به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مازند اصناف و به نقل از باشگاه خبرنگاران - با توجه به اینکه سیمان یکی از مصالح اصلی ساختمانی به شمار میرود و نیمی از مصالح ساختمانی را تشکیل میدهد، تغییرات قیمتی آن تاثیر بسزایی در قیمت تمام شده ساختمانها دارد از افزایش 22 درصدی قیمت آن که از سوی انجمن سیمان مطرح شده بود، مخالفت شد. و هیات مدیره انجمن سیمان قبول کرد در راستای در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها با دولت همراهی کرده و قیمت سیمان کارخانهها را به قیمت سال گذشته البته با احتساب افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری محاسبه کند.
بر این اساس قرار شد قیمت سیمان تا خرداد به نرخ پارسال در بازار عرضه شود اما دست اندرکاران بازار مسکن چیز دیگری میگویند.
به گفته انبوهسازان قیمت سیمان و دیگر مصالح ساختمانی از ابتدای سال افزایش یافته و با قیمت بالاتری نسبت به گذشته خرید و فروش میشود لذا با توجه به اینکه سیمان از مصالح اصلی ساختمان به شمار میرود و 50 تا 60 درصد مصالح ساختمانی را تشکیل میدهد افزایش قیمت آن در بازار مسکن تاثیرگذار است.
در این باره جواد خوانساری - نایب رییس شرکتهای ساختمانی - به ایسنا گفت: علیرغم اعلام مسئولان قیمت مصالح افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته وی علاوه بر سیمان مصالح دیگر از جمله آجر نیز 10 تا 15 درصد با افزایش قیمت روبرو بوده است که این عوامل نهایتا در قیمت تمام شده ساختمانها تاثیرگذار هستند.
خوانساری معتقد است: اظهارنظر درباره تاثیر افزایش قیمتها در روند ساخت و ساز هنوز زود است و باید تا یکی - دو ماه آینده صبر کرد و با بررسی دقیقتر بتوان پیشبینیهای صحیحتری ارائه داد.
نایب رییس شرکتهای ساختمانی درباره اولویتهای دولت برای کمک به این بخش گفت: دولت با پایین آورن قیمت دلار میتواند قیمت همه اقلام ساختمانی را کنترل کند چراکه قیمت دلار در همه بخشها تاثیرگذار است.
به عقیده خوانساری افزایش قیمت حاملهای انرژی در ساخت و ساز تاثیرگذار است چراکه با افزایش قیمت سوخت هزینه حمل و نقل مصالح ساختمانی افزایش مییابد.