logo

کد خبر : 38739
تاریخ خبر : 1404/08/14
نان‌های محلی مازندران دوباره به سفره مردم برمی‌گردند
احیای طعم سنت در روستاهای گردشگرپذیر استان؛

نان‌های محلی مازندران دوباره به سفره مردم برمی‌گردند

طرح احیای نان‌های محلی با هدف حفظ میراث غذایی، تقویت اقتصاد بومی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار در مناطق گردشگری و کوهستانی مازندران آغاز شد.

به گزارش مازنداصناف، محمدعلی رمضانی، سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی مازندران از آغاز اجرای طرح احیای نان‌های محلی و توسعه اشتغال در مناطق گردشگری استان خبر داد.

وی گفت: این طرح در راستای مأموریت‌های استاندار مازندران و با هدف ساماندهی واحدهای خبازی نوع شش (آزادپز) اجرا می‌شود.

به گفته رمضانی، تاکنون ۹۸ درصد واحدهای آزادپز استان ساماندهی شده و در سامانه «سیما» به ثبت رسیده‌اند و هیچ محدودیتی برای فعالیت آن‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به اهمیت نان‌های محلی در حفظ فرهنگ غذایی و رونق اقتصاد بومی افزود: در قالب این طرح، احداث نانوایی‌های محلی با حداقل هزینه و با همکاری نهادهایی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد دنبال می‌شود تا از ظرفیت و مهارت افراد تحت پوشش، به‌ویژه زنان سرپرست خانوار، برای ایجاد اشتغال و توانمندسازی اقتصادی استفاده شود.

رمضانی همکاری دستگاه‌های مختلف را در تحقق این طرح ضروری دانست و گفت: با مشارکت اداره‌کل میراث فرهنگی و اتحادیه نانوایان استان، عرضه و ترویج نان‌های محلی متناسب با ذائقه گردشگران در روستاها و مناطق توریستی در دستور کار قرار گرفته است.

سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی مازندران در پایان افزود: در نشست اخیر دستگاه‌های اجرایی استان، راهکارهای اجرایی و چالش‌های پیش‌روی طرح بررسی شد تا زمینه گسترش نانوایی‌های محلی و رونق تولید نان‌های سنتی در مازندران فراهم شود.

انتهای خبر/