به گزارش مازند اصناف، محمد آزادبخت در گفتوگو با خبرنگار بلاغ، اظهار کرد: هر سال سازمان جهانی بهداشت (who) عنوانی را برای سال جاری انتخاب و هدفگذاری میکند که امسال، ایمنی غذا موردنظر این سازمان قرار گرفته است.
وی افزود: یکی از بحثهای مهمی که پیرامون این شعار مطرح است، ایمنی غذاهای تولیدی است و از علتهای مهم این نامگذاری، 200 نوع بیماری است که مستقیم از طریق غذا به انسان منتقل میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه حدود دو میلیون نفر در سال بهعلت بیماریهای غذایی جان خود را از دست میدهند، خاطرنشان کرد: این بیماریها از اسهالی ساده است تا انواع سرطانها، که منشا غذایی دارند.
این مسئول تأکید کرد: در 30 سال گذشته ناتوانی جنسی و ناباروری به مراتب کمتر بود، اما در حال حاضر در ایران 7 میلیون زوج ناتوان که جمعیت قابل توجهای است داریم، که با بررسیهای انجامشده به تغذیه و بهداشت غذایی میرسیم.
آزادبخت با اشاره به اینکه برنامه امسال تأکید ویژهای روی بحث آموزش برای همه بخشهای وابسته به سبد غذایی دارد، بیان کرد: خیلی زودتر از اینکه سازمان بهداشت جهانی روی موضوع بهداشت غذایی تأکید کند، در قرآن کریم آمده است که انسان باید به غذای خود توجه و دقت داشته باشد، این توصیه چه در بحث سلامت و پاکی و چه حرام و حلال است.
وی درباره نظارت بر تولید سوسیس و کالباس، تصریح کرد: در صنعت تولید سوسیس و کالباس، میزان استفاده از خمیرمرغ چندین برابر حد مجازی است که وزارت بهداشت اعلام میکند که باید نظارت بیشتری را در این حوزه انجام داد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: برای نظارت بیشتر بر مواد غذایی تولیدی، برچسب و شناسههایی را درنظر گرفتیم که تولیدکنندگان موظف هستند بر روی بستهبندی مواد غذایی خود چاپ کنند، و ما نیز کنترل آزمایشهای دقیقی را انجام میدهیم و با متخلفان برخورد شدید میکنیم.
ارسال دیدگاه