به گزارش مازند اصناف , داریوش آرمان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد انتشار اخباری مبنی بر وجود دلالی کلیه در برخی رسانهها گفت: انتشار چنین خبرهایی نتایج سالها تلاش انجمن حمایت از بیماران کلیوی، جامعه پزشکان، وزارت بهداشت و سایر انجمنها مانند انجمن پیوند اعضا،انحمن نفرولوژی و انجمن ارولوژی و جامعه جراحان را تحتالشعاع قرار میدهد. این در حالی است که رسانههای غربی به اندازه کافی تیشه به ریشه نظام میزنند.
وی ادامه داد: پیوند کلیه از شخص زنده به عنوان یک مدل ایرانی در دنیا مطرح است. حتی اساتید برجسته ایرانی پیوند عضو در دنیا در مورد این مدل در سمینارهای بین المللی اظهارنظر میکنند و این نشان میدهد که ایران به عنوان یکی از بزرگان حوزه پیوند اعضا در دنیا مطرح است.
آرمان گفت: جای افسوس دارد که برخی رسانهها با اهدافی که علت آن مشخص نیست در مورد فروشندگانی صحبت میکنند که شکی در آن نیست دچار گرفتاریهای فراوانی هستند اما باید پرسید آیا این پولهای میلیونی واقعاً رد و بدل میشود؟
دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: 90 درصد بیماران نیازمند دیالیز به دلیل مشکلات شدید و هزینههای بالا به خصوص آنهایی که سرپرست خانواده نیز هستند در حاشیه خط فقر زندگی میکنند. آیا این رسانهها میدانند انتشار چنین اخباری چه ضربههای سنگینی به این افراد که در آستانه پیوند قرار دارند، میزند؟
وی گفت: نمیتوان بر روی کلیه انسان قیمت گذاشت. در این شرایط که نگاه دنیا به مدل پیوند ایرانی از زنده به زنده تمرکز پیدا کرده است و حدود 30 تا 40 درصد پیوندهای کلیه در آمریکا به روش ایرانی انجام میشود درست نیست که فقط بگوییم پیوندها باید فقط از افرادی که دچار مرگ مغزی شدهاند، انجام شود.
آرمان تصریح کرد: قبول داریم که باید به سمت پیوند از فرد دچار مرگ مغزی برویم و به همین دلیل دورنمایی را با همکاری وزارت بهداشت تدارک دیدهایم تا رشد قابل توجهی را در پیوند از مرگ مغزی داشته باشیم اما در حال حاضر پیوند از فرد مرگ مغزی از نظر اعلام رضایت اولیای دم نوسان دارد.
دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: امروز برای کودک 10 ساله دیالیزی که منتظر پیوند کلیه است چگونه میتوانیم برای زنده ماندنش کلیهای از فرد مرگ مغزی پیدا کنیم. بنابراین تنها راه زنده ماندن او اهدای زنده به زنده است.
وی در مورد اینکه اعلام میشود با دلالی، کلیه برخی افراد تا 60 میلیون تومان فروخته میشوند گفت: رسانههایی که این اخبار را منتشر میکنند یک نمونه از این دلالیها را اعلام کنند البته هر کسی میتواند هر مبلغی را که بخواهد برای اهدای کلیه خود بخواهد اما اهدای کلیه در چارچوب انجمن حمایت از بیماران کلیوی طبق قوانین خواهد بود و ریالی بیشتر از مبلغ مصوب رد و بدل نمیشود.
آرمان گفت: به همین منظور از مسئولان وزارت بهداشت درخواست کردهایم. وزیر بهداشت نیز دستور پیگیری داده و منتظر نتایج تحقیقات کارشناسان وزارتخانه هستیم تا این مسئله دلالی را روشن کند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت باید از مواضع خود دفاع کند چون تمام این مسائل به وزارت بهداشت برمیگردد. وزارتخانه نباید کنار بکشد و انتظار میرود موضوع را پیگیری کند.
آرمان گفت: از وزارت بهداشت میخواهیم اگر دلالیای وجود دارد آن را افشا کند و دستاندرکاران آن را در صورت اثبات معرفی کند. در این شرایط رسانهها نباید به راحتی با جان بیمارانی که در انتظار پیوند هستند بازی کرده و آنها را از دریافت عضو محروم کنند.
دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی تصریح کرد: انتشار چنین اخباری باعث اخلال جدی در سلامت و دیر رسیدن کلیه به بیماران میشود و این روند به فوت بیمار منجر میشود. این در حالی است که تعداد بیماران فوتی در انتظار کلیه کم نیست.
آرمان اظهار کرد: رسانهها اگر میخواهند به اهدای عضو کمک کنند ای کاش روی فرهنگ پیوند عضو کار میکردند.در هر صورت اگر ادعا میشود که مبالغ هنگفت از سوی دلالان رد و بدل میشود یک نفر را معرفی کنند و ما هم آن را افشا خواهیم کرد و فقط به شنیدهها اکتفا نکنند چرا که این یک سیاهنمایی بیش نیست.
ارسال دیدگاه