logo

کد خبر : 38994
تاریخ خبر : 1404/10/14
صف بازاریان از اغتشاشگران جداست
رئیس اتاق اصناف ایران:

صف بازاریان از اغتشاشگران جداست

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به مطالبات اقتصادی بازاریان گفت: صف کسبه از اغتشاشگران جداست و اصناف همواره در کنار نظام بوده‌اند.

به گزارش مازنداصناف و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران - قاسم نوده فراهانی بیان کرد: نوسانات ارزی طی چند ماه گذشته اقتصاد کشور را دچار مشکلات جدی کرده است. از یکسو قدرت خرید مردم به‌ویژه کسانی که درآمد ثابت دارند تحلیل رفته و از سوی دیگر فعالان اقتصادی هم از افزایش مداوم قیمت‌ها ناراضی هستند و بعضاً دست از فروش کالا می‌کشند. آنها می‌گویند اگر کالایی را بفروشم، نمی‌توانم با پول آن دوباره همان جنس را جایگزین کنم چرا که قیمت‌ها مدام در حال افزایش است.


این مشکلات باعث شد طی روزهای گذشته اعتراضاتی از سوی کسبه شکل بگیرد که در مقابل، مسئولان هم قول پیگیری داده‌اند و اقداماتی دراین زمینه در دست اجراست. با این حال برخی جریان‌های نشان‌دار که در بسیاری از موارد، مستقیماً از خارج از کشور هدایت می‌شوند یا در حالت خوشبینانه، فریب خورده‌اند، در حال تلاش برای منحرف کردن مطالبات اقتصادی مردم و فعالان اقتصادی به سمت اغتشاش و بر هم زدن امنیت عمومی هستند؛ وضعیتی که گره مشکلات اقتصادی را برای مردم و کسبه پیچیده‌تر می‌کند.


بازاریان با مشاهده این جریان‌سازی‌ها، حالا ضمن مطالبه خواسته‌های اقتصادی خود، با قاطعیت از اغتشاشگران اعلام برائت کرده‌اند و همین موضوع باعث عصبانیت ضدانقلاب شده است.


دولت مزاحم نباشد
رئیس اتاق اصناف ایران در این زمینه ضمن تأکید بر اینکه مطالبات اصناف، کاملاً اقتصادی است، اظهار کرد: اصلی‌ترین و نخستین درخواست ما این است که دولتی‌ها در امور اصناف دخالتی نداشته باشند.


وی افزود: به طور نمونه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری از اقداماتی که براحتی ایجاد تنش می‌کند، دست بردارد. وزارت راه و شهرسازی نیز همان‌طور که قول داده بود برای مشاورین املاک مشکلات صنفی ایجاد نکند.


رئیس اتاق اصناف ایران به مشکلات مالیاتی بازاریان هم اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات اصناف به سازمان امور مالیاتی برمی‌گردد. قرار است مالیات بر ارزش افزوده را از سال آینده بدون اینکه زیرساخت‌اش آماده باشد، به شیوه جدیدی اجرائی کنند.


نوده فراهانی ادامه داد: همین سازمان ۵۰ درصد جرایم مالیاتی را قبلاً می‌بخشید ولی دیگر این کار را نمی‌کند و دریافت مالیات و جرایم‌اش را هم عقب می‌اندازد. البته رئیس جمهور قرار شده که این مشکل را حل کند.


نوسانات ارزی مهار شود
وی افزود: دومین درخواست مهم اصناف هم مهار گرانی است. مردم از گرانی کالا عذاب می‌کشند و این گرانی‌ها نیز به نوسانات ارزی برمی‌گردد.


رئیس اتاق اصناف ایران یادآور شد: من به آقای همتی هم گفتم که شما قبلا رئیس بانک مرکزی بوده‌اید و الان هم دوباره به بانک مرکزی برگشته‌اید. هم بیرون را دیدید و هم داخل را. مشکل این است که ارز نابسامان بازار را به هم ریخته است. شما ارز را حتی ۱۵۰ هزار تومان یا هر قیمتی که شد فقط ثابت نگه دارید تا اصناف تکلیف خود را بدانند. در شرایطی که نرخ ارز هر روز افزایش داشته باشد کاسبی ممکن نیست.


برائت از اقدامات آشوبگران
نوده فراهانی با بیان اینکه کسب و کار به دو عامل مهم یعنی امنیت و اقتصاد وابسته است، تصریح کرد: ما کاملاً مخالف هر نوع اغتشاشی هستیم و اعتراض کسبه را اقدامات آشوبگران کاملاً جدا می‌دانیم.


وی توضیح داد: آشوبگران با اقداماتشان به اصناف ضربه می‌زنند. این افراد به زور از کسبه می‌خواهند که فعالیت‌شان را تعطیل کنند و حتی شیشه‌های مغازه‌ها را می‌شکنند و به اماکن آنها آسیب می‌زنند.


این مقام صنفی درخصوص حل مشکلات اصناف هم گفت: من به رئیس‌جمهور پیشنهاد دادم تا برای حل مشکلات کنونی یک کارگروه مشترک ایجاد شود و رئیس‌جمهور هم دستور آن را صادر کرد. درنتیجه از (یکشنبه) این کارگروه برای رسیدگی به مشکلات اصناف و اعتراض بازاریان فعالیت خود را شروع می‌کند. مسئول این کارگروه هم آقای محمدصادق مفتح، معاون بازرگانی وزارت صمت است. چندین وزیر از جمله وزیر امور اقتصادی هم در این کارگروه حضور دارند که منحصراً وظیفه رسیدگی به مشکلات کنونی بازاریان را برعهده ‌دارند.


اصناف در کنار نظام هستند
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به حمایت مقام معظم رهبری از مطالبات به حق بازاریان هم گفت: همان‌طور که حضرت آقا هم اشاره فرمودند، اصناف همواره در کنار نظام بوده‌اند و صف کسبه از اغتشاشگران جداست.


نوده فراهانی خاطرنشان کرد: از قبل از انقلاب و فعالیت‌های انقلابی سال ۵۷ گرفته تا دوران هشت سال دفاع مقدس و مخصوصاً در دوران کرونا، کسبه و اصناف واقعاً از خود گذشتگی کردند. در دوران کرونا که فقط یکسوم کارمندان دولت سرکار حاضر می‌شدند و تمام کارمندان حقوق می‌گرفتند، بازاری‌ها با وجود تعطیلی کسب و کار و پرداخت بیمه و... با دولت همکاری کردند تا این مشکل هم سپری شد.

انتهای خبر/