به گزارش مازنداصناف، بررسی میدانی امروز پنجشنبه خبرنگار ما از بازار ماهی فروشی ساری و فریدونکنار استان مازندران نشان می دهد که قیمت ماهی سفید با وزن یک کیلو و ۲۰۰گرم به عنوان مهمترین گونه از ماهیان استخوانی دریای خزر که مناسب ترین گونه برای شکم پُر با سبزی پلو و از غذاهای اصلی مازندرانیها در شب یلدا است، باید هشت میلیون ریال پرداخت شود.
همین گونه ماهی با وجود تقاضای بالا ولی به دلیل داشتن تیغ های زیاد در چثه های ریز ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرمی ۲ میلیون و ۵۰۰ تا سه میلیون ریال عرضه می شود که به اعتقاد آشپز ها، نتنها برای شکم پُری مناسب نیست حتی خوردن آن بسیار سخت و حتی خطرناک است.
اگرچه طبق اظهارات رسمی آشپزهای مازندرانی با ماهی کفال نمی توان شکم پری درست کرد اما ماهی کفال دریایی بر خلاف گونه سفید که به مراتب تیغ کمتری دارد و یکی از گونه های پُر طرفدار در بازار ماهی فروشان مازندران است در چثه های ریز ۴۰۰ گرمی تا سه میلیون و ۸۰۰ هزار ریال در هر کیلو گرم خرید و فروش می شود. این گونه منحصر به فرد دریای خزر حتی در چثه های ریز به دلیل خوردن آسان طرفدار دارد.
کپور دریایی سومین گونه مهم در سبد صیادان پره مازندران در دریای خزر است که صید این گونه در سال های اخیر افزایش چشم گیری دارد، از آن جایی که این گونه به دلیل داشتن شکم پهن برای شکم پُری مناسب است، اما قیمت این گونه با وزن بیش از یک کیلو گرم تا چهار میلیون ریال عرضه می شود.
افزایش قابل توجه قیمت سه گونه سفید، کفال و کپور دریایی سبب شد تا تقاضا و استقبال مردم به خرید ماهیان پرورشی که با یکسوم قیمت ماهیان دریایی عرضه می شود، دوچندان شود.
مشاهدات خبرنگار ما و اظهارات چند نفر از حجره داران بازار ماهی فروشی در ساری و فریدونکنار نشان می دهد که بیشتر مردم به خرید ماهیان پرورشی برای شب یلدا را به خاطر قیمت بسیار مناسب ترجیح می دهند.
افزایش قیمت ماهیان دریایی سبب شد تا تقاضای خرید ماهیان پرورشی بیشتر شود، درحال حاضر ماهی سفید پرورشی درشت با وزن بیش از یک کیلو گرم، بین سه میلیون تا ۴۰۰ میلیون ریال عرضه می شود و قیمت کپور و آزاد نیز به ترتیب یک میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون ریال است که به نسبت وزن بالا در مقایسه با ماهیان دریایی با قیمت حدود ۴۰ درصد پایین تر خرید و فروش می شود.
افزایش ۲ درصدی صید ماهیان استخوانی در دریای مازندران
مدیر کل شیلات مازندران از افزایش ۲درصدی صید ماهیان استخوانی خبر داد و گفت: صیادان از آغاز صید پانزدهم مهر ماه تا کنون، ۶۴۰ تن انواع ماهی صید کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش نشان میدهد.
قاسم کریم زاده، ارزش اقتصادی ماهیان استخوانی صید شده را یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود : به لحاظ ارزشی نیز حدود ۲۵درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته درآمد ماهیگیران بیشتر شده است.
وی با اظهار این که ۳۵ درصد از ماهیان استخوانی صید شده گونه کفال، ۲۰درصد ماهی سفید و ۴۵ درصد کپور است، ادامه داد: با توجه به تکثیر و رها سازی حدود ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی کپور، شاهد صید قابل توجه این گونه از سوی صیادان پره هستیم.
طبق آمار رسمی امسال ۷۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید، ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی کپور و حدود ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری از گونه ها فیل ماهی و اوزون برون در ۳۰ رودخانه شیلاتی استان رها سازی شده است.
مدیر کل شیلات مازندران از کاهش ۵۰ درصدی پره کشی صیادان به دلیل شرایط نامناسب آب و هوایی دریا از زمان آغاز صید تا کنون خبر داد و بیان داشت: سرمای زود و قرار گرفتن ماهیان در عمق دریا که از دسترس تورهای ماهیگران خارج می شوند نیز از دیگر دلایل کاهش محسوس صید گونه ماهی سفید است.
به طور معمول فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر از ماه مهر شروع می شود و تا اواخر فروردین و گاهی تا اواسط اردیبهشت بسته به شرایط آب و هوایی ادامه می یابد.
انتهای خبر/