به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس اسحاق جهانگیری در اولین نمایشگاه نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار اظهار داشت: اقتصاد به مرحلهای رسیده که دیگران نتوانند با اعمال سیاستهایی به آن آسیب بزنند و این مسئله میتواند توسعه پایدار بر چهارچوب اقتصاد مقاومتی را به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که این روزها در کشور مورد توجه است موضوع افزایش جمعیت است،این در حالی است که کشورهای دیگر با جذب نیروهای تحصیل کرده و نخبه سود زیادی را کسب میکنند.
به گفته معاون اول رئیس جمهور برای این که شخصی به مدرک تحصیلی لیسانس یا فوق لیسانس دست یابد باید حدود یک میلیون دلار سرمایهگذاری انجام شود که کشورهای خارجی با جذب نیروهای تحصیل کرده ایران سود زیادی را کسب میکنند.
جهانگیری تصریح کرد: طبق آمارهای مرکز آمار در سال گذشته نرخ مشارکت اقتصادی 37.6 درصد بوده است که سهم مردان در این نرخ 63 درصد و سهم زنان 12.4 درصد است.
وی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار اظهار داشت: طبق آمار نرخ مشارکت اقتصادی زنان کمتر از یک پنجم مشارکت مردان است.
معاون اول رئیس جمهور وضع کاری را به عنوان یک شاخص که به درجه هشدار در ایران رسیده است مطرح کرد و گفت: در حال حاضر نیروی بیکار در ایران کمسواد یا بیسواد نیستند بلکه نیروهای تحصیل کرده با مشکل بیکاری روبرو هستند.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری در سال 92 حدود 10.3 درصد بود که سهم مردان 15 تا 24 سال 24 درصد و سهم زنان 15 تا 24 سال 40 درصد بوده است.
وی یکی از مهمترین چالشهای دولت را موضوع بیکاری عنوان کرد و گفت این مشکل جز با رشد اقتصادی و سرمایهگذاری برطرف نمیشود.
جهانگیری افزود: در سالهای گذشته برخی طرحها مانند ایجاد بنگاههای زودبازده در کشور اجرا شد که به دلیل اینکه این طرحها با عجله و بدون پشتوانه فکری اجرا شدند میلیاردها تومان از منابع بانکی صرف شد و یکی از نتایج آن مطالبات معوق بانکها بود که در حال حاضر به 80 هزار میلیارد تومان میرسد.
وی بهبود فضای کسب و کار و حمایت از کارآفرینان و سرمایهگذاری را از دیگر اهداف دولت در سال جاری عنوان کرد و گفت: چه زمانی که 100 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته باشیم و چه زمانی که این رقم به 7 میلیارد دلار برسد، اگر فکر توسعهای وجود نداشته باشد به توسعه نخواهیم رسید و نتیجه این میشود که امروز با رشد منفی اقتصادی تورم و بیکاری روبرو هستیم.
به گفته معاون اول رئیس جمهور در سال جاری دولت مصمم است روند کاهنده تورم را ادامه دهد به طوری که به تورم 25 درصد برسیم و این رقم در سال آینده به کمتر از 20 درصد برسد.
وی تاکید کرد: خروج از رکود اقتصادی نیز در دستور کار دولت است و اگر برخی از آسیبهای هدفمندی یارانهها امروز وجود نداشت که تشدید کننده رکود و تورم باشد، به اجرای مرحله دوم ورود پیدا نمیکردیم تا از رکود و تورم بیرون بیاییم.
وی توضیح داد: بیش از 135 هزار میلیارد تومان تا کنون بین مردم توزیع شده است در حالی که آنها 90 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از هدفمندی بوده است.
وی تصریح کرد: قرار بود به بخش تولید کمک شود اما در حال حاضر برخی از شرکـتهای تولید کننده انرژی دچار بحران شدهاند و شرکـتهای آب و برق با بدهی 26 هزار میلیارد تومانی روبرو هستند.
وی افزود: باید 15 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید ایجاد میشد که در حال حاضر فقط 3800 مگاوات در دست احداث است.
وی عدم پیشبینی نسبت به نرخ ارز را از جمله دلایل این اتفاق عنوان کرد.
به گفته جهانگیری اگر آسیبهای حاصل از هدفمندی یارانهها نبود حتما مرحله دوم هدفمندی در این بخش اجرا نمیشد.
وی در مورد انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی نیز گفت: پیشبینی نکردهایم که 30 تا 40 درصد مردم انصراف بدهند بلکه به هر میزان انصراف داده شود برای دولت فرصت ایجاد خواهد شد تا بهبود فضای اقتصادی و درمان کشور کمک کند.