ماجرای مرگ مشکوک «الماجد» و ارتباط با «بندر»؛ فرجامی که عربستان را خشنود کرد

ماجرای مرگ مشکوک «الماجد» و ارتباط با «بندر»؛ فرجامی که عربستان را خشنود کرد

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>بعد از انتشار خبر مرگ ماجد الماجد تروریست سعودی و عامل انفجار سفارت ایران در بیروت، کارشناسان مرگ وی را مشکوک تلقی کرده و بندر بن سلطان را به عنوان متهم ردیف اول در این ماجرا معرفی می&zwnj;کنند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، ساعاتی قبل از مرگ ماجد الماجد، ابراهیم امین روزنامه نگار مشهور لبنانی طی مقاله‌ای در روزنامه الاخبار این کشور نسبت به مرگ این تروریست سعودی هشدار داده بود.

به نوشته الاخبار، ماجد الماجد و گنج اسرار او بسیار با ارزش هستند. هرگونه اقدام از سوی طرف‌های خارجی برای قتل این تروریست، تأثیری منفی بر ارتش لبنان و فرماندهی آن و همچنین اوضاع امنیتی لبنان خواهد گذاشت.

نویسنده این مقاله می‌افزاید که رها کردن ماجد و مرگ او یا خودداری از هرگونه اقدام برای زنده نگه داشتن او، جنایتی بزرگ است که با جنایتهای تروریستی او و دوستانش برابری می‌کند.

دیدار دیپلمات سعودی با ماجد الماجد 24 ساعت قبل مرگ وی

شبکه الجدید لبنان خبر داد یک وابسته سفارت عربستان در بیروت 24 ساعت قبل از مرگ ماجد الماجد تروریست سعودی با وی دیدار کرده بود.

این شبکه به جزئیات بیشتر دیدار این دیپلمات سعودی با ماجد الماجد اشاره‌ای نکرده است.

ناوگان رسانه‌ای عربستان تلاش دارند تا این خبر را القا کنند که قبل از مرگ ماجد الماجد هیچ بازجویی از وی صورت نگرفته است.

تاکید شدید عربستان بر استرداد ماجد سؤال برانگیز است

«فیصل عبدالساتر» کارشناس مسائل سیاسی لبنانی با اشاره به اینکه دستگیری تروریست سعودی تبار به اتهام دست داشتن در بمب‌گذاری مقابل سفارت ایران ضربه مهمی به حامیان این تروریست بود، ‌تصریح کرد که وی دارای اطلاعات مهمی از دستگاه اطلاعاتی عربستان بود. در سطح سیاسی باید گفت که دستگیری الماجد ضربه بزرگی در عرصه لبنان به عربستان و دستگاه اطلاعاتی این کشور وارد کرد.

وی با اشاره به اینکه این تروریست سعودی اطلاعات مهمی در اختیار داشت که می‌توانست حقایق مربوط به تلاش‌های گروه‌های وهابی، تکفیری و تروریستی را در سوریه و لبنان فاش کند، افزود: نقش آشکار دستگاه اطلاعاتی عربستان در ارتباط با الماجد مشخص است و اطلاعاتی وجود دارد که حاکی از ارتباط وی با بندر بن سلطان است.

این کارشناس لبنانی در ادامه اظهار داشت که الماجد دارای اطلاعات مهمی در این زمینه (ارتباط با بندر بن سلطان) بود و اگر زنده بود می‌شد از اطلاعات وی برای استناد بهره گرفت ولی به دلیل وضعیت سلامتی‌اش امکان تحقیقات از وی فراهم نشد.

عبدالساتر با اشاره به اینکه سوالات متعددی درباره مرگ ماجدالماجد وجود دارد به ویژه با تأکید شدید عربستان برای استرداد سریع وی و تلاش‌های بی‌امان سفیر عربستان در بیروت برای بازگرداندنش به ریاض، گفت:‌ فشار عربستانی‌ها به دولت لبنان، برای بازگشت الماجد سوالات زیادی را در ذهن ایجاد می‌کند

ترس عربستان از فاش شدن جنایت‌هایش به وسیله ماجد الماجد

یکی از نمایندگان پیشین پارلمان لبنان در گفت‌وگو با خبرگزاری «الشرق الجدید» تأکید کرد که عربستان از اینکه جرائمش به وسیله سرکرده گردان‌های عبدالله العزام در بازجویی‌ها فاش شود، بیم دارد.

«نجاح واکیم» نماینده پیشین پارلمان لبنان در گفت‌وگو با خبرگزاری «الشرق الجدید» تأکید کرده بود که عربستان از اینکه جرائمش از طریق «ماجد الماجد» سرکرده گردان‌های عبدالله العزام فاش شود بیمناک است.

واکیم تأکید کرده بود که درخواست ریاض برای باز پس گرفتن الماجد سوالات فراوانی را مطرح می‌کند از جمله اینکه این فرد برای چه گروهی و به نفع چه سازمانی کار می‌کند و به نظر می‌رسد که عربستان از اینکه جرائمش از طریق این فرد فاش شود بیمناک است.

مرگ «الماجد» عربستان را از مخمصه نجات داد

«امین حطیط» سرتیپ بازنشسته ستاد مشترک ارتش لبنان با اشاره به مرگ مشکوک «ماجد الماجد» سرکرده عربستانی گروهک تروریستی «عبدالله عزام»، گفت: مرگ «ماجد الماجد» تروریست عربستانی، لبنان را از مخمصه و عربستان را از افشا شدن طرح‌های تروریستی پیچیده این کشور نجات داد.

به گفته این کارشناس راهبردی مسائل خاورمیانه، حذف ماجد الماجد فرصت دستیابی به تعداد زیادی از داده‌ها و اطلاعات درباره تروریسم را از بین برد.

چرا به «ماجد الماجد» لقب جعبه سیاه عربستان داده‌اند؟

بر اساس اظهارات مقامات امنیتی ماجد الماجد اطلاعات زیاد و ارزشمندی از سازمان القاعده و ارتباط آن با برخی از کشورهای عربی و غربی در اختیار دارد که احتمال تلاش برای حذف وی را افزایش می‌داد.

به گفته کارشناسان ماجد تجربه‌ای ده ساله از کار مستقیم در القاعده را در اختیار دارد.

ماجد الماجد در این سفرها تعداد زیادی از افرادی که به القاعده پیوسته بودند را شناخته است و این شخص در جمع آوری اعضای از هم پاشیده القاعده بعد از حمله آمریکا به افغانستان، نقش محوری داشته است.

این شخص احتمالا اطلاعات زیادی از اعضای القاعده، مکانیزم‌های کاری، هسته‌های نرم و اهداف آن و اصلاحاتی که در شیوه انجام عملیات‌ها بعد از حمله آمریکا به عراق و بحران سوریه روی داده است، در اختیار دارد.

ماجد همچنین آگاهی عمیقی از مکانیزم رسیدن پول‌ها به سران القاعده و افراد آن و همچنین کانال‌های که این اموال از طریق آنها استفاده می‌شده است، دارد.

وی همچنین در مورد عناوین سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی که به سازمان القاعده کمک کرده است تا در سرزمین‌های مختلف به ویژه لبنان تردد کند اطلاعات زیادی در اختیار دارد.

ماجد الماجد بیشترین اطلاعات را در مورد سفرهای جهادی به سوریه قبل و بعد از بحران این کشور و همچنین پرونده فشرده‌ای از جریان جذب نیرو از بین جوانانی که در اطراف شیخ الاسیر بوده‌اند، در اختیار دارد.

مهمترین مسئله این است که ماجد الماجد با وجود بیماری ارتباط خود را با هسته‌هایی که مامور آغاز عملیات علیه حزب الله و ارتش لبنان بوده‌اند، حفظ کرده است.

این مرد همچنین یک بانک اطلاعاتی از اهداف موجود گروه در اختیار داشت و همچنین از ارتباط دستگاه‌ها اطلاعاتی و حکومت‌های عربی و غربی به ویژه افرادی از آل سعود با گروه خود در شام و عراق مطلع بود.

اما «ماجد الماجد» تروریست سعودی که بود؟

ماجد الماجد تروریست عربستانی در سال 1973 در ریاض عربستان به دنیا آمد و مسئولیت رهبری گروه عبد الله عزام را از ژوئن 2012، بر عهده داشته است.

وی تجربه خود را در گروه القاعده با حرکت از عربستان به سمت عراق و سوریه و لبنان شروع کرد و دیدارهایی نیز از افغانستان و پاکستان داشته است.

ارتش لبنان در سال 2009 برای دستگیری ماجد الماجد که در این اردوگاه «نهر البارد» در قالب گروه تندروی «فتح الاسلام» فعالیت می‌کرد، وارد عمل شد که ماجد الماجد توانست از چنگ ارتش فرار کند. به دنبال این قضیه دستگاه قضایی لبنان ماجد را به حبس ابد محکوم کرد.

وی همچنین برای فراری دادن زندانیان القاعده در یمن و عراق دست داشته است و قبل از حرکت به سمت لبنان به یمن رفته بود.

ماجد الماجد با اسم جعلی «احمد محمد الماجد» وارد لبنان شده بود.

بنا به گفته منابع خبری مقامات امنیتی آمریکا ارتش لبنان را از تحرکات ماجد در این کشور باخبر کرده بودند.

الماجد که به دلیل بیماری کلیوی به طور مرتب دیالیز می‌شد، در جریان انتقالش توسط صلیب سرخ از بیمارستان سعودی المقاصد، به بیمارستان دیگری با توقف آمبولانس توسط نیروهای اطلاعات ارتش لبنان به همراه یک سعودی دیگر در روز 31 دسامبر بازداشت شد.

روز گذشته ارتش لبنان اعلام کرد که ماجد به دلیل وخامت شرایط جسمانی و بیماری نارسایی کلیه در بیمارستان نظامی بیروت مرده است؛ خبری که ناظران سیاسی لبنان پیش از این درباره خطر حذف فیزیکی وی هشدار داده بودند.


ارسال دیدگاه