logo

کد خبر : 38169
تاریخ خبر : 1404/02/17
 اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور:

اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با بیان‌این‌که اصلاح رویکردها در مناطق آزاد آغاز شده است، گفت: مناطق آزاد جایی برای تولید کالاهای مورد استفاده بازار داخلی نیستند و باید محلی برای تولید صادرات‌گرا باشند.

به گزارش مازنداصناف و به نقل از ایرنا- رضا مسرور امروز -چهارشنبه- در کارگروه توسعه صادرات مازندران اظهار کرد: کالاها و محصولاتی که در مناطق آزاد تولید می‌شوند باید اهداف صادراتی داشته باشند و تولید در این مناطق در مسیر صادرات انجام شود.

وی با اشاره به آغاز فعالیت سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران افزود: در پس‌کرانه بندر امیرآباد فقط باید صنایع صادراتی قرار بگیرند و انتظار داریم در این محدوده صنایع وارداتی مستقر نشوند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور خاطرنشان کرد: هر یک متر مربع زمین در مازندران بسیار ارزشمند است. بنابراین باید هزینه فرصت را در این استان مد نظر قرار دهیم. یعنی بهترین کاربری که در یک متر مربع زمین مازندران نتیجه می‌دهد را برای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد مازندران جذب کنیم.

مسرور با اشاره به ظرفیت‌های متنوع و متعدد مازندران برای فعالیت‌های اقتصادی تصریح کرد: مدیریت یعنی بهره‌برداری خردمندانه از ظرفیت‌ها و بر اساس این تعریف باید ببینیم ظرفیت مازندران در چه بخش‌هایی برجسته‌تر است و بر این اساس چه کارهایی می‌توان در منطقه آزاد مازندران انجام داد.

پیگیری برای راه‌اندازی خط دریایی گردشگری

وی افزود: نخستین موضوعی که در مازندران اهمیت زیادی دارد گردشگری است. اما در بخش گردشگری دریایی کار خاصی در استان‌های شمالی انجام ندادیم که می‌طلبد در این بخش کارهای جدی صورت بگیرد.

اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است

این مسوول ادامه داد: در سفری که سه هفته پیش به ماخاچ‌قلعه داغستان داشتم یکی از موضوعاتی که از سوی مقابل مطرح شد و برای تحقق آن اعلام آمادگی کردند، ایجاد خط دریایی بین داغستان و گیلان و مازندران بود. این موضوع باید به طور جدی مورد توجه مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد مازندران باشد تا محقق شود.

بهره‌گیری از موقعیت راهبردی

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، قرار داشتن مازندران در مسیر کریدور شمال-جنوب و طرح «یک کمربند، یک جاده» را ظرفیت برجسته دیگر برای منطقه آزاد مازندران عنوان کرد و گفت: کریدور شمال-جنوب و کریدور «یک کمربند، یک جاده» که با سرمایه‌گذاری ۹۰۰ میلیارد دلاری چینی‌ها در حال اجرا است، فرصت مناسبی برای منطقه آزاد مازندران ایجاد می‌کند که نگاه ویژه‌ای به نقش‌آفرینی در فعالیت این کریدورها داشته باشد.

اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است

مسرور افزود: باید حتما یکی از شاخه‌های مسیر شمال-جنوب را از طریق امیرآباد وارد کشورهای شمال اروپا کنیم. از این طریق می‌توانیم درآمد ارزی مناسبی داشته باشیم. یکی از مهم‌ترین برنامه‌های منطقه آزاد مازندران باید همین موضوع باشد و در بندر امیرآباد باید به این موضوع پرداخته شود.

تقویت صادرات هوایی در استان

وی به جایگاه مازندران در کشاورزی اشاره کرد و گفت: در بخش کشاورزی مازندران چند کار جدی باید صورت بگیرد. یکی این که برای انتقال کالا به کشورهای حاشیه دریای کاسپین مثل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان زیرساخت‌های مورد نیاز را تامین کنیم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور ادامه داد: زیرساخت صادرات در این بخش صرفا داشتن تجهیزات صادرات دریایی نیست. بلکه زیرساخت صادرات هوایی را نیز باید فعال کنیم.

مسرور گفت: ماه گذشته نخستین کارگو هوایی استان گیلان بین ماخاچ‌قلعه و رشت فعال شد. نیاز است که فرودگاه ساری نیز به داغستان متصل شود و یکی از موضوعاتی که هیئت مدیره منطقه آزاد مازندران حتما باید به آن توجه داشته باشد همین نکته است.

حمایت از بخش خصوصی

این مسوول با اشاره به حضور فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در نشست کارگروه توسعه صادرات مازندران، تصریح کرد: توسعه در هر کشوری از طریق بخش خصوصی صورت می‌گیرد. در حالی که کل اعتبارات دولتی مازندران حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است، در یکی از مناطق آزاد ایران یک مورد سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی داریم. بنابراین ضروری است که از ظرفیت بخش خصوصی در منطقه آزاد مازندران به درستی بهره گرفته شود.

اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است

وی با بیان این‌که توسعه باید از طریق بخش خصوصی صورت بگیرد، گفت: در هر جای دنیا که توسعه صورت گرفت از طریق بخش خصوصی بود. در منطقه آزاد مازندران باید فرآیندهای مربوط صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری به گونه‌ای طراحی شود که متقاضیان سرمایه‌اری خیلی راحت و آسان مجوز دریافت کنند.

مسرور ادامه داد: در سازمان منطقه آزاد مازندران نباید وقت را تلف کنیم. حداکثر در یک ماه آینده گمرک منطقه در مرز قرار بگیرد و رویه‌های تجاری و ترانزیتی را اجرا کند و در همین مدت مازندران به سامانه ثبت شرکت‌های کشور وصل شود.

این مسوول خاطرنشان کرد: نخستین فرآیندی که یک سرمایه‌گذار در مناطق آزاد باید انجام دهد ثبت شرکت است. بنابراین انتظار می‌رود اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد مازندران همه اقدامات و پیگیری‌های لازم در این زمینه را تا یک ماه آینده انجام دهند و به نتیجه برسانند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور همراهی دستگاه‌های مرتبط با تحویل اراضی ملی به مناطق آزاد را در شتاب گرفتن فعالیت‌ها ضروری برشمرد و گفت: طبق قانون اراضی ملی موجود در محدوده‌های مناطق آزاد، باید تحویل این مناطق شود تا سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

وی افزود: انتظار داریم در منطقه آزاد مازندران این موضوع در کمترین زمان نهایی شود. زیرا فرآیند توسعه‌ مناطق آزادی که در تحویل اراضی ملی دچار مشکل بودند به تعویق افتاد. نیاز است در این بخش پیگیری و حمایت لازمذ از منطقه آزاد مازندران انجام شود.

پیگیری برای افزایش گستره منطقه آزاد در مازندران

مسرور تصریح کرد: ظرفیت مازندران بیشتر از این است که یک‌هزار و ۶۰۵ هکتار از آن شامل ضوابط و مزایای منطقه آزاد شود. بنابراین یکی از اولویت‌های هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مناطق مازندران باید این باشد که نقاط دیگری از این استان که مستعد الحاق به منطقه آزاد هستند را شناسایی و معرفی کنند.

اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است

وی افزود: باید جاهای دیگری از این استان که می‌توانند به این منطقه اضافه شوند و از قوانین و مقررات منطقه آزاد استفاده کنند را زیر پوشش این سازمان آورد. اما تحقق این هدف به برنامه‌ریزی و مطالعات لازم نیاز دارد.

ضرورت تاسیس شرکت مدیریت صادرات در مازندران

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با تاکید بر لزوم تاسیس یک شرکت مدیریت صادرات در مازندران تصریح کرد: ما در مازندران شرکت مدیریت صادرات نداریم. در حالی که باید مثل همه کشورهای توسعه‌یافته، مسائل مربوط به تولید، عرضه، بازاریابی و تجاری‌سازی توسط شرکت‌های قوی مدیریت صادرات انجام شود.

این مسوول ادامه داد: در شورای عالی مناطق آزاد، برای همه مناطق آزاد کشور یک مجوز شرکت مدیریت صادرات از سازمان توسعه تجارت دریافت کردیم. بنابراین اعضای هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد مازندران پیگیری باشند تا نخستین شرکت مدیریت صادرات این استان در منطقه آزاد مازندران راه‌اندازی شود.

فرآیند انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره

وی درباره روند انتخاب اعضای هیئت مدیره منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران گفت: مناطق آزاد جای تخصص‌گرایی است و اعضای هیئت مدیره منطقه آزاد مازندران نیز بر اساس ۲ معیار بومی بودن و تخصص انتخاب شدند.

مسرور افزود: در یک سازمان نوپا باید شخصی مدیریت را بر عهده بگیرد که همه فرآیندها را بشناسد. دلیل انتخاب آقای افقی برای مدیرعاملی منطقه آزاد مازندران این بود که همه فرآیندهای مناطق آزاد را می‌شناسد.

اصلاح رویکرد در مناطق آزاد کشور آغاز شده است

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان این‌که سازمان منطقه آزاد مازندران باید هسته تحول این استان باشد اظهار کرد: انتظار این است که اعضای هیئت مدیره از امروز به بعد همه تلاش‌شان توسعه مازندران از طریق منطقه آزاد مازندران باشد.

مسرور اظهار کرد: امیدواریم که اعضای هیئت مدیره بتوانند با حمایت، همراهی و همدلی که در استان وجود دارد اهداف ترسیم شده برای این سازمان را محقق کنند و با تلاش‌شان منطقه آزاد مازندران بدرخشد. باید از ظرفیت مدیران و نمایندگان استان بهره گرفته شود و ما هم در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد حواس‌مان به سازمان منطقه آزاد مازندران است تا جزو بهترین مناطق آزاد کشور باشد به یکی از الگوهای کشور تبدیل شود.

گفتنی است طرح منطقه آزاد تجاری-صنعتی سه لکه‌ای یا سه نقطه‌ای مازندران که هفتم شهریور ۱۴۰۳ اساسنامه آن با امضای معاون اول رئیس‌جمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد، مجموعا یک‌هزار و ۶۰۵ هکتار مساحت دارد که در سه نقطه از استان قرار گرفته است. مزایای بهره‌مندی از این طرح فقط شامل سه نقطه محدود در بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار مساحت، منطقه ساحلی چپکرود جویبار تا میرود شهرستان بابلسر با ۴۶۱ هکتار مساحت و محوطه بندر نوشهر با ۸۴ هکتار مساحت می‌شود و ارتباطی به مناطق خارج از این محدوده‌های بندری ندارد.

انتهای خبر/