logo

کد خبر : 39379
تاریخ خبر : 1405/01/26
گلایه مردم از فروش اجباری نان کنجدی در مازندران
به انتخاب مشتری، احترام بگذارید!

گلایه مردم از فروش اجباری نان کنجدی در مازندران

گزارش‌های مردمی از برخی شهرهای استان مازندران، حاکی است که شماری از نانوایی‌ها بدون درخواست مشتری اقدام به عرضه نان کنجدی با قیمتی تا دو برابر نان ساده می‌کنند؛ موضوعی که در کنار کمبود نان معمولی، نارضایتی شهروندان را در پی داشته و با ورود دستگاه‌های نظارتی مواجه شده است.

به گزارش مازنداصناف، در ماه‌های اخیر، موضوع نحوه عرضه نان در برخی مناطق استان مازندران به یکی از دغدغه‌های روزمره شهروندان تبدیل شده است؛ کالایی اساسی که هرگونه تغییر در کیفیت، قیمت یا شیوه توزیع آن، مستقیماً بر معیشت مردم تأثیر می‌گذارد. 

 

در این میان، گزارش‌های میدانی و گلایه‌های مردمی نشان می‌دهد که در برخی نانوایی‌ها، رویه‌هایی خارج از ضوابط تعیین‌شده در حال شکل‌گیری است؛ روندی که اگرچه ممکن است محدود و موردی باشد، اما بازتاب گسترده‌ای در افکار عمومی داشته است.

بر اساس این گزارش‌ها، شماری از خبازان در برخی نقاط استان، بدون درخواست مشتری اقدام به پخت نان کنجدی کرده و آن را با قیمتی تا دو برابر نان ساده عرضه می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از شهروندان، به‌ویژه اقشار کم‌درآمد، تمایل و توان خرید نان گران‌تر را ندارند و انتظار دارند نان معمولی با نرخ مصوب و به‌صورت کافی در دسترس باشد.

برخی شهروندان می‌گویند در مراجعه به نانوایی‌ها با کمبود نان ساده مواجه شده و ناچار به خرید نان کنجدی شده‌اند؛ موضوعی که از نگاه آنان نوعی تحمیل هزینه اضافی است. این وضعیت، به‌ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، نارضایتی‌هایی را در میان مردم استان به همراه داشته و خواستار ورود جدی‌تر دستگاه‌های نظارتی شده‌اند.

در همین ارتباط، سروش هادی‌زاده، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نوشهر، با اشاره به تشدید نظارت‌ها در این حوزه اعلام کرد که طی یک ماه گذشته، از ۲۷۶ واحد خبازی بازدید به‌عمل آمده است.

به گفته وی، در جریان این بازرسی‌ها، تخلفاتی نظیر کم‌فروشی، گران‌فروشی و فروش اجباری نان کنجدی در برخی واحدها شناسایی و با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه عرضه نان باید مطابق نرخ‌های مصوب و بر اساس انتخاب مشتری انجام شود، افزود: هرگونه افزایش خودسرانه قیمت یا تحمیل نوع خاصی از نان به خریداران، تخلف محسوب شده و با آن برخورد خواهد شد. همچنین از شهروندان خواسته شده در صورت مشاهده موارد مشابه، موضوع را از طریق مسیرهای قانونی گزارش دهند تا پیگیری لازم انجام گیرد.

گفتنی است  تداوم نظارت‌ها، شفافیت در قیمت‌گذاری و پاسخگویی به مطالبات مردمی می‌تواند نقش مؤثری در ساماندهی وضعیت نانوایی‌ها در سطح استان مازندران داشته باشد. در عین حال، همراهی صنف خبازان با قوانین و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان، از مهم‌ترین عوامل در کاهش نارضایتی‌ها و حفظ اعتماد عمومی خواهد بود.

با توجه به اهمیت نان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اقلام سبد غذایی خانوار، انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول با جدیت بیشتری این موضوع را دنبال کرده و زمینه دسترسی عادلانه و آسان مردم به نان باکیفیت و با قیمت مناسب را فراهم کنند.

 

شماری از شهروندان مازندران در روزهای اخیر نسبت به رویه برخی نانوایی‌ها در این شهرستان اعتراض کرده‌اند؛ موضوعی که به گفته آنان، به نارضایتی عمومی دامن زده است. بر اساس گزارش‌های مردمی، برخی خبازان بدون درخواست مشتری اقدام به پخت نان کنجدی کرده و آن را با قیمتی تا دو برابر نان ساده عرضه می‌کنند.

به گفته شهروندان، این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از خریداران تمایلی به خرید نان کنجدی ندارند و ترجیح می‌دهند نان معمولی را با قیمت مصوب تهیه کنند. با این حال، در برخی موارد، مشتریان ناچار به خرید نان گران‌تر شده یا با کمبود نان ساده مواجه می‌شوند.

 

انتهای پیام/