گرانی 5 درصدی لبنیات بعد از ماه رمضان

گرانی 5 درصدی لبنیات بعد از ماه رمضان

<p><span style="font-family: Tahoma;">یک موج گرانی جدید در راه است. بهار را که احتمالا بدون گرانی جدید لبنیات به پایان ببریم؛ اما اواخر تیرماه باید منتظر یک افزایش 5 درصدی دیگر در قیمت محصولات لبنی باشیم.</span></p>

به گزارش مازند اصناف، این خبر را رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران به آرمان می‌دهد و تاکید می‌کند که این گرانی به بعد از ماه رمضان موکول خواهد شد. این مقام صنفی بازگشت محصولات لبنی پالم دار صادرشده به کشورهای همسایه را نیز تکذیب می‌کند و همه تقصیرها را به گردن تولیدکنندگان زیرپله‌ای می‌اندازد.



 تکذیب گرانی 12 درصدی لبنیات در فروردین‌ماه


درحالی که یک عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لبنی از افزایش قیمت محصولات لبنی در فروردین ماه خبر می‌دهد، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران، این خبر را تکذیب می‌کند. دو روز پیش محمد فربد، عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لبنی در پاسخ به سؤال فارس که گفته می‌شود صنایع لبنی قیمت برخی محصولاتشان را در سال جاری افزایش داده‌اند، دلیل این افزایش قیمت‌ها چیست، گفته بود: «براساس آمار کلی بانک مرکزی نرخ افزایش بهای خرده‌فروشی مواد لبنی در هفته چهارم فروردین 94 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2/12 درصد افزایش را نشان می‌دهد که این رقم پایین‌تر از نرخ تورم و همچنین پایین‌تر از  15 درصد مجوز افزایش قیمت محصولات لبنی بوده است.» با این حال رضا باکری، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ما با تکذیب هرگونه افزایش قیمت در محصولات لبنی بیان می‌کند: «من از تولیدکنندگان و صنایع تولیدی لبنیات چیزی درباره افزایش قیمت‌ها نشنیده‌ام و گزارشی نیز در این باره به دست من نرسیده است».



 اعمال گرانی 5 درصدی بعد از ماه رمضان


رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران درباره گرانی بعدی که در انتظار صنعت لبنیات کشور است، پیش‌بینی می‌کند بعد از ماه رمضان، باید منتظر یک موج گرانی مجدد بود. رضا باکری با اشاره به اینکه با ستاد تنظیم بازار مکاتباتی در این زمینه انجام شده، بیان می‌کند که هزینه‌هایی که در سال 94 به صنایع لبنی تحمیل شده را لیست کرده و به این ستاد ارسال شده است. این تولیدکننده از افزایش احتمالی 5 درصدی قیمت این محصولات خبر داده و احتمال می‌دهد که این افزایش قیمت به بعد از ماه رمضان موکول شود تا بازار محصولات غذایی قبل از ماه مبارک شوکه نشود.



 روغن پالم و زیان انبوهی که به تولیدکنندگان وارد کرد


روز گذشته قائم‌مقام معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد خبر استفاده از روغن پالم در لبنیات سال گذشته از مصرف این محصولات پروتئینی کاست و تولیدات دامداران و صنایع را با ضرر و زیان روبه‌رو کرد. محمدرضا ملاصالحی با بیان اینکه منطق مشخصی دراستفاده از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی وجود ندارد، اضافه می‌کند که درحال حاضر با انباشت فرآورده‌های لبنی به‌ویژه فرآورده‌های چرب مانند خامه در صنایع لبنی روبه رو هستیم. او به تسنیم بیان می‌کند که در سال گذشته به‌دلیل تغییر سلیقه جامعه در مصرف لبنیات پرچرب، میزان مصرف این دسته از لبنیات به شدت کاهش یافت و تولید کنندگان را با انباشت فرآوردهای چربی مواجه کرده و بازار مناسبی برای آنها وجود ندارد به همین منظور دیگر توجیهی برای استفاده از چربی خارجی در این محصولات وجود ندارد. این مقام وزارت جهاد کشاورزی تاکید می‌کند که بر اساس پیگیری‌ها و نظارت وزارت بهداشت، صنایع لبنی دیگر اجازه مصرف روغن گیاهی در محصولات خود را ندارند.

 

در همین راستا رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران درباره ادامه استفاده تولیدکنندگان لبنیات از روغن خوراکی پالم در محصولات خود، به‌شدت این مساله را تکذیب می‌کند. رضا باکری می‌گوید: «در صنایع و تولیدکنندگانی که دارای پروانه تولید و بهداشت معتبر هستند، چنین مسئله‌ای وجود ندارد و این تولیدکنندگان به هیچ وجه از این نوع روغن در محصولات خود استفاده نمی‌کنند».



 سازمان استاندارد؛ در کمین لبنیات پالم‌دار برگشتی


دو روز قبل رئیس سازمان استاندارد از برگشت ماست صادراتی حاوی روغن پالم به عراق خبر داد. این محصولات با استفاده از روغن خوراکی پالم تولید شده و به بازار کشورهای همسایه از جمله عراق و کردستان این کشور صادر می‌شوند. محمدرضا اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه سراسری فرآورده‌های لبنی درمورد برگشت ماست‌های صادراتی حاوی روغن پالم از عراق، می‌گوید: «این خبر را شنیده‌ام و از نام کارخانه یا کارخانه‌های متخلف در این امر اطلاعی ندارم». رضا باکری، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران نیز این مساله را رد کرده و تنها در صورتی ممکن می‌داند که از میان تولیدکنندگان صاحب نام و مشهور لبنیات نباشند.

 

این تولید کننده لبنیات می‌گوید: «تمام کارخانجاتی که صادرکننده محصولات لبنی هستند دارای پروانه بوده و برای صادرات خود از وزارت بهداشت گواهی استاندارد دریافت می‌کنند و زمان صادرات، گواهی مبدأ می‌گیرند». او با اشاره به اینکه چنین محصولاتی با عبور از مرز ایران، در خاک عراق توسط اداره نظارت بر مواد غذایی این کشور بازدید می‌شوند، تاکید می‌کند که <مگر دستگاه‌های نظارتی در داخل کشور وجود ندارند مکه محصولات تولیدشده با روغن پالم به خاک کشور برگشت بخورند و وارد سیستم توزیع داخلی شده و به دست مصرف‌کننده داخلی برسد؟ رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران اضافه می‌کند این محصولات در برگشت به ایران توسط سازمان استاندارد دستور معدوم شدن آنها صادر می‌شود و به دست مصرف‌کننده نخواهند رسید.>



 برندهای خوشنام آلوده به روغن پالم نیستند


رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران تاکید می‌کند که چنین محصولاتی توسط تولیدکنندگان زیرپله‌ای تولیدشده و درصورت امکان صادر می‌شوند. رضا باکری اضافه می‌کند که درصورت برگشت چنین محصولاتی، حداکثر در بازارهای محلی که دور از نظارت نهادهای نظارتی هستند، توزیع و فروخته می‌شوند.

 

 

منبع: صبحانه


ارسال دیدگاه