عرضه لبنیات سنتی باعث افزایش تب مالت شده است

عرضه لبنیات سنتی باعث افزایش تب مالت شده است

<p><span style="font-family: Tahoma;">مدیر کل دفتر بیماری&zwnj;های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: یکی از عوامل انتقال تب مالت به انسان مصرف محصولات لبنی سنتی و فله&zwnj;ای است که وزارت بهداشت مجوز عرضه آن را در مغازه&zwnj;های سطح شهر صادر کرده و از سوی دیگر مصرف شیر پاستوریزه پرچرب را منع کرده است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف، داریوش جهان‌پیما در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در سال ۱۳۵۰ که قانون تشکیل سازمان دامپزشکی تدوین شد نقایصی در این زمینه وجود داشت که تاکنون کسی به آن توجهی نکرده است، چراکه در آن قانون سازمان دامپزشکی متولی نظارت بر فرآورده‌های خام دامی و وزارت بهداشت متولی نظارت بر فرآورده‌های صنایع تبدیلی با منشأ دامی مانند صنایع لبنی، فرآورده‌های گوشتی و... شد در حالی که باید مانند دیگر کشورهای دنیا، سازمان دامپزشکی متولی نظارت بر همه فرآورده‌های دامی باشد و از سوی دیگر برای اجرای این وظایف نیز نیروی انسانی، اعتبارات و امکانات لازم در اختیار این سازمان قرار گیرد.



وی افزود: به عنوان مثال وضعیت بیماری تب مالت و ابتلای آن در کشور به گونه‌ای است که در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱ روند چشمگیر کاهشی داشته و از حدود ۹۰ هزار مورد به ۱۱ هزار مورد ابتلا در میان جمعیت انسانی رسید اما از سال ۱۳۹۱ تا کنون مجددا روند افزایش ابتلا به این بیماری آغاز شده است.



مدیر کل دفتر بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی ادامه داد: بودجه، نیروی انسانی و امکانات سازمان دامپزشکی تنها امکان واکسیناسیون ۳۰ تا ۳۵ درصد جمعیت دامی کشور را می‌دهد و اگر بودجه و اعتبار برای مبارزه با این بیماری افزایش یابد می‌توانیم به همان میزان جمعیت تحت پوشش واکسیناسیون این بیماری را افزایش دهیم. از سوی دیگر برای تست و کشتار جمعیت دامی آلوده به این بیماری نیز به اعتبار کافی برای پرداخت غرامت به دامداران نیاز داریم و این در حالی است که سازمان دامپزشکی هم اکنون میلیاردها تومان به دامداران برای دام‌های معدوم ‌شده‌شان و موسسه رازی برای واکسیناسیون بدهکار است.


جهان پیما تصریح کرد: در زمینه ابتلا به بیماری تب مالت باید گفت که یکی از عوامل ابتلا به این بیماری ارتباط مستقیم انسان (دامدار، دامپزشک و...) با دام و دیگر عامل ابتلا مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه است. در حالی وزارت بهداشت بارها توصیه کرده که مردم از مصرف لبنیات پرچرب پاستوریزه خودداری کنند و از سوی دیگر نیز به توزیع‌کنندگان لبنیات سنتی و فله‌ای مجوز می دهد.


وی در پاسخ به اینکه چرا سازمان دامپزشکی دستورالعمل عرضه شیر فله‌ای را صادر کرده است؟ گفت: اگر سازمان دامپزشکی این دستور العمل را صادر کرد می‌خواست براساس آیین‌نامه‌ای مشخص و تحت نظارت کامل ناظران خود، شیر فله‌ای را آن هم با سخت‌ترین ضوابط بهداشتی و به صورت بسته‌بندی شده از مبدأ دامداری‌های عاری از بیماری عرضه کند؛ نه اینکه هر کس با هر شرایط و امکاناتی برای خود مغازه‌ای در گوشه‌ای از شهر راه بیندازد و مجوز عرضه فله‌ای شیر دریافت کند.



مدیر کل دفتر بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه اگر بودجه و امکانات سازمان دامپزشکی افزایش یابد می‌توانیم به غیر از پوشش دامداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی، جمعیت دامی روستایی و عشایری را هم تحت پوشش مبارزه با این بیماری قرار دهیم، گفت: سازمان دامپزشکی پیشنهادی ارائه کرد تا جمعیت دامی کشور از نظر چهار بیماری مشمشه، هاری، سل و بروسلوز (تب مالت) از سوی صندوق بیمه کشاورزی بیمه شوند و این سازمان سهم دامداران را نیز از محل اعتبارات خود پرداخت کند اما صندوق بیمه کشاورزی علیرغم موافقت وزیر جهاد کشاروزی همچنان طفره می‌رود.



وی با اشاره به اینکه کوچک‌سازی دولت به سازمان‌های تخصصی مانند سازمان دامپزشکی ضربه مهلکی وارد کرد، افزود: قانون منطقی شدن اندازه دولت به کوچک‌سازی تعبیر شد و اجرای سبب شد تا سازمان‌های تخصصی مانند سازمان دامپزشکی نیروهای تخصصی خود را از دست بدهند و این در حالی است که سازمان دامپزشکی که در همه عرصه‌های روستایی حضور دارد به این نیروی متخصص نیاز دارد.

 

 

 

منبع: تراز


ارسال دیدگاه