logo

کد خبر : 900
تاریخ خبر : 1392/10/02
 شیوه های پنهان جاسوسی نرم افزارهای ویچت و وایبر
کارشناس امنيت سايبر بررسي کرد

شیوه های پنهان جاسوسی نرم افزارهای ویچت و وایبر

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>یک کارشناس مسائل امنیت سایبر در گفتگو با بلاغ به تشریح چگونگی تهدیدات اپلیکیشن های تلفن همراه از جمله وایبر و ویچت پرداخت.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از بلاغ،حسین اعتصامی کارشناس امنیت سایبر با اشاره به فراگیر شدن نرم افزارهای ارتباط اینترنتی در بین کاربران اینترنتی گفت: اپلیکیشن های تلفن همراه امروزه به یکی از محبوب ترین گزینه های پیش روی کاربران برای برقراری ارتباط تبدیل شده اند .ویژگی های خاص این ابزارهای جدید که بارزترین آنها هزینه بسیار پائین برقراری تماس است،باعث رشد بی سابقه کاربران آنها شده؛به نحویکه در حال حاضر چیزی در حدود 86 درصد مکالمات جهان در بستر آنها صورت میگیرد.

وی افزود: البته نباید این مسئله را از نظر دور داشت که هیچ کدام از عرصه های موجود در فضای مجازی به خودی خود تهدید محسوب نمیشوند.در واقع باید گفت تهدید در فضای مجازی زمانی متولد خواهد شد که از فرصت های نهفته در آنها به درستی و با آگاهی های لازم استفاده نشود

به عبارت دیگر برای اینکه عرصه های مختلف فضای مجازی همچون شبکه های اجتماعی و یا ابزارهای تلفن همراه منجر به بروز تهدیدهای جدید در حوزه امنیتی و اخلاقی نشوند،باید آموزش های لازم به کاربران آنها داده شود تا از وقوع مشکلات بعدی جلوگیری شود.

بعنوان نمونه اگر کاربر بداند که وایبر توسط فردی بنام طراحی و مدیریت میشود که پیش از ایجاد وایبر  بعنوان افسر ارشد اطلاعات ارتش مرکز فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت می کرده و به همین دلیل طبق توافق نامه ای که هنگام افتتاح حساب به تائید استفاده کننده رسیده ،کاربر موافقت نموده که وایبر کلیه مکالمات وی را به مدت 30 ماه نگهداری میکند،بخش عمده ای از مشکلاتی که در حال حاضر مشاهده میشود؛از میان خواهد رفت.

حسین اعتصامی تصریح کرد: جدید ترین نمونه از این ابزارهای تلفن همراه که اخیرا ضریب نفوذ گسترده ای در سطح جامعه پیدا کرده و اخیرا فیلتر شدن آن،منجر به  واکنش های مختلف موافق و مخالف کارشناسان شده،ویچت است.اگر در کنار تشریح ویژگی های ویچت،احتیاط های لازم هم به کاربران آن داده میشد یقینا حجم مشکلات کاهش پیدا میکرد.

بعنوان نمونه باید اشاره کرد که حذف حساب کاربری ویچت دارای روند بسیار پیچیده ای بوده و چنانچه کاربری به هنگام استفاده از آن به هر دلیلی دچار مشکل شود با راه دشواری برای حذف این ابزار مواجه خواهد شد که البته هیچ تضمینی هم در به نتیجه رسیدن تلاشش وجود نخواهد داشت.

این کارشناس فضای مجازی در ادامه گفت: هنگام ایجاد حساب کاربری در ویچت،کاربران موافقت نامه ای را بطور ضمنی –و البته بدون اطلاع کامل-پذیرفته اند که بر طبق آن گروه ویچت اجازه دسترسی به اطلاعات موجود در گوشی کاربر همچون پیامکها، حافظه جانبی ،لیست دوستان و سابقه دسترسی وی به حساب بانکی و ...را برای خود محفوظ داشته است.

بنابراین بر خلاف تصور عامه که نرم افزارها و اپلیکیشن هائی  همچون ویچت و وایبر را  صرفا ابزاری برای ارتباط تلقی میکنند،این ابزارها کارکرد مهم دیگری دارند و آنهم فراهم کردن زمینه لازم برای دسترسی شرکت های ارائه کننده این خدمات به اطلاعات شخصی کاربران است.

وی گفت: خصوصیت قابل تامل دیگری که در ویچت وجود دارد،امکان جستجوی سایر کاربران بر حسب فاصله مکانی است.این قابلیت چنانچه بدون رعایت هنجارهای اخلاقی و آموزش های لازم صورت نگیرد خواهد توانست مشکلات جدیدی در حوزه تهدید خانواده خلق خواهد کرد.

بدین ترتیب اگر استفاده از این ابزارها بدون اطلاع و آگاهی های لازم صورت گیرد نه تنها برای کاربران فرصت های جدید و ارتباطات ارزان و آسان را ایجاد نخواهد کرد بلکه منجر به شکل گیری تهدیدهای جدید در حوزه امنیتی و اخلاقی خواهد شد.