مالیه بین المللی همچنین برآورد کرده است که ایران به ۶۰ میلیارد دلار از مجموعه ۱۰۲ میلیارد دلار دارایی بلوکه شده اش دسترسی پیدا خواهد کرد. این موسسه پیش بینی کرده است که حدود ۲۰ میلیارد دلار از این دارایی برای عمل به تعهدات مالی از پیش موجود مرتبط با تامین مالی پروژه های ایرانی توسط چینی ها هزینه خواهد شد.

این گزارش همچنین پیش بینی کرده است که مقامات ایرانی ۲۰ میلیارد دلار دیگر را صرف سرعت بخشیدن به توسعه بخش های کلیدی اقتصاد نظیر بخش نفت و گاز، بخش حمل و نقل و تزریق سرمایه به بانک ها کنند.

 

 

 

 


منبع: تسنیم


ارسال دیدگاه