به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس - علیرضا طاری بخش معاون سازمان امور مالیاتی کشور در مورد تعداد مودیانی که تاکنون مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکنند، اظهار داشت: بیش از 420 هزار نفر در نظام مالیات بر ارزش افزوده ثبتنام شدهاند و در حال اجرای قانون هستند.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور درباره اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده صنعت سنگ گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ اول مهر 1387 در سراسر کشور اجرایی شده، لکن به دلیل عدم آمادگی اصناف، اجرای قانون مذکور در مورد صاحبان مشاغل یک سال متوقف شد.
وی افزود: در مدت مذکور نسبت به آموزش گسترده مودیان زیر مجموعه اصناف کشور اقدام شده و پس از آموزش و ایجاد بستر لازم، بخشی از مودیان صاحبان مشاغل از جمله صاحبان کارخانجات و کارگاهها و واحدهای تولید سنگ مشمولین بندهای (الف) و (ب) ماده «96» قانون مالیاتهای مستقیم برای اجرای قانون فراخوان شدند.
به گفته طاری بخش، پس از فراخوان اجرای قانون فعالان سنگ همچنان مشکلات اجرایی را مطرح نمودند و خواستار مساعدت سازمان امور مالیاتی کشور در مسیر اجرای قانون شدند، در همین ارتباط پس از برگزاری جلسات مختلف، تفاهم نامهای با آنان منعقد و به موجب آن مقرر شد، مشروط به ثبتنام و اجرای قانون چنانچه اظهارنامههای لغایت فصل پاییز 1389 را حداکثر تا پایان اردیبهشت سال 1390، با اعلام صحیح خرید و فروش هر دوره تسلیم کنند.
وی تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی در راستای خود اظهاری مودیان، اظهار نامههای آنان را بدون رسیدگی قبول خواهد کرد و در ضمن در مورد تقسیط مالیات و بخشودگی جرایم هم نهایت مساعدت مبذول شود. در همین راستا تعدادی از فعالان صنعت سنگ قانون را تمکین نمودند و مفاد تفاهمنامه در مورد آنان اجراء میشود.
معاون سازمان امور مالیاتی افزود: در فراخوان به عمل آمده، صرفا کارخانجات و واحدهای تولید سنگ به عنوان مودی، مشمول فراخوان هستند و این موضوع شامل توزیع کنندگان و فروشندگان سنگ مشمول بند (ج) ماده «96» قانون مالیاتهای مستقیم نمیشود. در حال حاضر حدود 2000 فعال صنعت سنگ در نظام مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام شدهاند و اکثریت آنان اظهارنامههای مالیاتی خود را تسلیم مینمایند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تولیدکنندگان و فروشندگان از منابع خود مالیات و عوارض ارزش افزوده را پرداخت میکنند گفت: اصولا فعالان اقتصادی مودی نظام مالیات بر ارزش افزوده مالیات و عوارض را به هیچ وجه از منابع خود پرداخت نمینمایند بلکه بر اساس ساز و کار طراحی شده در قانون مکلفند مالیات را از مصرفکننده وصول و به دولت پرداخت نمایند. بنابراین مودیان مالیات بر ارزش افزوده صرفا واسطه پرداخت مالیات به دولت و انتقال بار مالیات به مصرفکنندگان است، ضمن اینکه با توجه به مهلت پرداخت سه ماهه مقرر در قانون، از نقدینگی» در مدت مذکور نیز استفاده میکنند.
معاون مالیات بر ارزش افزوده در مورد ماموریت و کارکرد مالیات بر ارزش افزوده در جامعه گفت: مالیات بر ارزش افزوده در اقتصاد کارکردهای متعددی دارد منتهی دو ماموریت ویژه و مهم آن عبارت است از تامین منابع مالی برای جبران هزینههای دولت از جمله تامین هزینه طرحهای عمرانی که منجر به ایجاد زیرساختها و اشتغال در جامعه میگردد و بودجه سلامت که در راستای ارتقاء سلامت و بهداشت جامعه و کاهش هزینههای درمانی مردم مصرف میشود و نیز سوق دادن منابع مالیاتی از پایه مالیات بر درآمد (به ویژه تولید) به سمت مالیات بر مصرف که البته این موضوع در درازمدت محقق خواهد شد.
وی گفت: سازمان امور مالیاتی در کوتاه مدت هم به منظور تحقق بخشی از هدف مذکور در عملکرد سالهای 1391 و 1392 ضرایب مالیاتی مودیان مالیات بر ارزش افزوده به ویژه تولید کنندگان را 15 درصد کاهش داده و در آینده هم این روند ادامه خواهد داشت.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سوال که آیا تمامی فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، بیان کرد: تمام فعالان اقتصادی به خودی خود مشمول اجرای قانون نیستند و تنها مودیانی که در پنج فراخوان قبلی برای اجرای قانون مشخص شدهاند و پس از تکمیل چرخه ثبتنام، برای آنان گواهی صادر شده، مجاز به دریافت مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن به دولت هستند.