logo

کد خبر : 6920
تاریخ خبر : 1393/05/07
 عدم تمایل برنج کاران شمال به کاشت برنج
به گزارش مازند اصناف / دبير انجمن برنج :

عدم تمایل برنج کاران شمال به کاشت برنج

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>بحث بر سر واردات بی رویه برخی از محصولات و مواد غذایی نظیر برنج و شکر و ... چند سالی است که مطرح می شود، اما هر سال شاهد واردات گسترده این محصولات به کشور هستیم.</span></p>

 به گزارش مازند اصناف و به نقل از تراز؛ چند روز پیش مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی را منتشر کرد که بر اساس آن، واردات برنج به کشور ۲ برابر میزان نیاز مصرف داخلی اعلام شده است.



بر این اساس، ایران رتبه چهارم واردات برنج را دراختیار داشته و با واردات بیش از یک میلیون تن برنج پس از کشورهای فیلیپین، نیجریه و عربستان سعودی جزو بزرگترین واردا کنندگان این ماده مهم غذایی قرار گرفته است.



این در حالی است که اگر مصرف سرانه برنج در ایران را ۴۰ کیلوگرم در نظر بگیریم،‌با احتساب تولید سالانه ۲میلیون و ۴۰۰هزار تن هر سال حداکثر باید ۶۰۰هزار تن برنج به کشور وارد شود، در حالی که آمارهای رسمی نشان می دهد بیش از نیاز کشوربرنج وارد کشور شده است.



این در حالی است که عملکرد تولید برنج ایران با متوسط عملکرد جهانی برابری می کند و میزان واردات کشور حدودا ۲ برابر میزان نیاز مصرف کشور است.


‌دبیر انجمن برنج درباره گزارش مرکز پژوهش های مجلس به خبرنگار «تراز» گفت:‌ آمارهای مختلفی از واردات برنج وجود دارد، اما باید گفت‌ واردات واقعی ما در سال گذشته  ۲میلیون و  ۳۰۰ هزار تن برنج در کشور بوده است.



جمیل علیزاده شایق تاکید کرد:‌ در حالی که نیاز واقعی ما به واردات برنج با احتساب میزان تولید برابر ۶۰۰ تا ۷۰۰هزار تن است.



وی افزود:‌ بررسی وضعیت آمار واردات در سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ یعنی تقریبا در یک دهه گذشته نشان دهنده آن است که در این مدت میزان واردات برنج از ۶۹۹ هزار تن در سال ۸۰ با یک میلیون و ۲۸۹ هزار تن در سال ۱۳۹۱ رسیده که نشان دهنده افزایش ۴۵ درصدی واردات این محصول در ده سال است.



وی خاطر نشان کرد: اوج فاجعه در سال ۹۲ اتفاق افتاده و بیش از نیاز کشور و تقریبا برای بیش از ۳ سال برنج در این سال به کشور وارد شده است بنابراین واردات حتی یک دانه برنج کاملا بی مورد است.



علیزاده شایق گفت: ادامه روند فعلی و واردات بیش از نیاز کشور،‌ اثری جز نابودی کشاورزی و شالیزارهای کشور را ندارد و حتم بدانید اگر جلوی این کار گرفته نشود در آینده ای نزدیک کسی تمایلی به کاشت این محصول پررنج نخواهد داشت.



وی خطاب به دولت گفت:‌ برای جلوگیری از نابودی اراضی برنج کاری و حفظ این کشت مهم دولت باید از برنجکاران حمایت کند زیرا این کار موجب حفظ سرمایه ها و تولید داخلی شده و مانعی در برابر خروج ارز و واردات بی رویه برنج های خارجی خواهد شد.