به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، دلاور حیدرپور امروز با بیان اینکه باغات مرکبات مازندران امسال توانایی تولید سالانه بیش از یک میلیون و 300 هزار تن محصول را دارد،اظهار داشت: از مجموع برداشت امسال 500 هزار هکتار نارنگی پیشرس،میانرس و دیرس،800 هزار تن انواع پرتقال بوده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مرکبات مازندران از ارزش اقتصادی ویژهای برخوردار است، تصریح کرد: مازندران به عنوان استان پیشگام در تولید این محصول 115 هزار هکتار باغ مرکبات است که 110 هزار هکتار آن بارور هستند.
حیدرپور توجه به صنعت بستهبندی،انبارداری و سردخانهای را از اهمیت بالایی در صنعت تولید مرکبات توصیف کرد و گفت: زمان برداشت یکی از عوامل موثر در کیفیت این محصول است و برداشت مرکبات در مناطق مختلف مازندران از مهر ماه آغاز شده و تا عید هم ادامه مییابد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران با اعلام اینکه امسال توان صادراتی مرکبات مازندران 400 هزار تن است که این صادرات در سال گذشته 60 هزار تن بوده است، اظهار داشت: دولت و وزارت جهادکشاورزی دستور 30 هزار تن ذخیرهسازی مرکبات شب عید را صادر کردند که 24 هزار تن سهم مازندران است.
وی با بیان اینکه 50 درصد مرکبات کشور در مازندران تولید میشود، خاطرنشان کرد: سازمان تعاون روستایی به عنوان مباشر و با هماهنگی سازمان جهادکشاورزی مازندران و بخش خصوصی، خرید مرکبات برای ذخیرهسازی شب عید را برعهده دارند.
حیدرپور درباره قیمت مرکبات گفت: مرکبات از سر باغ به قیمت یکهزار و 500 تومان خریداری و در انبارها ذخیرهسازی میشود و در هفته آخر اسفندماه از سوی سازمان تعاون روستایی با قیمت 2هزار و 500 تومان برای بازار مصرف به استان تهران و سایر استانها ارسال میشود.
وی به ظرفیت سردخانههای مازندران برای ذخیرهسازی مرکبات شب عید اشاره کرد و افزود: در مازندران 400 هزار تن ظرفیت سردخانهای اعم از زیرصفر تا بالای صفر وجود دارد که در مازندران باید سردخانههای بالای صفر و سردخانه فنی مرکبات تقویت شود.
حیدرپور در پایان تصریح کرد: در صورت ارتقاء سطح تجار، توسعه بازاریابی، رعایت آلایندگی و جلوگیری از مواد نگهدارنده در سورتینگ توان صادراتی مرکبات مازندران افزایش و زمینه صادرات به کشورهای آسیای میانه فراهم میشود.