logo

کد خبر : 37781
تاریخ خبر : 1403/10/29
«نشان‌دار کردن مالیات» در مازندران به کجا رسید؟

«نشان‌دار کردن مالیات» در مازندران به کجا رسید؟

در مدت ۶ ماهه اجرای طرح کشوری "نشان دار کردن مالیات " در مازندران باهدف جلب مشارکت عمومی برای پرداخت مالیات تاثیرش را گذاشته به طوری که مودیان استان افزون بر۲ هزار میلیارد ریال از مالیات های خود را صرف اجرای طرح ها کرده اند.

به گزارش مازنداصناف، چهارم مردادماه در راستای مردمی کردن اقتصاد «طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها» به صورت رسمی رونمایی شد؛ بنا بر اعلام سیاستگذاران و مسئولان اقتصادی و همچنین کارشناسان حوزه مالیات طرح مزبور برای مودیان انگیزه بخش بوده و باعث می‌شود تا آن‌ها احساس کنند که می‌توانند در مسیر خدمات دولت و اولویت‌های پروژه‌های «ملی» و «استانی» نقش آفرینی کنند.

این طرح به عنوان یکی از پروژه‌های تحولی نظام مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۳ به حساب می‌آید که در مفهوم کلان خود امکان تخصیص مالیات‌های پرداختی به طرح های ملی و استانی توسط مودیان و تکمیل این طرح ها را فراهم کرده و به یکی از مطالبات جدی مودیان در خصوص اعلام محل هزینه‌کرد و مصرف درآمدهای مالیاتی به شکل موثر و عملیاتی پاسخ داده است.

مودیان برای شرکت در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها با ارائه فرم «تبصره ماده ۱۰۰» محل خرج کرد مالیات‌های پرداختی خودشان را با تخصیص آن به طرح‌های اولویت‌دار ملی و استانی تعیین می‌کنند و به این شکل مشارکت مؤثری در توسعه و اجرای طرح‌های سازنده در زمینه‌هایی مثل بهداشت و درمان، آموزش، راه و ترابری خواهند داشت.

«نشان‌دار کردن مالیات» در مازندران جواب داد؟

مدیر کل امور مالیاتی مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: اجرای طرح نشان دار کردن مالیات ها در این استان و روند شفاف سازی هزینه کرد باعث ایجاد میل و رغبت افراد در پرداخت مالیات ها شده است.

بهرام سلطانی افزود: این طرح که برای اولین بار در کشور اجرا شده، به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ این امکان را می‌دهد که از محل هزینه‌کرد مالیات پرداختی خود اطلاع حاصل کنند و همچنین پرداخت‌کنندگان مالیات می‌توانند به‌طور مستقیم تعیین کنند که مالیات آنها برای کدام بخش‌های عمومی یا پروژه‌های خاص هزینه شود.

وی ادامه داد: این طرح به‌عنوان یک ابزار شفاف‌سازی و مشارکت عمومی در تخصیص منابع دولت معرفی شده و هدف اصلی آن افزایش مسئولیت‌پذیری و نظارت بر نحوه خرج شدن مالیات‌ها است.

مدیر کل امور مالیاتی مازندران اظهار کرد:‌ طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها توانسته شفافیت، اعتماد عمومی و مشارکت مردم در تخصیص منابع را تقویت کند و امسال صد طرح زیرساختی مازندران از محل هزینه‌کرد درآمدهای مالیاتی معرفی شد که ۱۲ هزار و ۶۹۱ نفر از مودیان از این طرح استقبال کردند.

این مقام مسوول گفت :‌در نهایت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از مالیات پرداختی مودیان به این طرح اختصاص داده شده است.

سلطانی افزود: از میان طرح‌های زیرساختی، پروژه‌های مربوط به آموزش و پرورش و حمل و نقل تأمین اعتبار ۱۰۰ درصدی یافته‌اند و مودیان از این بابت ابراز رضایت کرده‌اند.

وی گفت:‌ بیش از ۳۰ میلیارد ریال از مالیات‌های مشاغل برای تامین مالی تعداد سه طرح در حوزه زیرساخت حمل و نقل (احداث راه، رفع نقاط حادثه‌خیز و ...) توسط مودیان انتخاب شده است.

مدیر کل امور مالیاتی مازندران ادامه داد: افزون بر ۱۱۹ میلیارد ریال از مالیات‌های مشاغل برای تامین مالی تعداد ۱۵ پروژه در حوزه آموزش و پرورش و بالغ بر ۴۸۹ میلیارد ریال از مالیات‌های مشاغل برای تامین مالی تعداد ۴۰ پروژه در حوزه تأمین آب (آبرسانی، کشاورزی و محیط زیست، آب و فاضلاب) توسط مودیان انتخاب شده است.

وی گفت که در حوزه بهداشت و درمان نیز بالغ بر ۵۶ میلیارد ریال از مالیات‌های مشاغل برای تامین مالی تعداد ۲ طرح (احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت، اورژانس) توسط مودیان انتخاب شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای خبر/