logo

کد خبر : 37694
تاریخ خبر : 1403/10/02
کدام شغل ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می شوند؟
همزمان با گسترش تکنولوژی و فناوری های جدید؛

کدام شغل ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می شوند؟

همزمان با گسترش تکنولوژی و فناوری های جدید و تاثیر آن بر کیفیت زندگی انسان ها، بسیاری از مشاغل موجود نیز دچار تغییرات شده و برخی مشاغل با کاهش تقاضا روبه رو خواهند شد.

به گزارش مازنداصناف، همزمان با گسترش تکنولوژی و فناوری های جدید و تاثیر آن بر کیفیت زندگی انسان ها، بسیاری از مشاغل موجود نیز دچار تغییرات شده و برخی مشاغل با کاهش تقاضا روبه رو خواهند شد.

در آینده نزدیک بسیاری از مشاغل به سبب پیشرفت علم و تکنولوژی و ساخته‌شدن برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های متفاوت از بین خواهند رفت و جزو شغل های کم درآمد در آینده را خواهند گرفت و یا با مشاغل دیگری جایگزین خواهند شد.

سیر تحول در عرصه تکنولوژی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی انسان ها باعث شده تا در بسیاری از مشاغل موجود نیز تغییراتی ایجاد شود.
آمار مجمع جهانی اقتصاد حاکی از آن است که ۷۱ میلیون شغل به دلیل تاثیری که از تکنولوژی میپذیرند تا سال ۲۰۲۵ از بین خواهند رفت ولی درعین حال به واسطه بکارگیری تکنولوژی ها تا همین سال مشاغل جدیدی ایجاد می شوند که تعدادشان ۷۸ میلیون شغل است.
از نگاه کارشناسان در اثر جبر زمان و تغییراتی که در تکنولوژی حاصل می‌شود خیلی از مشاغل به تدریج از دور خارج می شوند و به تبع آنها مشاغل جدید و نو وارد می شوند.

در همین راستا، علی حسین شهریور – کارشناس حوزه کار، در ارزیابی ظهور مشاغل جدید در آینده گفت:درحال حاضر  پیش‌بینی دقیق از مشاغلی که تا ۵ سال آینده در کشور ما نابود می شوند و یا ظهور خواهند کرد سخت و دشوار است و این به دلیل پیچیدگی‌های متعدد اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژیکی و سیاسی است که بر بازار کار تأثیر می‌گذارند.
وی افزود:توسعه فناوری، هوش مصنوعی، اتوماسیون و دیجیتال‌سازی بسیاری از مشاغل سنتی را تحت تأثیر قرار داده و زمینه ایجاد مشاغل جدید را فراهم کرده است.
به گفته این کارشناس حوزه کار، تغییر ساختار اقتصادی ایران از اقتصاد دولتی به سمت اقتصاد بازار و خصوصی‌سازی می‌تواند به ایجاد مشاغل جدید در بخش خصوصی منجر شود.
شهریور با بیان اینکه تحریم‌ها و سیاست‌های بین‌المللی بر صادرات، واردات و سرمایه‌گذاری  و بازار کار تأثیر می‌گذارد، اظهار کرد:آهنگ رشد جمعیت و تحولات جمعیتی و تغییر ساختار سنی جمعیت می‌تواند بر تقاضا برای برخی مشاغل خاص تأثیر بگذارد.
او با بیان اینکه برخی مشاغل در آینده با کاهش تقاضا روبرو شوند، افزود: این مشاغل شامل مشاغل ساده است‌ که به راحتی می‌توان آن‌ها را اتوماتیک کرد، مانند برخی از مشاغل تولیدی و اداری، در مقابل مشاغل مرتبط با فناوری مانند برنامه‌نویسی، هوش مصنوعی، امنیت سایبری و طراحی وب با رشد چشمگیری مواجه خواهند شد.
به اعتقاد تحلیلگران و کارشناسان بازار کار با توجه به تحولات سریع تکنولوژیکی، تغییرات بازار کار، ظهور مشاغل جدید و نیاز روزافزون به نیروی کار ماهر، لازم است که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، اقدامات اساسی و همه جانبه را در دستور کار خود قرار دهد و با همکاری صنایع و بنگاه‌های اقتصادی، مشاغل جدید و نیازهای آینده بازار کار را شناسایی کند.
شبیه سازی، بیگ دیتا،هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، ربات های خودکار، یکپارچه سازی سیستم ها، رایانش ابری، تولید افزایشی، امنیت سایبری و اینترنت اشیاء را می توان از جمله تکنولوژی های کلیدی پایه های انقلاب صنعتی چهارم نام برد./ ایسنا

منبع: اتاق اصناف ایران

انتهای خبر/