به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، الیویر مارتین پس از سه ماه از حضور خود به عنوان رئیس نمایندگی صلیب سرخ در ایران در جمع خبرنگاران رسانههای ایرانی حاضر و به سؤالات آنها در مورد فعالیتهای صلیب سرخ پاسخ داد.
وی گفت: رسانهها نقش مؤثری برای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به جوامع به ویژه در بخش حقوق بشردوستانه دارند و در عین حال نقاط قوت و ضعف را به مسئولان برای تمرکز بیشتر یادآوری میکنند.
مارتین با اشاره به وضعیت کشورهای منطقه به ویژه عراق و افغانستان گفت: بیشترین بودجه صلیب سرخ مربوط به افغانستان و عراق است و اگر صلیب سرخ در سراسر دنیا به بیش از یک میلیارد فرانک نیاز داشته باشد. 82 میلیون آن بودجه مربوط به افغانستان، 60 میلیون به عراق اختصاص یافته و اکنون برای ارائه خدمات در سوریه 101 میلیون فرانک از سوی صلیب سرخ در نظر گرفته شده است.
ایران باثبات ترین کشور منطقه است
مارتین با تأکید بر اینکه ایران کشوری است که علیرغم همسایگی با کشورهایی که درگیری در آنها وجود دارد بیشترین ثبات را دارد و بودجهای که صلیب سرخ در ایران صرف میکند چیزی حدود 4.5 میلیون فرانک است.
رئیس دفتر نمایندگی صلیب سرخ در ایران به اولویتهای صلیب سرخ در سال 2014 اشاره کرد و گفت: پیگیری پرونده مفقودان در جنگ ایران و عراق، ادامه همکاری با شریک اصلی کاری یعنی جمعیت هلال احمر ایران و ترویج حقوق بشردوستانه از اهم کارهای ما در ایران است.
مارتین افزود: آگاهی رسانی در مورد خطرات مین که هنوز بخشهایی از ایران پس از جنگ عراق به آن آلوده است، فعالیتهای جستجو برای برقراری بازپیوند خانوادههای از هم جدا افتادهاند و ممکن است شامل زندانیان و مهاجران باشند از وظایفی است که پیگیری میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد جمعیت هلال احمر ایران نیز گفت: این جمعیت در زمینههای مختلفی مانند امدادرسانی در حوادث غیرمترقبه در سراسر دنیا تجربیات خوبی دارد و همچنین در حوزه توانبخشی و ارائه خدمات ارتوپدی نیز فعالیتهای مؤثری داشته است.
سرنوشت نامعلوم 60 هزار نفر از مفقودان جنگ ایران و عراق
مارتین در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس، مبنی بر اینکه 25 سال از پایان جنگ ایران و عراق میگذرد و صلیب سرخ برای یافتن اجساد مفقودان جنگ چه کارهایی انجام داده گفت: طبق آمار موجود 60 هزار نفر از جان باختگان جنگ بین دو کشور ایران و عراق هنوز مفقود شدهاند که 10 هزار نفر آن مربوط به ایران است.
کمیته صلیب سرخ با رعایت بیطرفی و با هماهنگی کمیته تحقیق و تفحص ایران و وزارت حقوق بشر عراق جست و جوی مفقودان را پیگیری میکند اما نباید فراموش کرد که این امر توسط دولتهای هر دو کشور رهبری میشود و در نهایت وزارت امور خارجه مسئول این امر است.
مبادله 800 مورد بقایای مفقودان جنگ ایران و عراق طی امسال
مارتین به این نکته اشاره کرد: اگر به خاطر همکاری کمیته تحقیق و تفحص نبود شاید به این سرعت نیز اجساد مفقودان جنگ به ویژه در ایران پیدا نمیشد و از دو سال پیش تاکنون با همکاری مشترک کمیته تحقیق و تفحص بین ایران و عراق، بقایای انسانی سربازان یافت شده در مرز شلمچه بین دو کشور مبادله میشود که طی سال جاری 800 جسد که 530 مورد آن مربوط به بقایای شهدای ایرانی و 225 مورد آن مربوط به سربازان عراقی است مبادله شده است.
وی ادامه داد: صلیب سرخ تنها حمایتهای فنی و آموزشهای لازم را ارائه میکند.
15 میلیون قطعه مین هنوز در دل خاک ایران مدفون است
رئیس نماینده صلیب سرخ در ایران در پاسخ به اینکه صلیب سرخ در مورد میادین مین در مناطق غربی ایران چه فعالیتهایی انجام داده گفت: وقتی در مورد مین صحبت میکنیم باید سایر مهمات منفجر نشده دیگر را نیز که از زمان جنگ باقیماندهاند در نظر بگیریم چرا که هنوز برخی مناطق از این مواد پاکسازی نشده و میلیونها مهمات منفجر نشده باقیمانده که تا رقم 15 میلیون قطعه نیز گزارش شده است. سالهای خیلی زیادی برای حل این مسئله نیاز است ما کارهای زیادی در این زمینه انجام دادهایم که با این حجم به سرعت نتیجه آن مشهود نمیشود.
وی ادامه داد: هماهنگیهای لازم با نهادهایی که مسئول پاکسازی منطقه هستند انجام شده و جمعیت هلال احمر ایران نیز در خصوص اطلاعرسانی خطرات ناشی از انفجار مین فعالیتهای خوبی انجام داده است.
مارتین در مورد خط مشیهای صلیب سرخ در سوریه نیز گفت: متأسفانه مخاصماتی که در سوریه در حال وقوع است نگرانیهایی را برای ما ایجاد کرده چرا که میزان تخریبهایی که در سوریه رخ داده و درجه صدمات ناشی از این مخاطرات در بین مردم این کشور متفاوت است بسیاری از مردم به علت مخاصمات دچار معلولیت یا مصدومیت شدهاند که حتی با پایان یافتن جنگ سالهای سال باقیمانده و گریبانگیر آنها است.
نماینده صلیب سرخ در ایران ادامه داد: درگیریها در سوریه به درگیریهای قومیتی تبدیل شده که هر روز بر شدت آن افزوده میشود تا حدی که به روستاها هم کشیده شده و باید پرسید آیا افراد قادر خواهند بود دوباره به این روستاها برگردند؟
درخواست همکاری از ایران برای کمک به آسیب دیدگان سوری
وی گفت: در همین راستا با آقای ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفتوگوهایی داشتیم تا بتوانیم با کمک ایران وضعیت بهتری را برای مردم سوریه که نیاز به کمک صلیب سرخ دارند ایجاد کنیم.
صلیب سرخ در کنفرانس ژنو 2 شرکت نمیکند
مارتین در خصوص حضور صلیب سرخ در کنفرانس ژنو 2 گفت: کمیته بینالمللی صلیب سرخ در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد چرا که مذاکرات در چارچوب سیاسی برگزار میشود اما عدم مشارکت ما به این معنا نیست که در خصوص کشورهایی مانند سوریه منفعل عمل کنیم یا سکوت کنیم ما با یکسری از کشورها که در سوریه نقش مؤثری دارند گفتوگوها را پیگیری میکنیم و باید در چارچوب حقوق بشردوستانه بخشی از مذاکرات برای آزادی زندانیان ناشی از درگیری پیگیری شود.
گفتنی است، الیویر مارتین سوئیسی الاصل است که از 15 سال پیش به عنوان نماینده کمیته بین المللی صلیب سرخ در کشورهای عراق و افغانستان به عنوان رئیس نمایندگی صلیب سرخ فعالیت داشته و از سه ماه گذشته عهده دار این سمت در ایران شده است.