logo

کد خبر : 38604
تاریخ خبر : 1404/06/26
امکان ترخیص مستقیم فرآورده‌های خام دامی در مازندران
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران خبر داد؛

امکان ترخیص مستقیم فرآورده‌های خام دامی در مازندران

در اقدامی بی‌سابقه و تأثیرگذار، اداره کل دامپزشکی استان مازندران موفق شد برای نخستین بار امکان ترخیص فرآورده‌های خام دامی وارداتی را مستقیماً در داخل استان فراهم کند؛ اقدامی که نقش مهمی در تسریع فرآیند تولید و افزایش صادرات محصولات نهایی از جمله کنسرو ماهی ایفا می‌کند.

به گزارش مازنداصناف، اداره کل دامپزشکی استان مازندران با پیگیری‌های مستمر خود، موفق شد امکان ترخیص فرآورده‌های خام دامی وارداتی را به طور مستقیم در داخل استان فراهم آورد؛ این اقدام که برای اولین بار در مازندران محقق شده است، فرصت بسیار مناسبی برای افزایش سرعت فرآیندهای تولید و صادرات در حوزه صنایع غذایی به ویژه محصولات دریایی ایجاد کرده است.

دکتر آقاپور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگاران با اعلام این خبر بیان کرد: با تلاش‌های فراوان، توانستیم برای اولین بار در استان امکان ترخیص ماهی‌های خام وارداتی را پس از انجام نمونه‌برداری و آزمایشات لازم، در داخل استان و توسط اداره قرنطینه مازندران فراهم کنیم.

وی افزود: این اقدام سهم بزرگی در افزایش صادرات محصولات نهایی استان دارد و تسهیل فرآیند ترخیص، فرصت بسیار مغتنمی است که با پیگیری‌های مستمر ما برای استان ایجاد شده است.

آقاپورکاظمی همچنین به روند رو به رشد صادرات کنسرو ماهی از استان در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۲۹۰ هزار کیلوگرم کنسرو ماهی از مازندران به کشورهای هدف صادر شده است و امید است با اجرای این طرح جدید، شاهد رشد چشمگیر این صادرات باشیم.


       

حمایت تولیدکنندگان؛ صرفه‌جویی در زمان و هزینه

در ادامه این گزارش، اسکندری، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت پروتئین فارس (با برند ویلورا) ضمن قدردانی از حمایت‌های اداره کل دامپزشکی، تأثیر مثبت این اقدام را بر روند تولید و صادرات شرکت خود تشریح کرد.

وی گفت: «شرکت ویلورا» که از سال ۱۴۰۱ به طور رسمی فعالیت خود را در تولید کنسرو ماهی آغاز کرده است، محصولات خود را به کشورهای اوراسیا، روسیه، ارمنستان، بحرین و عراق صادر می‌کند.

اسکندری ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات ما دپو شدن محصولات وارداتی به ویژه ماهی در گمرک بندرعباس بود که این امر باعث معطلی طولانی و هزینه‌های اضافی می‌شد. با پیگیری‌های انجام شده و همکاری مدیرکل دامپزشکی استان، توانستیم محموله‌ها را مستقیماً به کارخانه وارد و تخلیه کنیم.

مدیرعامل شرکت ویلورا با بیان اینکه این اقدام باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های دموراژ و انبارداری شده و روند کاری را سرعت بخشیده، گفت: قبلاً محموله‌ها ماه‌ها در کانتینرها معطل می‌ماندند و هزینه‌های سنگینی به ما تحمیل می‌کرد.

وی در پایان تأکید کرد: اولین مجوز ترخیص مستقیم طی چند روز آینده صادر خواهد شد و این رویه جدید تأثیر قابل توجهی بر روند تولید و صادرات ما خواهد داشت. از مسئولین اداره کل دامپزشکی مازندران به خاطر حمایت و همکاری صمیمانه‌شان صمیمانه تشکر می‌کنم.

       

 

اشتغال‌زایی و نقش کلیدی در صادرات

شرکت پروتئین فارس با برند ویلورا با اشتغال‌زایی مستقیم برای ۷۷ نفر و همکاری غیرمستقیم با بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از فعالان اقتصادی استان، یکی از واحدهای تولیدی مهم در حوزه صنایع غذایی مازندران محسوب می‌شود و نقش چشمگیری در رشد صادرات کنسرو ماهی از این استان ایفا کرده است.


با فراهم شدن امکان ترخیص مستقیم فرآورده‌های خام دامی در استان، انتظار می‌رود سرعت تولید و صادرات در مازندران بهبود یابد و نقش استان به عنوان یکی از قطب‌های مهم صنایع غذایی و صادراتی کشور بیش از پیش تثبیت شود. این اقدام نمونه‌ای موفق از هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در حمایت از تولید و اقتصاد منطقه است.

انتهای خبر/