وجود سرب و آرسنیک در مواد آرایشی نگران‌کننده است
مديرکل غذا، آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در مازندران:

وجود سرب و آرسنیک در مواد آرایشی نگران‌کننده است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">مدیرکل غذا، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: براساس بررسی&zwnj;ها و نظارت&zwnj;های انجام شده، نگرانی&zwnj;هایی درخصوص استفاده از سرب و آرسنیک در محصولات آرایشی و بهداشتی داریم.</span></p>

به گزارش مازند اصناف، هدایت حسینی در همایش معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی که به میزبانی مازندران در هتل سالاردره ساری برگزار شد، اظهار کرد: در بحث ارتقای ایمنی مواد غذایی فعالیت‌های خوبی انجام شده است، به عنوان مثال در بخش فرآورده گوشتی، سال گذشته استفاده از خمیر مرغ را در این محصولات ممنوع کردیم، اما باید تشدید نظارت‌ها همچنان اعمال شود.

وی بیان کرد: 108 واحد فرآورده گوشتی در کشور داریم که حداقل شش بازرسی در طول سال باید از هر کدام از آنها انجام شود تا واحدهای متخلف شناسایی و اخطارها و هدایت‌های لازم به آنها ارائه شود.

مدیرکل غذا، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و داروی کشور درباره روغن پالم نیز گفت: سقف واردات آن از 750 هزار تن در سال 92 به 430 هزار تن در سال 93 رسیده و امسال نیز سقف آن را 420 هزار تن تعیین کردیم، البته پالم روغن خطرناکی نیست، اما باید به میزان استاندارد استفاده شود.

حسینی با بیان اینکه 88 کارخانه تولید روغن در کشور داریم، افزود: بیش از دو هزار آزمایش و نمونه‌گیری از محصولات این کارخانجات در سال گذشته انجام شد که در برخی نمونه‌ها تا 26 درصد بالاتر از حد مجاز از اسید چرب ترانس استفاده شده است و هشدارهای لازم را به واحدهای متخلف ابلاغ کردیم.

وی ادامه داد: میزان مصرف اسید چرب ترانس را باید در روغن خانوارها به زیر 10 و در صنعت به زیر پنج درصد برسانیم، همچنین این میزان در خامه قنادی تا 40 درصد هم می‌رسد که نظارت‌ها را بیشتر کردیم و این روند باید ادامه داشته باشد.

مدیرکل غذا، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به آغاز ارتقای ایمنی و سلامت برنج از نیمه دوم 92، اظهار کرد: در سال‌جاری برنامه داریم تا تمامی برنج داخل کشور شناسنامه‌دار شود، در استان‌های شمالی که قطب برنج کشور هستند نیز باید بیشتر اعمال شود تا با این عملیات، همه برنج‌ها قابل ردگیری و شناسایی باشند.

این مسئول درباره بازرسی و نظارت بر واحدهای تولید آب‌میوه و آب‌لیمو نیز بیان داشت: نمونه‌برداری قابل توجهی در سال گذشته انجام دادیم که بیش از 85 درصد آنها عدم انطباق داشتند، لذا در نظر داریم پروانه مسئول فنی واحدهای متخلف را باطل و به مراجع قضایی معرفی کنیم.

حسینی درباره پی.‌ام.‌اس یا بررسی مواد غذایی و بهداشتی در بخش عرضه محصولات مانند مغازه‌ها و فروشگاه‌ها، اظهار کرد: سال گذشته تعداد قابل توجهی از این واحدها در بخش آرایشی و بهداشتی مورد بررسی قرار گرفتند که به واحدهای متخلف هشدارهای لازم ابلاغ شد و در سال‌جاری نیز 51 محصول و 20 درصد از پروانه‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: در نیمه دوم 93، 45 مورد از واحدهای تولید آب‌لیمو مورد ارزیابی قرار گرفته که 12 درصد عدم انطباق داشتیم، لذا در حال حاضر تمرکز زیادی بر این نوع محصولات داریم تا آب‌لیموهای تقلبی کمتر وارد بازار شود.

مدیرکل غذا، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کاهش باقی‌مانده سموم و کودها برای نخستین‌بار در 10 قطب کشور و بر روی 10 محصول انجام شده است، تصریح کرد: باید تمرکز بیشتری در سیب‌زمینی، پیاز، کاهو، سیب، خیار و گوجه‌فرنگی انجام شود.

وی ادامه داد: امسال، تعداد اقلام مورد بازرسی در بحث باقی‌مانده کودها را به چهار و باقی‌مانده سموم را به هشت رساندیم تا 13 هزار و 20 محصول را مورد آنالیز قرار دهیم که البته در این بخش، نقشه کشوری را تهیه کردیم و همه دانشگاه‌ها باید گزارشات خود را اعلام کنند.

حسینی در پایان گفت: براساس بررسی‌ها و نظارت‌های انجام شده، نگرانی‌هایی را در استفاده از سرب و آرسنیک در محصولات آرایشی و بهداشتی داریم، لذا یکی از برنامه‌های جدی ما در سال‌جاری بحث درجه‌بندی واحدهاست که امیدواریم امسال برای همه محصولات، نهایی شود.

 

فارس


ارسال دیدگاه