به گزارش مازند اصناف و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران "احمدعلی قبادیان سوادکوهی" با بیان اینکه سرانه کیلویی آرد در روز جوابگوی نیاز مردم این شهر نیست، افزود: توزیع آرد باید برحسب نیاز مردم این شهر باشد و کمبود سرانه آرد مشکلات فراوانی را به همراه داشته است.
وی اضافه کرد:با توجه به کمبود سهمیه آرد و ثابت بودن نرخ نسبت به 2 سال گذشته یک نانوایی نمی تواند هزینه های مورد نیاز خود مانند دستمزد کارگر ماهر و بیمه امکانات را تامین کند و از طرف دیگرنمی تواند کیفیت نان تولید شده را بالا ببرد.
قبادیان با بیان اینکه نان سرمایه ملی است و باید بیش از پیش به آن توجه کرد ،افزود: متاسفانه مشکلات موجود در بخش آرد و نان باعث شده تا بسیاری از نانوایی ها رو ایجادشغل دیگر بیاورند و کارگران ماهر به علت دستمزد پایین کار را رها می کنندازکارگر ساده دوریز نان را زیاد می کند و سرمایه را به هدر می دهد.
وی همچنین با اشاره به اینکه کارفرمایان بدون تجربه به این صنف وارد شده اند ، اظهار داشت: بهتر است امتیاز نانوایی را به کسانی که در این زمینه تخصص دارند بدهند و متاسفانه در این بخش اجحاف صورت می گیرد و این امتیاز به کسانی که تجربه ندارد واگذار می شود و این روند باعث نارضایتی کارفرمایان متخصص در این صنف می شود.
قبادیان تصریح کرد: نان غذای اصلی مردم ایران است و استفاده از نان با فرهنگ مردم ایران عجین شده است و مسئولان باید توجه بیشتری به این مقوله داشته باشند.
رئیس اتاق اصناف زیراب با بیان اینکه دولت باید به مشکلات صنف نانوایی و ضرر و زیان هایی که در این بخش وجود دارد، بیشتر توجه کند، افزود: نانوایی ها مشکلاتی دارند که اجازه نمی دهد، کیفیت نان را افزایش دهند و همچنین نرخ نانوایی ها نیز باید تغییر کند.
نماینده استان مازندران با اشاره به دغدغه های فراوان واحدهای خبازی تصریح کرد:اکثر واحدهای نانوایی این استان از توان مالی ضعیفی برخوردار هستند و بعضا بافروش ملک و یا گرفتن وام های سنگین اقدام به ایجاد واحد صنفی نموده اندباید شرایطی را فراهم نمود تا این قشر زحمتکش دچار ضرر و زیان نشوند.
قبادیان با بیان اینکه مشکلات آرد و نان در استان جدی است خواستار رسیدگی این موضوع از طریق استانداری، شرکت غله و مجمع نمایندگان استان شد و گفت:باید نیازهای مردم در نظر گرفته است و نان یک نیاز ضروری در این استان است.