logo

کد خبر : 38083
تاریخ خبر : 1404/01/20
ماسه‌خواری در سواحل بابلسر؛ از شایعه تا واقعیت

ماسه‌خواری در سواحل بابلسر؛ از شایعه تا واقعیت

برداشت و حمل چندین کامیون ماسه از زمینی ساحلی در بابلسر طی روزهای اخیر مورد اعتراض اهالی این منطقه قرار گرفته است، اما مسئولان می‌گویند این برداشت ماسه با مجوزهای قانونی و برای نظافت منطقه در حال انجام است.

به گزارش مازنداصناف، تعدادی از ساکنان بابلسر طی روزهای اخیر به روند برداشت ماسه از زمینی ساحلی در این محدوده معترض شده‌اند و از مسئولان خواسته‌اند که نسبت به جلوگیری از ادامه این روند اقدامات لازم را انجام دهند.

شهر ساحلی بابلسر یکی از شهرهای زیبا و پرجاذبه در زمینه گردشگری مازندران است که در کنار دریای خزر با جاذبه ها و زیبایی های طبیعی و مواهب خدادادی سالانه مسافران و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به سمت خود جذب می کند. رودخانه بابلرود که از وسط این شهر می‌گذرد، شهر را به ۲ قسمت تقسیم می‌کند و ۲ پل زیبا بر روی این رود که یکی توسط متخصصان آلمانی و دیگری توسط متخصصان ایرانی ساخته شده منحصر به فرد است.

با این حال شنیده‌ها حاکی است که برداشت ماسه در یکی از مناطق ساحلی بابلسر شروع شده و عده‌ای از اهالی معتقدند که این اقدام برای نظافت ساحل نیست و آن را غیرقانونی و در تضاد با مقررات زیست‌محیطی می‌دانند.

معترضان برداشت بی‌رویه ماسه را عامل فرسایش زمین و آسیب رساندن به محیط زیست می‌دانند. همچنین آسیب تردد روزانه چندین کامیون از جاده‌ مجاور ساحل به زیرساخت راه نیز از دیگر دلایل اعتراض آن‌ها بیان شده است.

در این ارتباط فیلمی در ۲۴ ساعت گذشته در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که یک شهروند با انتشار مطلب کوتاه از ساحل بابلسر ادعای ماسه خواری را در ساحل منطقه علی آباد میر مطرح می کند.

ماسه‌خواری در سواحل بابلسر؛ از شایعه تا واقعیت

ماسه خواری صحت دارد؟

با این حال رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار با رد شایعه ماسه خواری که در شبکه های اجتماعی منتشر شد، گفت: فیلم منتشر شده مربوط به پاک سازی زباله های ساحل خزر است که توسط شهرداری بابلسر انجام شد.

حسین پورحسین روز چهارشنبه‌ در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فیلم منتشر شده هیچ ارتباطی با سرقت یا ماسه خواری در ساحل بابلسر ندارد.

وی گفت: بعد از پایان تعطیلات نوروزی پاک سازی سواحل در دستور کار قرار گرفت که شهرداری بابلسر همه زباله های ساحل را جمع آوری کرد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار با بیان این مطلب که حجم زیادی از زباله های کنار ساحل در داخل کسیه های زباله جمع آوری شده است، اظهار کرد: بخشی از زباله ها که در کنار ساحل رها شده بود با یک لایه نازک ماسه توسط بیل مکانیکی جمع آوری شد.

پورحسین ادامه داد: این اقدام شهرداری بابلسر تخلف و سهل انگاری بود که بار دیگر نباید تکرار شود تا شائبه سرقت ماسه در ساحل بابلسر ایجاد نشود.

این مقام مسوول تصریح کرد: طی نامه کتبی به شهرداری بابلسر از آنها خواسته شد که در مراحل بعدی پاک سازی ساحل به طور حتمی نماینده منابع طبیعی باید حضور داشته باشد.

 

لزوم بازپس‌گیری اراضی ساحلی

رییس کل دادگستری مازندران پیش تر اعلام کرده بود همه دستگاه های اجرایی بدون اتلاف وقت نسبت به بازپس گیری اراضی ملی ساحلی اقدام کنند.

براساس تبصره ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۶۳ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی تمامی وزارتخانه‌ها، سازمانها، شرکتها، مؤسسات وابسته به دولت موظف شدند که تا پایان برنامه چهارم توسعه کشور، فاصله ۶۰ متر از محل تراز تعیین شده و ماقبل آن تا دریا را آزاد کنند و تأسیساتی که الزاماً برای انجام وظایف قانونی باید در محدوده یاد شده باقی بمانند، از شمول این تبصره مستثنی قرار گرفتند.

اما این مصوبه سال ۱۳۸۶ در عمل آنگونه که باید شکل اجرایی به خود نگرفته بود و بخش های مختلفی از سواحل دریا یا در اختیار نهادها و یا به صورت پلاژهای دولتی و خصوصی از دسترس عمومی خارج بود به طوری که تقریباً بخش اعظم سواحل استان به خصوص مناطق جذاب گردشگری غیرقابل دسترسی بود.

متاسفانه در این میان عده ای از متصرفان به آنکه حکم قضایی برای آزاد سازی حریم ساحلی صادر شده اما برابر گزارش های رسمی برخی از مسوولان متولی نسبت به اجرای احکم از خود تعلل نشان داده و کماکان این اراضی ملی که جزو اموال انفال و متعلق به دولت بوده تحت تصرف خود قرار داده اند.

ماسه‌خواری در سواحل بابلسر؛ از شایعه تا واقعیت

نام قدیم شهر ساحلی بابلسر ‘مشهد سر’ بوده است که در سال ۱۳۱۱ به بابلسر تغییر نام یافت. شهرستان بابلسر دارای سه بخش مرکزی، رودبست و بهنمیر از مناطق زیبا و گردشگری مازندران است که از شمال به دریای خزر، از شرق به بهنمیر، از غرب به فریدونکنار و از جنوب به شهرکله بست متصل می باشد و فاصله این شهر ساحلی تا ساری مرکز استان حدود ۶۰ کیلومتر است.

شهر ساحلی بابلسر یکی از شهرهای زیبا و پرجاذبه در زمینه گردشگری مازندران است که در کنار دریای خزر با جاذبه ها و زیبایی های طبیعی و مواهب خدادادی سالانه مسافران و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به سمت خود جذب می کند.

رودخانه بابلرود که از وسط این شهر می‌گذرد، شهر را به ۲ قسمت تقسیم می‌کند و ۲ پل زیبا بر روی این رود که یکی توسط متخصصین آلمانی و دیگری توسط متخصصان ایرانی ساخته شده منحصر به فرد است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهیا خبر/