یوسف رزاقی رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان زیراب در گفتگو با مازند اصناف گفت : بزرگترین مشکل حال حاضر نه تنها بازار طلا و جواهر زیراب بلکه سراسر کشور موضوع تعلق چندین و چند باره ارزش بر افزوده به طلا می باشد.
وی در ادامه تصریح کرد : در تمام دنیا اقلامی چون طلا و دلار جزء ذخایر ارزی هر کشور محسوب می شوند ، لذا طلا و دلار بعنوان پشتوانه ارزی یک کشور که دائما در چرخه اقتصاد در گردش است و هیچگونه استهلاک و انقضایی ندارد چگونه و بر چه اساسی برای ان ارزش افزوده در نظر گرفته می شود؟
رزاقی در بخش دیگری از این گفتگو ضمن ابراز گلایه از شیوه دریافت و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده گفت: طلا پس از ساخت در طول مسیری که جهت تحویل به دست فروشنده بازاری و سپس خریدار طی میکند چندین و چند دست میچرخد و برای هر مرتبه بعلت صدور فاکنوری مجزا ، به آن ارزش افزوده تعلق میگیرد.
رئیس اتحادیه زرگران در تکمیل سخنانش یادآور شد : طلا برای اینکه به دست خریدار برسد از مسیر سازنده طلا به بنکدار و از بنکدار به کیفی یا بازریاب و از بازار یاب به فروشندگان و از فروشندگان به خریداران طی مسیر کرده و در هر گذرگاه بطور جداگانه به آن ارزش افزوده ای تعلق میگیرد که به ضرر فروشندگان و در نهایت مصرف کننده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به این مطلب که پیشنهاد ما محاسبه ارزش افزوده تنها به مرحله ساخت یا اجرت ساخت طلاست ؛ افزود : نباید برای یک کالا که دائما در چرخه پولی یک کشور است چندین و چند بار ارزش افزوده در نظر گرفته شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه بازار زیراب همچون بازار کلان شهرها نیست خاطر نشان کرد: متاسفانه مبالغی که برای ارزش افزوده در نظر گرفته می شود بدون در نظر گرفتن موقعیت شهری و در آمدی واحد ها و بر اساس نظرات ذهنی و بطور عامیانه دیمی کارشناسان اداره مالیات صورت می پذیرد که این مسئله نیز جای تامل و بررسی از سوی مسئولان ذی ربط را دارد.
رزاقی در خاتمه به رکود بازار طلا و جواهر در زیراب اشاره کرد و گفت : شهرستان زیراب به لحاظ اجتماعی دارای اقشاری است کم درآمد و این مسئله موجب رکود بازار طلا در زیراب گردیده است.بعضا گاه در ظول یک هفته شاید موفق به فروش حتی یک گرم طلا هم نشویم.لذا جهت پرداخت ارزش افزوده ناگزیر مجبوریم از جیره خانواده هامان بزنیم تا توانایی پرداخت ارزش افزوده را داشته باشیم.
انتهای پیام/
حسن قربان زاده