به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز شنبه 30 فروردین با حضور در نوزدهمین همایش فرماندهان ناجا با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری در اواخر سال گذشته و تصمیم مشترک دولت و مجلس برای اجرای آن، گفت: پیشبینی ما این است که تورم به 22.5درصد در سال 93 برسد که شتاب کاهشی تقریباً خوبی را نشان داده هرچند باز هم رقم قابل توجهی است.
وی در مورد اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها با اشاره به ضرورت کمک به دولت برای اجرای آن از مسئولین اجرایی خواست توضیحات بیشتری به مردم داده و از همیاری آنان بهره بگیرد.
لاریجانی با تأکید بر لزوم اعتماد دولت به مردم در خلال ثبتنام برای دریافت یارانهها گفت: نباید مباحثی مطرح گردد که موجب نگرانی جامعه و ایجاد ناامنی روانی شود.
وی از ضرورت خروج از رکود در بخش تولید اشاره کرد و با تأکید بر کمک مجلس در این مورد گفت: نیروی انتظامی بر اجرای قوانین مختلف نظارت دارد و به این لحاظ که کار این نیرو گسترده و در همه ابعاد است تخصص بیشتری از دیگران نسبت به مسائل دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی نوسانات شدید در حوزه اقتصاد در سالهای گذشته را یادآور شد و با اشاره به اینکه هنوز شاهد پیامدهای این نوسانات هستیم در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل منطقه اشاره کرد وی گفت: در موضوع اختلافات مذهبی شاهد حسادتها و شیطنتهایی در منطقه بودیم که بر روی امنیت داخلی ما نیز بعضاً تأثیر گذاشت.
لاریجانی به تحریمهای هستهای علیه ایران اشاره کرد و از اقدام اخیر دولت آمریکا در ضبط اموال ساختمان بنیاد علوی به عنوان حرکتی ایذایی و کودکانه یاد کرد.
وی سیر صعودی تورم در 5-6 سال گذشته را یادآور شد و گفت: در سال 92 تورم به 40 درصد رسید و البته اکنون رو به کاهش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برنامهریزی در اقتصاد کشور نقش مهمی ایفا میکند و تغییر نگاهها به سمت تولید داخلی و ثباتبخشی به وضعیت داخلی کشور نقش مهمی در کنترل و شتاب مدیریتی دارد.
وی ضریب جینی 36 درصدی را یادآور شد و با اشاره به رو به بهبود بودن بخشی از شکافهای اقتصادی در جامعه اظهار کرد: آمار بیکاری بین 10 تا 15 درصد است و علاوه بر شهرهای گوناگون این نرخ متفاوت است؛ با تنظیم بودجهای که در نیمه دوم سال 92 صورت گرفت مسیر آرامش اقتصادی و جهتگیری صحیح اقتصادی ترسیم شد و رشد اقتصادی که به منفی چهار و نیم درصد رسیده بود در سال 92 بهبود یافته و در سال 93 نیز پیشبینیها نشان میدهد روند رو به رشدی خواهد داشت.
لاریجانی در مورد مذاکرات هستهای گفت: مذاکرات از حالت تنشزا خارج شده و اکنون در کوران سخت مذاکرات قرار داریم که البته با تلاش برای حفظ دستاورد ملی توأم بوده است.
وی تداوم مذاکرات را در حوزه اقتصادی، اجتماعی تأثیرگذار خواند و با اشاره به اینکه اجرای بسته نهایی در زمانبندی معقول تأثیر مهمی در مسائل مختلف دارد، گفت: باید ضمن حفظ هوشیاری بکوشیم از حرکتهای ایذایی دوری جسته و به مسائل فنی اشراف دقیقتری بیابیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کردن موضوعاتی غیر از موضوع هستهای در خلاف مذاکرات از سوی غربیها را یادآور شد و با اشاره به ضرورت مراقب بودن نسبت به اینگونه حرکات غربیها افزود: جمهوری اسلامی تراز تأثیرگذار و امنیتبخشی در منطقه داشته و علیرغم اینکه بعضی دشمنان قصد تضعیف موقعیت ایران در منطقه را دارند اما جمهوری اسلامی ایران همیشه مواضع تحسینبرانگیزی داشته است.
وی با اشاره به تلاش برخی همسایگان برای ایجاد نگاه مذهبی در منطقه را یادآور شد و گفت: ریشه این اقدامات سرویسهای اطلاعاتی با همکاری بعضی کشورهای توطئهگر منطقه است که اکنون در سوریه شاهد آن هستیم هرچند که روند آن در مدت اخیر کاهش یافته است.
وی درباره مسائل قومی کشور نیز تصریح کرد: در طول عمر جمهوری اسلامی اقوام در کنار هم زندگی کرده و هیچگاه مشکل امنیتی از این بابت نداشتهایم.
لاریجانی شعار امنیت برای همه را رمز حرکت به سوی امنیت پایدار خواند و بیان کرد: نیروی انتظامی بیشترین ارتباط را با مردم داشته و به مثابه تکیهگاه مهمی برای آنان است. لذا مورد اعتماد همه میباشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاشهای مثبت صورت گرفته در عرصه راهنمایی و رانندگی برخی جرایمی که در کشور ایجاد ناامنی میکند را یادآور شد و در بخش دیگری از سخنان خود دقت عمل دولت را در مسائل امنیتی مهم خواند و گفت: دولتی که در انتخابات از پشتوانه خوب مردمی برخوردار شده است باید از ظرفیت مشارکت مردمی هم استفاده کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نقش رسانهها در انعکاس برخی عملیاتهای نیروی انتظامی به ویژه از جهت روشنگری و بازدارندگی ابراز امیدواری کرد در سالی که مزین به نام مکتب فاطمی است بسیج افکار عمومی مورد استفاده قرار گیرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی با هویت و جا افتادگی موجب حفظ احترام پلیس میشود و با تلاش در سطح رسانهها برای حفظ این احترام و ترسیم سازوکار درونی نیروی انتظامی پلیس را به تکیهگاه جامعه تبدیل میکند.