وضعیت سفید در بازار مرغ مازندران

وضعیت سفید در بازار مرغ مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">با فروکش کردن بحران مرغی در مازندران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان در جدیدترین اظهاراتش گفت که مورد جدیدی از آنفلوآنزای مرغی در مازندران گزارش نشده و در حال رسیدن به وضعیت سفید هستیم.</span></p>

به گزارش مازنداصناف حدود دو ماه از انتشار اخباری مبنی بر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مازندران گذشته است و در حالی که تا 20 روز گذشته حتی بسیاری از استان‌ها از خرید مرغ مازندران امتناع می‌کردند اما با انجام آزمایش‌های مختلف و منفی بودن موارد احتمالی این بیماری در مرغداری‌های صنعتی، وضعیت بازار مرغ مازندران از حالت رکود خارج شد.

بی‌تردید موضوع سلامت از اهمیت حیاتی در جوامع برخوردار بوده و حتی در شاخص‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نیز تاثیرگذار است، به همین دلیل مسئولان در ابتدای شیوع بیماری معمولا از انتشار اخبار خودداری می‌کنند و سعی می‌کنند همه چیز را عادی جلوه دهند زیرا به این امر واقف هستند که افکار عمومی به‌سختی پذیرای ایجاد مشکلات در بحث بهداشت و سلامت بوده و در این موضوع، به‌راحتی نیز توجیهات را قبول ندارند.

بحث احتمال آلوده بودن مرغ‌های موجود در بازار به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، حتی اکنون نیز وجود دارد و مردم نیز با استرس و حساسیت بیشتری، این ماده غذایی را مصرف می‌کنند، البته این وضعیت نسبت به یکی دو ماه گذشته تغییرات بیشتری داشته و جای امیدواری دارد.  

به گفته مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران در جلسه شورای اداری شهرستان سیمرغ، هیچ‌کدام از مرغداری‌های صنعتی مازندران درگیر آنفلوآنزای مرغی نشده‌اند و اخباری که در این ارتباط منتشر شده، فقط حدس و گمان بوده است.

دلاور حیدرپور اظهار کرد: با شیوع آنفلوآنزای مرغی در مازندران، شهرستان‌های آمل و بابل در نخستین مرحله شناسایی شده‌اند که دارای چند کانون بودند و چند شهرستان نیز تک‌کانونی بوده‌اند.

وی ادامه داد: روستاهایی که کانون بیماری تشخیص داده شدند نیز بلافاصله همه ماکیان آن معدوم شدند، هزینه آنها پرداخت و کانون بیماری ضدعفونی و پاکسازی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه با تدابیر انجام‌ گرفته، در حال حاضر موارد جدیدی از این بیماری نداشته‌ایم، افزود: در حال رسیدن به وضعیت سفید هستیم و جای شکر دارد که مرغداری‌های صنعتی ما دچار بیماری نشدند.

این مسئول درباره علت انتشار آنفلوآنزای مرغی گفت: طبق آزمایش‌ها و بررسی‌های انجام‌گرفته در کانون‌های شناسایی‌شده، خرید اردک از بازارهای روز عامل انتشار این بیماری بوده است.

وی به مردم مازندران اطمینان داد که هیچ نگرانی برای مصرف مرغ در این استان وجود ندارد و مردم با خیال راحت مرغ مصرفی خود را تهیه و مصرف کنند.

وی متذکر شد که مازندران رتبه نخست صادرات مرغ گوشتی در کشور را با حدود 12 درصد دارد و تامین کننده 40 درصد جوجه یک‌روزه کشور است.

 در حال حاضر مرغداری‌های صنعتی مازندران از وضعیت خوبی برخوردار هستند و کشتارگاه‌های صنعتی که تا چند هفته پیش حتی از کشتار مرغ امتناع می‌کردند، با جلسات برگزار شده به روال قبلی خود بازگشتند.


فارس


ارسال دیدگاه