وی افزود: برآورد میشود در کشت اول، بین ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج سفید تولید شود، در صورتی که سرانه مصرف برنج ۳۵ کیلوگرم و جمعیت کشور حدود ۹۰ میلیون نفر در نظر گرفته شود، حداکثر نیاز سالانه کشور حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج خواهد بود.
حاجیپور گفت: در حال حاضر اگر برنج با قیمت ۱۸۰ هزار تومان در هر کیلوگرم فروخته شود، سود خالص کشاورز تنها ۲۰ هزار تومان است که رقم چشمگیری نیست و نیازمند مدیریت هوشمندانه بازار است.
وی با اشاره به شرایط تورمی کشور تأکید کرد: نباید اجازه داد که قیمت حبابی ۳۵۰ هزار تومانی در بازار برنج ایجاد شود و از طرف دیگر نباید قیمتی تعیین شود که کشاورز حتی به سود منطقی نیز نرسد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید با خرید تضمینی و دخالت در بازار از طریق شبکههای مصرفی مانند میادین میوه و ترهبار و خرید سازمانها و نهادهای پرمصرف، بازار برنج را کنترل کند تا کشاورزان متضرر نشوند.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
انتهای خبر/