به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس،سعید سلطانی سروستانی در پاسخ به اینکه نحوه قیمتگذاری شیر خام با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها چگونه خواهد بود؟ گفت: اکنون بدون در نظر گرفتن افزایش حاملهای انرژی قیمت خوراک دام و طیور نسبت به سال گذشته حدود دو برابر شده است. هزینههای کارگری نیز 25 درصد افزایش یافته و سایر هزینهها نیز رشد داشته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران افزود: تنها با در نظر گرفتن این هزینهها بدون قیمت حاملهای انرژی باید شیر خام 22 تا 23 درصد اضافه شود.
وی ادامه داد: قیمت نهادهها، قیمت تمام شده شیر خام را کیلویی به بیش از هزار 600 تومان رسانده است، در حالی که خرید از دامدار کیلویی هزار و 300 تومان است.
سلطانی افزود: قیمت خوراک دام نسبت به سال گذشته حدود دو برابر شده است به طوری که سویا از کیلویی 990 تومان به 2 هزار تومان، جو از 530 تومان به هزار تومان، ذرت از کیلویی 600 تومان به هزار و 150 تومان و سبوس از کیلویی 250 تومان به 900تومان رسیده است.
وی گفت: خوراک دام و طیور نسبت به روزهای پایانی سال در هر کیلو حدود 100 تا 150 تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ادامه داد: اجرای هدفمندی یارانهها قانون است اما در کنار آن باید سایر قوانین نیز اجرا شود مثلاً براساس قانون افزایش بهرهوری و در ماده 33 تأکید شده است محصولات کشاورزی و دامی خرید تضمینی شوند و این قیمت باید با در نظر گرفتن کلیه عوامل تولید به اضافه سود معقول برای تولیدکننده باشد. محصولات در بورس عرضه شود و مابهالتفاوت آن با قیمت مازاد به کشاورزان پرداخت شود.
سلطانی افزود: همچنین در ماده 4 هدفمندی یارانهها تصریح شده است دولت یارانه شیر را طی مدت 5 سال هدفمند کند ،قبل از اجرای هدفمندی یارانهها 700 میلیارد تومان برای شیر به مصرفکننده یارانه پرداخت میشد که طی 5 سال باید آزاد شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در پاسخ به اینکه آیا آزادسازی قیمت شیر بعد از اجرای هدفمندی یارانهها امکانپذیر خواهد بود، گفت: دولت با توجه به قانون و فسادپذیر بودن شیر نباید به دنبال آزادسازی قیمت شیر باشد و همچنان قیمتگذاری این محصول باید توسط دولت انجام شود.