به گزارش مازند اصناف و به نقل ازخبرگزاری فارس از شهرستان ساری، نشست مشترک استاندار مازندران با فعالان اقتصادی در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران برگزار شد.
فعالان اقتصادی در حوزههای مختلف به بیان دیدگاه، مشکلات و پیشنهادات پرداختند.
نائب رئیس خانه صنعت و معدن مازندران در این نشست گفت: رشد و پیشرفت کشور در گرو رشد صنعت و تولید است و از محل تولید است که یک کشور به ثروت دست مییابد و میتواند از این طریق وابستگی به نفت را از بین ببرد.
شاپور نیازی با بیان اینکه مصیبتهای دنیا، زاییده نفت است، گفت: نفت تولید را زیر سوال برده و مانع پیشرفت در حوزه تولید شده است.
نیازی با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید، بهویژه بعد از مذاکرات هستهای امیدوار شدیم، تصریح کرد: پس از این مذاکرات رئیسجمهور عنوان کرد حالا نوبت فعالان اقتصادی است، اما فقط حرف زده شد.
وی ادامه داد: اگر اینگونه است فعالان اقتصادی باید در همه حوزهها بهویژه در تصمیمگیریها حضور داشته باشند.
نیازی با بیان اینکه باید برنامهای داشته باشیم تا در کنار دولت این معضل بزرگ را رفع کنیم، گفت: در غیر این صورت، فشار فقط بر روی دولت است و صنعت هم مغفول میماند.
معارضان محلی افراد سودجو هستند
قائممقام خانه صنعت و معدن مازندران نیز در این نشست اظهار داشت: بخشنامه و دستورالعمل نمیتواند جلوی قانون را بگیرد.
نصرالله صدرزاده با بیان اینکه عرصه معدن باید گسترش یابد و در یک کیلومتر فضا نمیتوان کار کرد، گفت: معارضان محلی هم مشکل دیگری است که فعالان حوزه معدن با آن مواجه هستند.
صدرزاده با اشاره به اینکه تمام افراد اینگونه نیستند و ما مردم خوبی داریم، ادامه داد: در بعضی نقاط افراد سودجو مردم را تحریک میکنند و نمیگذارند معدندار کار خود را انجام دهد.
رئیس انجمن معدن مازندران متذکر شد: مسئولان یا نمیخواهند و یا نمیتوانند این معضل را برطرف کنند تا معدندار به کار خود ادامه دهد.
وی خاطرنشان کرد: ما مخالف پروژه سد هراز نیستیم اما نباید از الان به بهانه این پروژه، جلوی کار معدنکاران را بگیرند و قرارداد را تمدید نکنند.
صدرزاده یادآور شد: مصوبهای وجود دارد که تا زمان آبگیری سد هراز، معدنکاران میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و ایرادی ندارد، اما اکنون برای ما مشکل ایجاد میکنند.
وی با تاکید بر ایجاد پنجره واحد اظهار داشت: اگر پنجره واحد تشکیل شود، مشکلات اکثر معدنکاران رفع میشود.
صدرزاده یادآور شد: مسئله ارزش افزوده هم موضوع دیگری است که برای معدنکاران مشکل ایجاد میکند.
وی از ارایه مجوز معدن از سوی اداره کل راه و شهرسازی به پیمانکاران این اداره ابراز گلایه کرد.
خودمان را مسئول تامین امنیت میدانیم
رئیس انجمن صنایع فلزی مازندران نیز گفت: صنایع در بحران هستند و این بحران ناشی از سیاستهای دولت گذشته است.
محمدعلی ذکریایی با بیان اینکه دولت گذشته، محور کار را بر واردات گذاشته بود، ادامه داد: تولید و معدن مورد حمایت قرار نمیگرفت و اصل را بر پول نفت گذاشته و به واردات روی آورده بودند.
ذکریایی گفت: هر کشوری بخواهد رشد کند و وابستگی نداشته باشد، باید به تولید بها دهد.
وی با بیان اینکه بانکها لجامگسیخته عمل میکنند و حرف هیچکس را گوش نمیدهند، اظهار داشت: مصوبه بانک مرکزی را هم اعمال نمیکنند.
رئیس انجمن صنایع فلزی مازندران بیان داشت: نرخ بهره بانکی حدود 30 درصد است و صنعتگر از کجا بیاورد و این سود را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه منکر این نیستیم که بعضی صنعتگران از این فضا سوءاستفاده کرده باشند، گفت: اما عده زیادی هم با چنگ و دندان در حال تلاش هستند و تعهدات اجتماعی دارند.
ذکریایی با اشاره به اینکه میتوانیم واحد تولیدی خود را تعطیل کنیم، ادامه داد: اما 200 نفر از سفره ما روزی میخورند و ما خود را مسئول برقراری امنیت جامعه هم میدانیم.
حسنرضا دسترنج رئیس انجمن صنایع کانی غیرفلزی مازندران نیز گفت: تولید در استان ما نهادینه نشده و نمیدانیم چرا علیه تولید جبهه میگیرند و این کینه از کجا نشات گرفته است.
وی با بیان اینکه سایر استانها تا این اندازه با مشکلات درگیر نیستند، ادامه داد: به طور مثال در تقسیط بدهی تامین اجتماعی در حالی که سایر استانها تا 60 ماه تقسیط دارند، اما در مازندران عنوان شده که باید تا پایان سال پرداخت شود.
دسترنج با اشاره به اینکه طرحهای توجیهپذیر استان باید مورد حمایت قرار گیرند، متذکر شد: واحدهایی که از ابتدا هدف غارت بیتالمال را داشتند، سبب شدند که بانکها به واحدهای فعال و کارآمد هم روی خوش نشان ندهند.
ایرانیها سالیانه 20 کیلوگرم کاغذ مصرف میکنند
مهدی یوسفیان رئیس انجمن صنایع شیمیایی استان و قائممقام شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نیز در این نشست گفت: شرکت چوب و کاغذ مازندران بزرگترین تولیدکننده کاغذ در کشور و خاورمیانه است.
وی با بیان اینکه دوران سخت اقتصادی را به خوبی سپری کردیم، گفت: اما در این ایام سرعت طرحهای توسعهای شرکت یا کم شد و یا اینکه متوقف شد.
یوسفیان با اشاره به اینکه نگاه دولت در 10 سال گذشته به سمت صنایع کوچک و بیتوجهی به صنایع بزرگ بود، ادامه داد: امروز نیازمند استراتژی جدید در نگاه به صنایع هستیم.
وی با بیان اینکه 83 کارخانه تولید کاغذ در کشور به اندازه یک کارخانه در اروپا کاغذ تولید میکنند، تصریح کرد: مصرف کاغذ، شاخص توسعه یافتگی صنعتی است.
یوسفیان با اشاره به اینکه میانگین مصرف کاغذ در کشور ما به ازای هر نفر 20 کیلوگرم است، گفت: متوسط مصرف کاغذ در دنیا 55 کیلوگرم و در کشورهای توسعه یافته 200 کیلوگرم است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت چوب و کاغذ مازندران ظرفیت کافی برای تبدیل شدن به قطب تولید کاغذ خاورمیانه را دارد.
یوسفیان با بیان اینکه تهیه مواد اولیه از موانعی است که با آن مواجه هستیم، اظهار داشت: در طول این سالها بدون توجه به تامین مواد اولیه، مجوز ایجاد کارخانه تولید کاغذ صادر شده است و این سبب شده که بازار نامتعادل شود و عرضه و تقاضا در این بازار برابر نیست.
وی با اشاره به اینکه روسیه بانک چوب دنیا است و باید شرایطی فراهم کنیم که از روسیه چوب وارد کنیم، تصریح کرد: الزام سازمان جنگلها در واردات چوب بر پوستکنده بودن چوب است و هنوز نتوانستیم این مشکل داخلی را حل کنیم.
یوسفیان با ابراز گلایه از قطع شدن گاز واحدهای تولیدی، گفت: این چه وضع حمایت است که تا فشار گاز کاهش مییابد، قطعی گاز به ما تحمیل میشود.
وی با بیان اینکه در روز تعطیل، دو ساعت قبل از قطع کردن گاز به ما اطلاع میدهند که گاز کارخانه قطع میشود، خاطرنشان کرد: قیمت گاز در همه جای کشور یکسان است، اما ارزش حرارتی گاز در مازندران کمتر از ارزش حرارتی گاز در تهران است که البته ما یک نرخ را پرداخت میکنیم.
یوسفیان با اشاره به اینکه در تعطیلات، جادهها را به روی کامیونهای ما میبندند و مواد اولیه به کارخانه نمیرسد، گفت: چه اندازه میتوانیم در انبار مواد اولیه داشته باشیم که گاهی تا 15 روز جاده را برای ما تعطیل میکنند.
قبح تولیدات زیرپلهای شکسته شده است
اسماعیل خاتمیفر رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران نیز در این نشست گفت: 28 درصد از هزینه خانوار شهری و 35 درصد از هزینه خانوار روستایی مربوط به هزینه غذا است و هر کنش و واکنشی در سبد غذایی اتفاق بیفتد مردم آثار آن را لمس میکنند.
وی با اشاره به اینکه از مجموع 820 مجوز فعالیت واحد تولید و تهیه غذا در طول 16 سال اخیر، 60 درصد معادل 500 مجوز در هشت سال اخیر صادر شده که کمتر از 10 درصد از این 500 واحد، فعالیت میکنند.
خاتمیفر یادآور شد: این مسئله نشان میدهد رویکرد ما در ایجاد صنایع غذایی در طول هشت سال اخیر، خامگرایانه و بدون تدبیر بوده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتسازی انجام شده صنایع غذایی از مواد خامی است که در اختیار میگیرد، گفت: میانگین خطی تهیه مواد اولیه در مازندران برای صنایع غذایی، 25 درصد است.
رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران با بیان اینکه سالیانه 20 میلیارد تومان هزینه میکنیم که شیر را به استان حمل کنیم، ادامه داد: با این هزینه میتوان یک دامداری تاسیس کرد.
وی با اشاره به اینکه مجوز تولیدات خانگی برای بالا بردن میزان اشتغال در دولت گذشته اتفاق افتاده است، گفت: این کار قبح تولید زیرپلهای را از بین برده و تولیدات نازل را وارد بازار کرده است.
خاتمیفر خاطرنشان کرد: از سال 85 کمکهای دولت به طرحهای زودبازده و واحدهای صنعتی دارای مشکلات معطوف شد و واحدهای توانمند همیشه منتظر ماندند، تصریح کرد: بعد از قانون هدفمندی یارانهها هم حمایت خاصی را ندیدیم و اگر حمایتی صورت گرفت باز هم مربوط به واحدهای مشکلدار بود.
وی با تاکید بر گریدبندی صنایع غذایی، متذکر شد: صنایع غذایی مازندران با 30 درصد از ظرفیت خود فعالیت میکنند و صدور هرگونه مجوز جدید، سبب آسیب رساندن به همین 30 درصد ظرفیت در حال فعالیت است.
ارسال دیدگاه