logo

کد خبر : 38567
تاریخ خبر : 1404/06/14
صادرات ته‌لنجی، چالش جدی ورود کیوی و مرکبات مازندران به بازارهای جهانی
رئیس اتاق بازرگانی مازندران هشدار داد:

صادرات ته‌لنجی، چالش جدی ورود کیوی و مرکبات مازندران به بازارهای جهانی

رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان این که، تسهیل صادرات محصولات استان با همکاری گمرک آستارا در دستور کار قرار گرفته است، گفت: صادرات ته‌لنجی و کولبری کیوی و مرکبات چالش جدی ورود این محصولات به بازارهای جهانی است.

به گزارش مازنداصناف و به نقل از خبرگزاری ایرنا - علی تقی پور روز پنجشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری با هشدار نسبت به صادرات غیرمجاز محصولات باغی، اعلام کرد: صادرات این محصولات با برگ به دلیل احتمال انتقال آفات ممنوع است و صدور برگ قرنطینه باید صرفاً در استان‌های تولیدکننده انجام شود.

وی با اشاره به ضرورت رصد آفت مگس مدیترانه توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و باغداران، گفت: رعایت شیوه‌نامه‌های جهانی در تولید کیوی موجب شده صادرات این محصول از مازندران در شرایط مطلوبی قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران همچنین نسبت به صادرات ته‌لنجی و کولبری کیوی در بازه ممنوعه ۱۵ تیر تا ۱۵ مهر هشدار داد و تأکید کرد: این اقدام می‌تواند بازار جهانی ایران را با خطر جدی مواجه کند و موجب افت قیمت محصول در فصل صادرات شود.

تقی‌پور گفت: این استان آمادگی دارد زمین لازم برای طرح‌های زیرساختی صادرات در گمرک آستارا را در اختیار قرار دهد.

 

وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از قاچاق و تغییر محصولات باغی در زمان حمل، افزود: صدور برگ قرنطینه باید صرفاً در استان‌های تولیدکننده انجام شود و صدور آن در استان‌های غیرتولیدکننده موجب افت کیفیت و از دست رفتن بازارهای صادراتی خواهد شد.

 طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان، ۲۵هزار هکتار نارنگی است که با توسعه و احیاء باغ مرکبات طی سه سال گذشته سطح باغ های نارنگی زودرس استان به ۱۲ هزار هکتار افزایش یافت.

نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ های مازندران هستند و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود. در میان نارنگی ها ارقام ایواساکی، میاگاوا، اکتیو و هوشیموتو در باغ های مرکبات مازندران زودرس محسوب می شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می شود.

انتهای خبر/